| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους Στην συνάρτηση SUMIF(Έξοδα!$G:$G; N35; Έξοδα!$H:$H) θα μπορούσε το κριτήριο να είναι μεταβλητό (Αρχείο!J:J )και να συγκρίνεται με το( Έξοδα!$G:$G). Ξερό ότι σας κούρασα αλλά το ίδιο και εγώ. ![]() Σας ευχαριστώ εκ’ των προτέρων. |
|
|
|
Γιώργο επειδή η sumif κάνει πρόσθεση και δεν συγκρίνει κάτι (ώστε να επιστρέψει true, false για παράδειγμα) θέλεις να διατυπώσεις την ερώτηση λίγο διαφορετικά για να γίνει κατανοητό το ζητούμενο;
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Σπύρο Στην συνάρτηση το (Ν35) είναι σταθερό στοίχοι εγώ θέλω να ανιχνεύω την στήλη (Αρχείο!J:J). Δηλαδή: SUMIF(Έξοδα!$G:$G; Αρχείο!J:J; Έξοδα!$H:$H) |
|
|
|
Λοιπόν αν κατάλαβα καλά Ναι γίνεται. Το κριτήριο Αρχείο!J:J θέλεις να είναι μεταβλητό. Βάλε σε κάποιο κελί πχ U19 λίστα με τα δεδομένα του Αρχείο!J:J (validation) και κάνε τον τύπο =SUMIF(Έξοδα!$G:$G; $U$19; Έξοδα!$H:$H) Εννοείται τα Έξοδα!$G:$G και Αρχείο!J:J έχουν όμοια περιεχόμενα Οπότε αλλάζοντας το U19 από την λίστα αλλάζει και το αποτέλεσμα της πρόσθεσης στην Έξοδα!$H:$H |
|
|
|
Για να γίνει κατανοητό δες το φύλλο
|
|
| |||
| |||
|
Σπύρο σε ευχαριστώ που ασχολείσαι μαζί μου για ακόμη μια φορά. Με την μέθοδο σου είναι σαν να έχουμε πάλι ένα σταθερό στοιχειό. Το ζητούμενο είναι αναζήτηση σε όλη Έξοδα!$G:$G με όλη Αρχείο!J:J είναι δυνατό αυτό. |
|
| |||
| |||
| Ξέχασα το αρχείο
|
|
|
|
Πιθανόν το ζητούμενο σου να βγαίνει με SUMIFS αλλά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πετύχεις με αυτό θα περιορίσει το αποτέλεσμα πιθανόν μπορείς να μου πεις τι θέλεις να κάνεις για να δούμε πως θα γίνει ? |
|
| |||
| |||
|
Θέλω να κανό το συνόλω με βάσει όλη την στήλη Αρχείο!J:J
|
|
|
|
Φίλε Γιώργο μεγάλη η χάρη σου ευτυχώς έχω αϋπνίες σήμερα Λοιπόν στο φύλλο υπάρχουν 3 λύσεις INDEX MATCH VLOOKUP και DSUM που είναι και η καλύτερη το αποτέλεσμα που θέλεις δεν επιτυγχάνεται με SUMIF μελέτησε την DSUM με πολύ προσοχή γιατί έχει ιδιαιτερότητες καλό βράδυ (πρωί)!! |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γενικά] Βοήθεια με sumif | George Nestor | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 13-12-16 09:35 |
| [Συναρτήσεις] ΑΘΡΟΙΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΕ SUMIF | tabaxr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 12-02-16 09:53 |
| [Συναρτήσεις] Συνάρηση sumif | Gogosbmx | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 04-10-12 00:09 |
Η ώρα είναι 16:01.

Υβριδικός τρόπος