![]() |
Βρίσκοντας τα ίδια ονομάτα σε πολλά λίστες. 1 Συνημμένο(α) Γεια σας παιδιά και καλώς σας βρήκα! Είμαι νέο μέλος και βρήκα το forum σας μέσω google. Και συνεχίστε την καλή δουλειά! :biggrin: Είμαι 3η λυκείου και ψάχνω πανεπιστημια στο εξωτερικό. Η κάθε λίστα βρίσκεται σε διαφορετική καρτέλα. Η μια λίστα δίνει πανεπιστημία που δίνουν πλήρης υποτροφεία, η άλλη δείχνει τα πανεπιστημία που οι γλωσσικές εξετάσεις είναι προερετικές και η τελυταία δείχνει την οικονομική βοήθεια που δίνουν τα πανεπιστήμια σε International Students. Και οι 3 λίστες μπορεί να περιλαμβάνουν τα ίδια πανεπιστήμια. Δηλαδή το πανεπιστήμιο "Bard College" βρίκεται και στις 3 λίστες. Υπάρχει κάποια συνάρτηση να το κάνω σε όλα τα πανεπιστήμια; Το αρχείο το έχω ανεβάσει εδώ σε όσους που θέλουν να δουν τι εννοώ. (Μην ανησυχείτε το έχω ανέβασει στο MediaFire Account μου) Σας ευχαριστώ! :victory: |
Καλησπέρα Γιάννη και καλώς ήρθες στο Φόρουμ. 1) Καλή επιτυχία στους στόχους σου(Βλέπεις.. είναι και ο γιός μου Γ Λυκείου φέτος και κάτι ξέρω..) 2) Σε παρακαλώ επισύναψε το αρχείο σου εδώ στο φόρουμ. |
Παράθεση:
Το αρχείο ανέβηκε.... |
Σε ευχαριστώ. Θα το δω και εγώ και φυσικά όλοι οι άλλοι φίλοι. Βλέπεις αγόρι μου(Θεωρώ πως μου επιτρέπεις μιας και είσαι παιδί μου), σε αυτό το φόρουμ υπάρχουν πολλά παιδιά..αλλά λίγο ώριμα! (Στην ηλικία!!) Στην καρδιά όμως..!! |
1 Συνημμένο(α) Γιάννη με μια μικρή επιφύλαξη(Μετά από 12 ώρες στη δουλειά και η ηλικία βλέπεις:biggrin:) και έχοντας τσεκάρει 2-3 Πανεπιστήμια, θα σου πρότεινα αυτόν τον τρόπο(Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι και πιθανότατα καλύτεροι) 1) Δημιουργούμε Named Lists,για κάθε λίστα των Πανεπιστημίων ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τους περίπλοκους τύπους που χρησιμοποιούνται. 2) Σε ένα ξεχωριστό φύλλο, ξεκινώντας από την 2η σειρά(εγώ χρησιμοποιώ την στήλη D), βάζουμε αυτόν τον τύπο πίνακα(Array Formula) και "σέρνουμε" προς τα κάτω. Κώδικας: =IFERROR(IFERROR(IFERROR(INDEX(List1;MATCH(0;COUNTIF(D1:$D$1;List1)+IF(COUNTIF(List1;List1)>1;0;1);0));INDEX(List2;MATCH(0;COUNTIF(D1:$D$1;List2)+IF((COUNTIF(List2;List2)+COUNTIF(List1;List2))>1;0;1);0)));INDEX(List3;MATCH(0;COUNTIF(D1:$D$1;List3)+IF((COUNTIF(List3;List3)+COUNTIF(List2;List3))>1;0;1);0)));"")Καλό βράδυ. |
Χίλια ευχαριστώ Λευτερη να σαι καλά φίλε μου είναι αυτό που χρειαζόμουνα! Αυτο δεν μας το έχουν διδάξει στο ECDL και είναι πολύ καλή μέθοδος. Θα το ελέξω και θα σου πω νεότερα... Ευχαριστώ ξανά για τον κόπο ακι τα καλά σου λόγια! Καλό βράδυ! |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Μία εναλλακτική μέθοδος βρίσκεται στο φύλλο που ακολουθεί. Βάζουμε τα ονόματα των Πανεπιστημίων σε μία λίστα και δημιουργείται ένας πίνακας στον οποίο μπορούμε να έχουμε σε διπλανές στήλες και την διεύθυνση του ονόματος μέσα στο φύλλο. Κάνουμε sort A_Z στον Πίνακα και με Conditional Formatting υπογραμμίζονται τα ονόματα που υπάρχουν 3 φορές. Παρόμοια μπορούμε να κάνουμε και Formatting για όσα υπάρχουν 2 φορές. Οι πρόσθετες στήλες μπορούν να κρυφτούν . Καλή συνέχεια! |
| Η ώρα είναι 08:49. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.