Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα, Υπάρχει δυνατότητα να βάλω στο 2ο μέρος ισότητας δύο τιμές, Δηλαδή έχω την συνάρτηση sumif ή sumproduct αντί του =sumproduct((a1:b1="a");B1:B2) στην θέση του a1:b1="a" αν γίνεται να βαλω και "b", δηλαδή να σκανάρει τα "a" και τα "b" ![]() |
|
![]()
Φίλε Βασίλη κατ αρχή καλώς όρισες στην παρέα μας. Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω το ζητούμενο σου, αφού αν στο Β1 έχουμε "a" η =sumproduct((a1:b1="a");B1:B2) που λές επιστρέφει λάθος. Μήπως η =sumproduct((a1:b1="a");B1:B2)+sumproduct((a1:b1=" b");B1:B2) σε βοηθάει; Προσοχή όμως γιατί και αυτή αν στο Β1 έχεις "a" ή "b" επιστρέφει λάθος. Ανέβασέ μας ένα παράδειγμα για να καταλάβουμε το στήσιμο των δεδομένων σου αλλά και το ζητούμενο. ![]() Θανάσης |
| |||
| |||
![]()
Ανέβασα λοιπον το αρχείο στο οποίο δίνοντας μια τιμή Purchase Order (παραγγελία αγοράς) στον πάνω πίνακα στην στήλη B μας υπολογίζει κέρδη, περιθώρια κερδους, συντελεστες κτλ. Υπάρχει δυνατότητα να υπολογίζει στην ίδια γραμμή τα ζητούμενα απο δύο παραγγελίες αυτόχρονα; Δηλαδη να γράφω στο κελί πχ B2 δύο παραγγελίες και να μου βγάζει κερδη κόστη και λοιπά για τις δύο παραγγελίας και αν ναι πως πρεπει να το γράφω το κελί B2 ; ![]() |
|
![]()
Φίλε μου δες το συνημμένο όπου φιλτράροντας για τις παραγγελίες που θέλεις έχεις τα αποτελέσματα με την χρήση της SUBTOTALS. Πες μας αν έγινε. |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
Εγώ θέλω να φάινονται στο πάνω μέρος στην στήλη Β συνοπτικά τα PO με τους υπολογισμούς δίπλα, απλά όταν σε ένα κελί γράφω δύο PO, αν γίνεται να μου τα υπολογιζει μαζί. Γνωρίζει κάποιος ; για να γίνει πιο απλά κατανοητο πως θα του πω να μου βγάλει αθροισμα των παραγγελιών 887 και 4587 με μια sumproduct ή μία sumif ? δηλαδη στην ιδια ισότητα να του πω να σκανάρει και τα 887 και τα 4587 . δηλαδη να του γράψω πχ =SUMPRODUCT(--(PO=B3 or B4 );(COST)*1) κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρω αν γίνεται να γραφεί αντι του "or μηπως μπάινει "and" μήπως "," δεν ξέρω... |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα σε όλους! Βασίλη καλωσόρισες στο φόρουμ! Στο κελί C2 του συνημμένου σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις: =SUMPRODUCT( ( (PO=B2) + (PO=B3) ) * (Net_Amount) ) (χωρίς κενά). Ελπίζω να σε καλύπτει. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
![]()
Καλησπέρα Βασίλη και καλώς όρισες στην παρέα Η παρακάτω εναλλακτική μέθοδος σου επιτρέπει χωρίς να αλλάξεις στο έργο σου τους υπάρχοντες τύπους, με μια απλή προσθήκη να έχεις την δυνατότητα να αθροίζεις παραγγελίες από μία έως όσες θέλεις και όποια σειρά θέλεις. Ακόμα μπορεί να κρύψεις την προσθήκη ώστε να την εμφανίζεις μόνο όταν την χρειάζεσαι. Ελπίζω να είναι χρήσιμη η μέθοδος αυτή! |
|
![]()
Υπάρχει και μία 2η λύση στο συνημμένο που ακολουθεί περίπτωση με OR ή AND δεν νομίζω να υπάρχει |
|
![]()
Υπάρχει και μία 3η λύση με την συνάρτηση Dsum που αθροίζει δεδομένα από βάση δεδομένων (περιοχή ή πίνακα) με δυνατότητα πολλαπλών επιλογών στα κριτήρια μας |
| |||
| |||
![]()
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις σας θα τις μελετήσω γιατι σε μερικές απο αυτές δεν κατέχω τις συναρτήσεις που χρησιμοποιείται τόσο καλα.... Ευχαριστώ πάντως όλους. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Ερώτηση σχετικά με το Excel! Help! | Νικόλαος Μ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 25-01-16 10:21 |
[Γενικά] Ερώτηση σχετικά με Φίλτρο σε Pivot Table | TManolis99 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 24-03-14 07:17 |
Ερώτηση σχετικά με Video-Ρυθμίσεις ασφαλείας | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 22-11-12 08:36 |
Σχετικά με τnν procedure | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 59 | 26-03-12 15:42 |
Η ώρα είναι 23:48.