| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους. θα ήθελα την βοήθειά σας για ενα πρόβλημα που έχω στην δημιουργία αναπτυσσόμενης λίστας. Στο συνημμένο αρχείο θέλω να δημιουργήσω μια αναπτυσσόμενη λίστα στο πεδίο "ονομα εταιρίας" του φυλλου "ΣΥΝΟΛΙΚΟ" και να παίρνει τις εγγραφες απο το φύλλο "ΑΦΜ". αυτο που με δυσκολεύει είναι οτι θέλω οταν επιλέγω απο την λίστα να περνάει και τα υπόλοιπα δεδομενα απο το φυλλο "ΑΦΜ". Δηλαδή να επιλέγω στο φύλλο "συνολικο" την εταιρεια "ΒΕΝΕΤΤΟΝ" και να μου βγάζει διπλα το ΑΦΜ και το αντικείμενο της εταιρείας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους. Πάνο, χρειάζεσαι Validation List και INDEX & MATCH για το ζητούμενό σου. Ρίξε μια ματιά στο συνημμένο και στην διάθεσή σου για τυχόν απορίες. ΥΓ. Καλώς ήρθες στην παρέα. Δεν πρόσεξα ότι είναι το πρώτο σου post! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lefteris : 15-05-12 στις 16:42. Αιτία: ΥΓ |
|
| |||
| |||
|
Σ' ευχαριστώ Λευτέρη για την ταχύτατη απάντησή σου. είναι αυτο ακριβως που ζήταγα. Υπάρχει ομως ένα σφαλμα στο συνημμένο αρχείο σου. Αν βάλω την ίδια εταιρεία σε περισσότερα κελια μου βγάζει λάθος ΑΦΜ καθε φορά. Επειδή όμως καλό ειναι να μαθαίνουμε και οχι να τα παίρνουμε έτοιμα, μήπως θα σου ήταν ευκολο και ειχες χρόνο να ελεγες πιο αναλυτικα τα βηματα που ακολουθησες. Καλό ειναι να ξέρω για επόμενη φορά που μου χρειαστεί. Είμαι καινουργιος βλέπεις στο αθλημα και ακομα μαθαίνω. Αν μπορεί και καποιος άλλος να βοηθήσει... Και πάλι ευχαριστώ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη labpanag : 15-05-12 στις 19:03. |
|
| |||
| |||
|
Πάνο θα σε παρακαλέσω, μήν αλλάζεις το περιεχόμενο των μηνυμάτων σου. Άν έχεις οποιαδήποτε ΝΕΑ παρατήρηση, απλά μπορείς να στέλνεις ένα νέο post.. Στο C2, ο τύπος, είναι! Κώδικας: =INDEX(ΑΦΜ!A2:A12;MATCH(D2;CompanyName;0)) Βάλε στο C2 και αντέγραψε προς τα κάτω. Κώδικας: =INDEX(ΑΦΜ!$A$2:$A$12;MATCH(D2;CompanyName;0)) Κώδικας: =INDEX(Vat;MATCH(D2;CompanyName;0)) 'Ετσι ξεκινάμε. Δίνουμε Ονόματα στις λίστες. Προτιμούμε Αγγλικά, γιά να είναι πιό εύκολη η πληκτρολόγηση των τύπων μας(Μπορούμε να τις κάνουμε και "δυναμικές", αλλά αυτό είναι άλλο Κεφάλαιο.. Μετά φτιάχνουμε την (τις) λίστα στα κελιά που θέλουμε. Έτσι στο παράδειγμά μας,επιλέγουμε το κελί D2,>> Δεδομένα>>Επικύρωση>>Λίστα και "περνάμε" στην προέλευση =CompanyName.>>OK. Μετά φτιάχνουμε τις INDEX & MATCH, στα πρώτα κελιά πού τις χρειαζόμαστε και αντιγράφουμε προς τα κάτω... Ελπίζω να βοήθησα..... Καλό βράδυ. |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολύ Λευτέρη. Να είσαι καλά. Πολύτιμη η βοήθειά σου.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] ...Επιλογή αναπτυσσόμενης λίστας...... | Lefteris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 23 | 14-11-16 12:13 |
| Δημιουργία λίστας επιλογής | ΧρύσαΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 20 | 16-04-16 13:57 |
| Αλφαβητική ταξινόμηση, αναπτυσσόμενης λίστας. | Spirosgr | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 22-09-15 21:52 |
| Δημιουργία λίστας εγγραφών Επιλεκτικά | parara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 24-04-13 21:53 |
| [Γενικά] Δημιουργία κουμπιού και δημιουργία νέας λίστας | sethii | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 31-03-11 07:52 |
Η ώρα είναι 14:31.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο