| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους; Σε συνέχεια προηγούμενου ερωτήματος για το αν μπορει να λειτουργήσει η συνάρτηση mode και να μεταβάλλεται με οποιοδήποτε φιλτράρισμα, θα ήθελα να μου πείτε αν αυτό που έχω κάνει στο συνημμένο είναι σωστό κι αν ναί αν μπορεί να βελτιωθεί Εγώ βλέπω (με τις γνώσεις που έχω) ότι λειτουργεί. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους. Παντελή, θα σου πρότεινα το εξής(Αrray Formula): Κώδικας: =MODE(IF(SUBTOTAL(3;OFFSET(C2:C100;ROW(C2:C100)-ROW(C2);;1));C2:C100)) |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους: Λευτέρη δεν με καλύπτει απλά είναι η καλύτερη δυνατή λύση.Κι όταν λέω καλύτερη δυνατή (με τα δικά μου πάντα κριτήρια και γνώσεις) εννοώ ότι κατάφερες με μία μόνο συνάρτηση να κάνεις τη mode να λειτουργεί και μετά από φίλτρο.Το μπράβο και το ευχαριστώ πέρα του ότι είναι αυτονόητο είναι και λίγο. Σε μία προηγούμενη σου απάντηση για το ΜΙΝ ΜΑΧ αυτόματη καταχώρηση που μας δείχνει και μοναδικές αλλά και ίδιες τιμές με δύο κριτήρια (την διοργάνωση και την απόδοση) χρησιμοποίησες 2 βοηθητικές στήλες και μία τρίτη που μας δείχνει τα αποτελέσματα.Την έκανα σε μία στήλη (χωρίς τις δύο βοηθητικές) προσθέτοντας ένα κριτήριο ακόμα την ημερομηνία. Θα σου τη στείλω να δείς αν λειτουργεί (νομίζω ότι είναι εντάξει) και επειδή η λύση ανήκει σε εσένα (εγώ απλά συνέπτυξα τις τρείς συναρτήσεις σε μία ) αν μου το επιτρέψεις την ανεβάζω και στο FORUM. Και πάλι ευχαριστώ |
|
| |||
| |||
|
Μπράβο Παντελή! Τι πάει να πει αν σου επιτρέπω...; Είναι αυτονόητο πως ΝΑΙ. Σε Δημόσιο φόρουμ είμαστε και όλοι μαθαίνουμε από όλους.. Άλλωστε, το να συνδυάζεις πολλούς τύπους σε έναν, είναι μία πολύ δύσκολη δουλειά στο Excel. Και όταν λέω ΟΛΟΙ, εννοώ ΟΛΟΙ! |
|
| |
| Παράθεση:
Το μόνο πρόβλημα (που όμως είναι πρόβλημα της MODE) είναι το γεγονός ότι μας δίνει λάθος #Δ/Υ όταν η στήλη C περιέχει μοναδικές τιμές δηλαδή Αν στο φύλλο "Ολοι" στο παράδειγμα σου σβύσεις το 1 από τα κελια D8, D14 και D16 το φίλτρο 1 για Αγγλικά δίνει #Δ/Υ. Μπράβο και πάλι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ και πανέξυπνη λύση. Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Θανάση. Τρομερά ευχάριστη έκπληξη από τον ένα δάσκαλό μου!! Θέλω να ομολογήσω ότι αυτός, ήταν εδώ και καιρό ένας από τους στόχους μου. Κάποια στιγμή, να "ακούσω" ένα μπράβο από τους Δασκάλους μου. Δεν περίμενα, όμως τόσο γρήγορα. Με τιμά ιδιαίτερα και σε ευχαριστώ πολύ για αυτό. Προσπαθώ, να γίνομαι καλύτερος μέρα με την μέρα. ![]() ΥΓ. Αυτό με το #ΝΑ, να το παλέψω(ψουμε) λίγο... |
|
|
| Απλά =IF(ISERROR(....);"Δεν υπάρχει";....) ή για τους μη ρομαντικούς =IFERROR(....;"Δεν υπάρχει") όπου .... η συνάρτησή σου. Τα λέμε Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Λευτέρη και Θανάση επειδή και εγώ σάς θεωρώ όπως και άλλα παιδιά από το forum σαν δασκάλους γιατί μαθαίνω από εσάς, θα ήθελα τη γνώμη σας αν η λύση που πρότεινα είναι σωστή και λειτουργεί με δεδομένο πάντα ότι η λύση του Λευτέρη είναι ΙΔΑΝΙΚΗ
|
|
| |||
| |||
|
Aγαπητέ Παντελή. Τιμώ και εκτιμώ την προσπάθειά σου να "στήσεις" τις φόρμουλες που μας έδειξες. ..Όμως, αν κοιτάξεις στο επισυναπτόμενό μου δείγμα(#post2), θα δείς ότι και στις3 περιπτώσεις(Όλα-Μόνον Αγγλικά-Όχι Αγγλικά), το αποτέλεσμα από τους τύπους σου, παραμένει το ίδιο. Αυτό είναι το ζητούμενο;;Nα παραμένει ίδιο; ή να αλλάζει, ανάλογα με το φιλτράρισμα;; |
|
| |||
| |||
|
Λευτέρη έχεις δίκιο 100%. Ήδη δουλεύω με τη δική σου συνάρτηση. Ευχαριστώ ακόμα μια φορά για το ενδιαφέρον σου
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γενικά] Φίλτρο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 20-03-16 13:53 |
| [Γενικά] Φίλτρο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 15-09-12 16:30 |
| [Συναρτήσεις] Συνάρτηση MODE | PANIK | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 08-05-12 18:03 |
| [ Ερωτήματα ] Φίλτρο ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΟΛΑ | devcon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-03-11 16:19 |
| Φίλτρο | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 16-01-11 17:06 |
Η ώρα είναι 18:55.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο