![]() |
Καλημέρα Παντελή! Ανανέωσα το συνημμένο του προηγούμενου μηνύματος μου προσθέτοντας στην περιοχή F3:F7 τον τύπο: =IF(D3<>"";COUNTIFS($A$11:$A$1012;D3;$A$11:$A$1012 ;">0";$F$11:$F$1012;1);"") Το να διαχειρίζεσαι 130 CheckBox δεν είναι ότι καλύτερο για τον χρήστη. Δε γνωρίζω τι ακριβώς θέλεις να κάνεις αλλά... επειδή από τα λεγόμενα σου αντιλαμβάνομαι ότι τίθεται θέμα απόδοσης της εφαρμογής σου, μήπως πρέπει να επανεξετάσεις την προσέγγιση αυτή; Πάντως αν έχεις το περιθώριο να ξαναστήσεις τα δεδομένα σου διαφορετικά ώστε να βελτιώσεις την χρήση αλλά και την απόδοση της εφαρμογής, κάνε το. Φιλικά Τάσος . |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σας. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε VBA, δεν καταλαβαίνω γιατί η χρήση τύπων. :032: Δείτε την δική μου προσέγγιση στο συνημμένο με VBA και χωρίς τύπους. και μια παρατήρηση αν μου επιτρέπετε: :hammer-smilies-0001 Όταν λέμε τις 5 "Top" Ηλικίες με Αγγλικά=1 στο παράδειγμα του Τάσου έχουμε (15-3, 12-2, 18-1, 20-1, 22-1) δεν καταλαβαίνω γιατί όχι και τα (17-1 και 16-1). Γιατί η θέση/γραμμή που βρίσκεται κάποια ηλικία δίνει ή όχι προτεραιότητα έναντι κάποιας άλλης που έχει ίδιο αριθμό εμφανίσεων ? Θανάσης |
Καλησπέρα σε όλους. Θανάση πολύ όμορφη δουλειά και με δυνατότητα πολλών επιλογών. Και βέβαια αυτό που για μένα είναι κριτήριο πολύ σημαντικό (και λόγω της ασχετοσύνης μου αλλά και ώς επιλογή ) είναι ότι η λύση αυτή είναι απλή και κατανοητή και ώς πρός τη διαδικασία και ώς πρός το αποτέλεσμα ( με δυο κλίκ ορίζεις τι θέλεις και το αποτέλεσμα είναι μπροστά σου ). |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σε όλους. Να με συγχωρέσετε και οι 2 δάσκαλοι, αν έχω κάνει καμιά ....."πατάτα"΄αλλά με το ζαλισμένο μου μυαλό, μπορεί και να μην μπόρεσα να την εντοπίσω. Για να μην "κρυώσει¨το θέμα, στέλνω μία άποψη που είναι γιά τους 3 πρώτους ... Το διαφορετικό που προσπάθησα, είναι να βγει το αποτέλεσμα, χωρίς VBA και χωρίς βοηθητικές στήλες, στην ίδια σελίδα! Δεν κατάφερα το χωρίς βοηθητικές(έχει μία), αλλά ίσως και με καθαρό μυαλό να το καταφέρουμε. Με προβληματίζει το γεγονός ότι το έβαλα στο ίδιο φύλλο με του Τάσου για να συγκρίνω τα αποτελέσματα, αλλά δεν μου "βγαίνουν" σωστά, τα αποτελέσματα του Τάσου!! Φίλε, συγνώμη, αν κατά λάθος φυσικά, "πείραξα" κάτι στον κώδικα... |
Καλησπέρα σε όλους Λευτέρη η λύση που προτείνεις για τα δικά μου πάντα κριτήρια ( απλή, κατανοητή και εύκολα εφαρμόσιμη) είναι ιδανική. Αν κατάλαβα καλά ( στο Η4 κελί έβαλες την αρχική σου συνάρτηση στο Η5 την ίδια αλλά <>Η4 και στο Η6 πάλι την ίδια <>Η4 και <>Η5) αν είναι έτσι είναι απλό μεν, σοφότατο δε. Αν μπορείς , αν δε γίνομαι κουραστικός και αν είναι δυνατό να γίνει, πως θα τροποποιούταν η συνάρτηση σου με τον όρο βρές μου την συχνότερη τιμή γι αυτούς που ξέρουν Αγγλικά (χωρίς να ενεργοποιούμε κανένα φίλτρο). Τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι 15 με πλήθος 3, 12 με πλήθος 2, 22 με πλήθος 2. Δηλαδή αυτό που ρωτάω έιναι αν μπορεί στη συνάρτηση να μπεί ακόμα ενας όρος( if η οτιδήποτε άλλο ). Αν υπάρχει λύση σ αυτό το ερώτημα θα έχω καλυφθεί 100%. Σε ευχαριστώ ακόμα μια φορά για το ενδιαφέρον σου. Υ.Γ. Όταν λέω απλή και για να μη παρεξηγηθώ δεν εννοώ στην σύλληψη, στην διαδικασία δημιουργίας και τη σύνταξη της ( που δεν μου επιτρέπεται εγώ να κρίνω ), αλλά στο αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι ιδανικό |
Παράθεση:
Σβήσε το 1 από το F17 και φίλτραρε για Αγγλικά=1 :hammer-smilies-0003 Ξαναγράψε το 1 στο F17 και βάλε 1 στο F22. ΑΝ φιλτράρεις για Αγγλικά=1, γιατί εμφανίζεται το 20 και όχι το 17 ?:hmm: Τα λέμε Θανάσης |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σε όλους. Θανάση, συγχώρεσέ με, αλλά δεν καταλαβαίνω.. Το F17, στο παράδειγμά μου, δεν έχει 1...:huh: Με 1 στο F17 & F22, το αποτέλεσμα μου δείχνει σωστό.. Που κάνω λάθος;; Παντελή. Παράθεση:
Για χωρίς φίλτρο, είχαμε δει σε προηγούμενο θέμα μας... Περιμένω περαιτέρω διευκρινήσεις... Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α) Παράθεση:
έγραψα F17 αντί F16 αναφέρομαι στο αρχείο 0LT.xls Τέλος πάντων στο συνημμένο ακόμα μια προσέγγιση 1) Χωρίς VBA 2) Με Check box για ενεργοποίηση φίλτρου Αγγλικών σε διαφορετικό φύλλο 3) Τα αποτελέσματα στο ίδιο φύλλο με τα δεδομένα. ( Tasos layout ) και όλα αυτά με 4-5 συναρτήσεις και 3 βοηθητικές στήλες. Προϋπόθεση ότι μιλάμε για Ηλικία (Αριθμητικό πεδίο). Για μη αριθμητικό σας παραπέμπω στις προηγούμενες λύσεις που έχω προτείνει για το θέμα. Θανάσης :dft012: ΥΓ. Παντελή νομίζω τα είδαμε όλα δεν μένει παρά να μας πεις τι τελικά έκανες. και σε τι σου χρειάζεται αν δεν είναι απόρρητο. |
Θανάση, εννοείς πως δεν εμφανίζει αριθμό όταν είναι 1 και βγάζει μήνυμα λάθους. ..Ναι το ξέρω. Παράλειψή μου που δεν το ανέφερα.. Το #Ν/Α, το κρύβουμε(IFERROR), αλλά το γεγονός, ότι δεν εμφανίζει το 1, σαν μέτρηση, ίσως είναι πρόβλημα. Ο Παντελής, ξέρει.... Ωραία δουλειά, με πιο απλές συναρτήσεις, έκανες. Όλες οι λύσεις που παραθέσαμε, επιδέχονται βελτιώσεις. Για αυτό, συμφωνώ μαζί σου, όταν λες. Παράθεση:
|
Καλησπέρα σε όλους Θανάση τέλεια λύση. Το αποτέλεσμα είναι ιδανικό Λευτέρη και απευθύνομαι και στο Θανάση αυτό που θα ήθελα (αν γίνεται) είναι το πως θα μεταβάλλονταν οι συναρτήσεις σας αν ζητούσαμε δείξε μου τις συχνότερες τιμές με κριτήριο αυτούς που ξέρουν αγγλικά. Εγω πειραματιζόμενος ακόμα στις συναρτήσεις του Λευτέρη έκανα τα εξής 1 Συχνότερη τιμή:=MODE(IF((F12:F106)*(E12:E106)>1;(IF(SUBT OTAL(3;OFFSET($F$12:$F$106;ROW($F$12:$F$106)-ROW(G12);;1));($F$12:$F$106)*(E12:E106))))) 2. Συχνότερη τιμή:=MODE(IF((F12:F106)*(E12:E106)<>J4;(IF(SU BTOTAL(3;OFFSET($F$12:$F$106;ROW($F$12:$F$106)-ROW(G12);;1));($F$12:$F$106)*(E12:E106))))) 3. Συχνότερη τιμή:=MODE(IF((F12:F106)*(E12:E106)<>J5;IF((F1 2:F106)*(E12:E106)<>J4;(IF(SUBTOTAL(3;OFFSET($F$12 :$F$106;ROW($F$12:$F$106)-ROW(G12);;1));($F$12:$F$106)*(E12:E106)))))) Είναι σωστό αυτό που έκανα ή από σύμπτωση μου βγαίνουν τα αποτελέσματα σωστά; |
| Η ώρα είναι 09:50. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.