Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Συναρτήσεις] Συνάρτηση MODE (φίλτρο) (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/1858-synartisi-mode-filtro.html)

PANIK 10-05-12 21:52

Συνάρτηση MODE (φίλτρο)

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα σε όλους;
Σε συνέχεια προηγούμενου ερωτήματος για το αν μπορει να λειτουργήσει η συνάρτηση mode και να μεταβάλλεται με οποιοδήποτε φιλτράρισμα, θα ήθελα να μου πείτε αν αυτό που έχω κάνει στο συνημμένο είναι σωστό κι αν ναί αν μπορεί να βελτιωθεί
Εγώ βλέπω (με τις γνώσεις που έχω) ότι λειτουργεί.

Lefteris 11-05-12 12:56

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα σε όλους.

Παντελή, θα σου πρότεινα το εξής(Αrray Formula):

Κώδικας:

=MODE(IF(SUBTOTAL(3;OFFSET(C2:C100;ROW(C2:C100)-ROW(C2);;1));C2:C100))
Σε καλύπτει;

PANIK 11-05-12 16:57

Καλησπέρα σε όλους:
Λευτέρη δεν με καλύπτει απλά είναι η καλύτερη δυνατή λύση.Κι όταν λέω καλύτερη δυνατή (με τα δικά μου πάντα κριτήρια και γνώσεις) εννοώ ότι κατάφερες με μία μόνο συνάρτηση να κάνεις τη mode να λειτουργεί και μετά από φίλτρο.Το μπράβο και το ευχαριστώ πέρα του ότι είναι αυτονόητο είναι και λίγο.

Σε μία προηγούμενη σου απάντηση για το ΜΙΝ ΜΑΧ αυτόματη καταχώρηση που μας δείχνει και μοναδικές αλλά και ίδιες τιμές με δύο κριτήρια (την διοργάνωση και την απόδοση) χρησιμοποίησες 2 βοηθητικές στήλες και μία τρίτη που μας δείχνει τα αποτελέσματα.Την έκανα σε μία στήλη (χωρίς τις δύο βοηθητικές) προσθέτοντας ένα κριτήριο ακόμα την ημερομηνία. Θα σου τη στείλω να δείς αν λειτουργεί (νομίζω ότι είναι εντάξει) και επειδή η λύση ανήκει σε εσένα (εγώ απλά συνέπτυξα τις τρείς συναρτήσεις σε μία ) αν μου το επιτρέψεις την ανεβάζω και στο FORUM.
Και πάλι ευχαριστώ

Lefteris 11-05-12 17:46

Μπράβο Παντελή!

Τι πάει να πει αν σου επιτρέπω...;

Είναι αυτονόητο πως ΝΑΙ.

Σε Δημόσιο φόρουμ είμαστε και όλοι μαθαίνουμε από όλους..

Άλλωστε, το να συνδυάζεις πολλούς τύπους σε έναν, είναι μία πολύ δύσκολη δουλειά στο Excel.

Και όταν λέω ΟΛΟΙ, εννοώ ΟΛΟΙ!:biggrin:

gr8styl 11-05-12 18:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από LEFTERIS (Μήνυμα 10853)
Παντελή, θα σου πρότεινα το εξής(Αrray Formula):
Κώδικας:

=MODE(IF(SUBTOTAL(3;OFFSET(C2:C100;ROW(C2:C100)-ROW(C2);;1));C2:C100))

Εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ Λευτέρη, πανέξυπνη λύση.

Το μόνο πρόβλημα (που όμως είναι πρόβλημα της MODE) είναι το γεγονός ότι μας δίνει λάθος #Δ/Υ όταν η στήλη C περιέχει μοναδικές τιμές δηλαδή
Αν στο φύλλο "Ολοι" στο παράδειγμα σου σβύσεις το 1 από τα κελια D8, D14 και D16 το φίλτρο 1 για Αγγλικά δίνει #Δ/Υ.

Μπράβο και πάλι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ και πανέξυπνη λύση.

Θανάσης

Lefteris 11-05-12 18:36

Θανάση.

Τρομερά ευχάριστη έκπληξη από τον ένα δάσκαλό μου!!

Θέλω να ομολογήσω ότι αυτός, ήταν εδώ και καιρό ένας από τους στόχους μου.

Κάποια στιγμή, να "ακούσω" ένα μπράβο από τους Δασκάλους μου.

Δεν περίμενα, όμως τόσο γρήγορα.

Με τιμά ιδιαίτερα και σε ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Προσπαθώ, να γίνομαι καλύτερος μέρα με την μέρα.

:respect:

ΥΓ. Αυτό με το #ΝΑ, να το παλέψω(ψουμε) λίγο...

gr8styl 11-05-12 18:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από LEFTERIS (Μήνυμα 10864)
Θανάση.
..
ΥΓ. Αυτό με το #ΝΑ, να το παλέψω(ψουμε) λίγο...

Απλά =IF(ISERROR(....);"Δεν υπάρχει";....)
ή για τους μη ρομαντικούς =IFERROR(....;"Δεν υπάρχει")

όπου .... η συνάρτησή σου.

Τα λέμε
Θανάσης

PANIK 11-05-12 19:01

Λευτέρη και Θανάση επειδή και εγώ σάς θεωρώ όπως και άλλα παιδιά από το forum σαν δασκάλους γιατί μαθαίνω από εσάς, θα ήθελα τη γνώμη σας αν η λύση που πρότεινα είναι σωστή και λειτουργεί με δεδομένο πάντα ότι η λύση του Λευτέρη είναι ΙΔΑΝΙΚΗ

Lefteris 11-05-12 22:29

Aγαπητέ Παντελή.

Τιμώ και εκτιμώ την προσπάθειά σου να "στήσεις" τις φόρμουλες που μας έδειξες.

..Όμως, αν κοιτάξεις στο επισυναπτόμενό μου δείγμα(#post2), θα δείς ότι και στις3 περιπτώσεις(Όλα-Μόνον Αγγλικά-Όχι Αγγλικά), το αποτέλεσμα από τους τύπους σου, παραμένει το ίδιο.

Αυτό είναι το ζητούμενο;;Nα παραμένει ίδιο; ή να αλλάζει, ανάλογα με το φιλτράρισμα;;

PANIK 11-05-12 23:06

Λευτέρη έχεις δίκιο 100%. Ήδη δουλεύω με τη δική σου συνάρτηση. Ευχαριστώ ακόμα μια φορά για το ενδιαφέρον σου

PANIK 14-05-12 14:51

Καλησπέρα σε όλους:
Λευτέρη υπάρχει τρόπος με τη συνάρτηση σου (η με άλλο τρόπο) να βρίσκουμε την (2) δεύτερη και την (3) τρίτη κατά σειρά συχνότερη τιμη (με την προυπόθεση πάντα ότι θα μεταβάλλεται και θα λειτουργεί μετά απο φιλτράρισμα)

gr8styl 14-05-12 18:16

1 Συνημμένο(α)
Αγαπητέ Παντελή,
σου είχα απαντήσει http://www.ms-office.gr/forum/10806-post4.html και είχες πει:
"Η λύση του Θανάση (gr8styl) είναι χρησιμότατη και κάνοντας αναγωγή θα με βοηθήσει και σε πολλά άλλα θέματα."
Όπως δείχνουν τα πράγματα όμως προτιμάς τα έτοιμα.

Δες λοιπόν στο συνημμένο μελέτησέ το και κάνε τις αναγκαίες αλλαγές αν χρειαστεί.

Θανάσης

Tasos 14-05-12 19:24

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα σε όλους!
Δείτε μια προσέγγιση με συνάρτηση VBA.

Στο συνημμένο υπάρχει η συνάρτηση IsVisible() που επιστρέφει αληθές ή ψευδές αναλόγως του
αν ένα κελί είναι κρυμμένο ή όχι.

Κώδικας:

Function IsVisible(xCell As Range) As Boolean
    IsVisible = Not xCell.EntireRow.Hidden
End Function

Η συνάρτηση αυτή χρησιμοποιείται στη στήλη Α έτσι: =IF(IsVisible(E11);E11;0)

Μπορούμε να αυξήσουμε το Top 5 των ηλικιών που υπάρχουν στο συνημμένο όσο χρειαστεί σέρνοντας τους τύπους προς τα κάτω.

Φιλικά

Τάσος

PANIK 14-05-12 20:46

Θανάση υπό μία έννοια έχεις δίκιο όμως:
Αναγωγή δεν έκανα γιατί μιλάμε ακριβώς για το ίδιο θέμα.
Δυστυχώς δεν έχω δικές μου λύσεις για να τις προτιμήσω και έτσι εκ των πραγμάτων επιλέγω τα έτοιμα. Και βέβαια ακόμα κι αν είχα κάποια λύση θα προτιμούσα και πάλι μιά καλύτερη (δηλαδή μιά έτοιμη).
Προσπαθώ κάθε φορά τις λύσεις που μου δίνετε από έτοιμες να τις κάνω δικές μου (δηλαδή να τις κατανοήσω) ,με δεδομένο όμως ότι το επίπεδο των γνώσεων μου είναι χαμηλό στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν τα καταφέρνω στις πολύ λίγες περιπτώσεις που τα καταφέρνω είναι βέβαιο ότι τις κάνω δικές μου.

PANIK 14-05-12 20:51

Τάσο η λύση που έδωσες λειτουργεί όμως αν βγάλουμε από τη στήλη Ε την τιμή 12 μας δίνει σαν πρώτη τιμή το 0. Αυτό μόνο, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση βλέπω ότι δουλεύει.

Tasos 14-05-12 23:56

Παντελή, στη στήλη Β πέρασε τον παρακάτω τύπο:

=IF(OR(A11="";A11=0;COUNTIF(A12:A$1012;A11)>0);""; COUNTIF(A$11:A11;A11)-ROW()/10000)

Επίσης στη στήλη D άλλαξε το ROW(A2) σε ROW(A1) (υπάρχει σε 2 σημεία στον τύπο).

Τροποποίησα και το συνημμένο.

Τάσος

PANIK 15-05-12 16:14

Τάσο παρόλο που δεν καταλαβαίνω και πολλά από τη διαδικασία δημιουργίας σαν αποτέλεσμα κρίνοντας το και με τα δικα μου πάντα δεδομένα φαντάζει μαγικό.
Έχω μόνο τρείς απορίες που το βράδυ θα έχω τον χρόνο να τις δουλέψω κι αν καταφέρω να τις λύσω μόνος μου έχει καλώς αν όχι (κι αν δε γίνομαι κουραστικός ) θα χρειαστώ μάλλον κι άλλη βοήθεια.

PANIK 15-05-12 20:57

Καλησπέρα σε όλους.
Τάσο όταν το φίλτρο μπαίνει με το χέρι όλα λειτουργούν άψογα.
Στην δική μου περίπτωση το φίλτρο ενργοποιείται με check box από άλλο φύλλο εργασίας και με τον εξής κώδικα:

Private Sub CheckBox75_Click()
If CheckBox75 = True Then
Sheets("Φύλλο4").Select
Selection.AutoFilter Field:=22, Criteria1:="1"
Sheets("Φύλλο5").Select
Exit Sub
Else
Sheets("Φύλλο4").Select
Selection.AutoFilter Field:=22
Sheets("Φύλλο5").Select
Exit Sub
End If
End Sub

Με το μόλις ενεργοποιείται το φίλτρο από το checkbox χαλάει η συνάρτηση και βγάζει σαν αποτέλεσμα
ΤΙΜΗ. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτό;

Tasos 15-05-12 22:51

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα σε όλους!

Αγαπητέ Παντελή,
η προγραμματιστική εφαρμογή του αυτόματου φίλτρου δεν προκαλεί υπολογισμό σε συναρτήσεις που έχουν οριστεί από το χρήστη (όπως η IsVisible) με αποτέλεσμα να εμφανίζεται το σφάλμα #Value ( #Τιμή ).

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προκαλέσουμε τον υπολογισμό τους.
Στο παράδειγμα που επισυνάπτω εξηγείται πως μπορεί να γίνει.

Πρόσεξε σε παρακαλώ τα σχόλια στον κώδικα VBA.

Φιλικά

Τάσος

PANIK 15-05-12 23:53

Τάσο χίλια ευχαριστώ θα το δοκιμάσω αύριο. Έχω να αλλάξω 130 check box.
Ο κώδικας σου για (το check box) ελπίζω να κάνει το πρόγραμμα πιο γρήγορο.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν έκανα ένα πίνακα απο f2:g7 ακριβώς όπως είναι ο πίνακας d2:e7 (για να γίνεται σύγκριση) και το ζητούμενο ήταν δείξε μου τις πέντε συχνότερες τιμές για αυτούς που ξέρουν αγγλικά ( στήλη f11:f37) πως θα έπρεπε να γραφούν οι συναρτήσεις στα κελιά f3 και j3 ( αν βέβαια είναι εφικτό κάτι τέτοιο να γίνει ).
Και πάλι σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.

Tasos 16-05-12 09:04

Καλημέρα Παντελή!
Ανανέωσα το συνημμένο του προηγούμενου μηνύματος μου προσθέτοντας στην περιοχή F3:F7
τον τύπο:
=IF(D3<>"";COUNTIFS($A$11:$A$1012;D3;$A$11:$A$1012 ;">0";$F$11:$F$1012;1);"")

Το να διαχειρίζεσαι 130 CheckBox δεν είναι ότι καλύτερο για τον χρήστη.

Δε γνωρίζω τι ακριβώς θέλεις να κάνεις αλλά... επειδή από τα λεγόμενα σου αντιλαμβάνομαι ότι τίθεται θέμα απόδοσης της εφαρμογής σου,
μήπως πρέπει να επανεξετάσεις την προσέγγιση αυτή;

Πάντως αν έχεις το περιθώριο να ξαναστήσεις τα δεδομένα σου διαφορετικά ώστε να βελτιώσεις την χρήση αλλά και την απόδοση της εφαρμογής, κάνε το.

Φιλικά

Τάσος

.

gr8styl 17-05-12 11:08

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα σας.

Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε VBA, δεν καταλαβαίνω γιατί η χρήση τύπων. :032:
Δείτε την δική μου προσέγγιση στο συνημμένο με VBA και χωρίς τύπους.

και μια παρατήρηση αν μου επιτρέπετε: :hammer-smilies-0001
Όταν λέμε τις 5 "Top" Ηλικίες με Αγγλικά=1 στο παράδειγμα του Τάσου έχουμε (15-3, 12-2, 18-1, 20-1, 22-1) δεν καταλαβαίνω γιατί όχι και τα (17-1 και 16-1). Γιατί η θέση/γραμμή που βρίσκεται κάποια ηλικία δίνει ή όχι προτεραιότητα έναντι κάποιας άλλης που έχει ίδιο αριθμό εμφανίσεων ?

Θανάσης

PANIK 17-05-12 16:30

Καλησπέρα σε όλους.
Θανάση πολύ όμορφη δουλειά και με δυνατότητα πολλών επιλογών.
Και βέβαια αυτό που για μένα είναι κριτήριο πολύ σημαντικό (και λόγω της ασχετοσύνης μου αλλά και ώς επιλογή ) είναι ότι η λύση αυτή είναι απλή και κατανοητή και ώς πρός τη διαδικασία και ώς πρός το αποτέλεσμα ( με δυο κλίκ ορίζεις τι θέλεις και το αποτέλεσμα είναι μπροστά σου ).

Lefteris 17-05-12 17:32

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα σε όλους.

Να με συγχωρέσετε και οι 2 δάσκαλοι, αν έχω κάνει καμιά ....."πατάτα"΄αλλά με το ζαλισμένο μου μυαλό, μπορεί και να μην μπόρεσα να την εντοπίσω.

Για να μην "κρυώσει¨το θέμα, στέλνω μία άποψη που είναι γιά τους 3 πρώτους ...

Το διαφορετικό που προσπάθησα, είναι να βγει το αποτέλεσμα, χωρίς VBA και χωρίς βοηθητικές στήλες, στην ίδια σελίδα!

Δεν κατάφερα το χωρίς βοηθητικές(έχει μία), αλλά ίσως και με καθαρό μυαλό να το καταφέρουμε.

Με προβληματίζει το γεγονός ότι το έβαλα στο ίδιο φύλλο με του Τάσου για να συγκρίνω τα αποτελέσματα, αλλά δεν μου "βγαίνουν" σωστά, τα αποτελέσματα του Τάσου!!

Φίλε, συγνώμη, αν κατά λάθος φυσικά, "πείραξα" κάτι στον κώδικα...

PANIK 17-05-12 21:41

Καλησπέρα σε όλους
Λευτέρη η λύση που προτείνεις για τα δικά μου πάντα κριτήρια ( απλή, κατανοητή και εύκολα εφαρμόσιμη) είναι ιδανική. Αν κατάλαβα καλά ( στο Η4 κελί έβαλες την αρχική σου συνάρτηση στο Η5 την ίδια αλλά <>Η4 και στο Η6 πάλι την ίδια <>Η4 και <>Η5) αν είναι έτσι είναι απλό μεν, σοφότατο δε.
Αν μπορείς , αν δε γίνομαι κουραστικός και αν είναι δυνατό να γίνει, πως θα τροποποιούταν η συνάρτηση σου με τον όρο βρές μου την συχνότερη τιμή γι αυτούς που ξέρουν Αγγλικά (χωρίς να ενεργοποιούμε κανένα φίλτρο). Τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι 15 με πλήθος 3, 12 με πλήθος 2, 22 με πλήθος 2. Δηλαδή αυτό που ρωτάω έιναι αν μπορεί στη συνάρτηση να μπεί ακόμα ενας όρος( if η οτιδήποτε άλλο ). Αν υπάρχει λύση σ αυτό το ερώτημα θα έχω καλυφθεί 100%.
Σε ευχαριστώ ακόμα μια φορά για το ενδιαφέρον σου.

Υ.Γ. Όταν λέω απλή και για να μη παρεξηγηθώ δεν εννοώ στην σύλληψη, στην διαδικασία δημιουργίας και τη σύνταξη της ( που δεν μου επιτρέπεται εγώ να κρίνω ), αλλά στο αποτέλεσμα.
Και το αποτέλεσμα είναι ιδανικό

gr8styl 17-05-12 22:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από LEFTERIS (Μήνυμα 10952)
...
Το διαφορετικό που προσπάθησα, είναι να βγει το αποτέλεσμα, χωρίς VBA και χωρίς βοηθητικές στήλες, στην ίδια σελίδα!
....

Λευτέρη,
Σβήσε το 1 από το F17 και φίλτραρε για Αγγλικά=1 :hammer-smilies-0003
Ξαναγράψε το 1 στο F17 και βάλε 1 στο F22. ΑΝ φιλτράρεις για Αγγλικά=1, γιατί εμφανίζεται το 20 και όχι το 17 ?:hmm:

Τα λέμε
Θανάσης

Lefteris 18-05-12 10:32

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα σε όλους.

Θανάση, συγχώρεσέ με, αλλά δεν καταλαβαίνω..

Το F17, στο παράδειγμά μου, δεν έχει 1...:huh:

Με 1 στο F17 & F22, το αποτέλεσμα μου δείχνει σωστό.. Που κάνω λάθος;;

Παντελή.

Παράθεση:

..πως θα τροποποιούταν η συνάρτηση σου με τον όρο βρές μου την συχνότερη τιμή γι αυτούς που ξέρουν Αγγλικά (χωρίς να ενεργοποιούμε κανένα φίλτρο). Τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι 15 με πλήθος 3, 12 με πλήθος 2, 22 με πλήθος 2.
Δεν καταλαβαίνω το νέο ερώτημα. Σε παρακαλώ, εξήγησέ μου λίγο ακόμα.

Για χωρίς φίλτρο, είχαμε δει σε προηγούμενο θέμα μας... Περιμένω περαιτέρω διευκρινήσεις...

Παράθεση:

...Αν κατάλαβα καλά ( στο Η4 κελί έβαλες την αρχική σου συνάρτηση στο Η5 την ίδια αλλά <>Η4 και στο Η6 πάλι την ίδια <>Η4 και <>Η5) αν είναι έτσι είναι απλό μεν, σοφότατο δε.
Καλά κατάλαβες. Βέβαια για αυτό το απλό(το λέω κυριολεκτικά-δεν ειρωνεύομαι), έφαγα ...πολλές ώρες.....

gr8styl 18-05-12 12:03

1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από LEFTERIS (Μήνυμα 10969)
Θανάση, συγχώρεσέ με, αλλά δεν καταλαβαίνω..

Το F17, στο παράδειγμά μου, δεν έχει 1...:huh:

Καλημέρα. Συγνώμη Λευτέρη ο δαίμονας του τυπογραφείου.
έγραψα F17 αντί F16 αναφέρομαι στο αρχείο 0LT.xls

Τέλος πάντων στο συνημμένο ακόμα μια προσέγγιση
1) Χωρίς VBA
2) Με Check box για ενεργοποίηση φίλτρου Αγγλικών σε διαφορετικό φύλλο
3) Τα αποτελέσματα στο ίδιο φύλλο με τα δεδομένα. ( Tasos layout )
και όλα αυτά με 4-5 συναρτήσεις και 3 βοηθητικές στήλες.
Προϋπόθεση ότι μιλάμε για Ηλικία (Αριθμητικό πεδίο). Για μη αριθμητικό σας παραπέμπω στις προηγούμενες λύσεις που έχω προτείνει για το θέμα.

Θανάσης :dft012:

ΥΓ. Παντελή νομίζω τα είδαμε όλα δεν μένει παρά να μας πεις τι τελικά έκανες. και σε τι σου χρειάζεται αν δεν είναι απόρρητο.

Lefteris 18-05-12 12:45

Θανάση, εννοείς πως δεν εμφανίζει αριθμό όταν είναι 1 και βγάζει μήνυμα λάθους.

..Ναι το ξέρω. Παράλειψή μου που δεν το ανέφερα.. Το #Ν/Α, το κρύβουμε(IFERROR), αλλά το γεγονός, ότι δεν εμφανίζει το 1, σαν μέτρηση, ίσως είναι πρόβλημα. Ο Παντελής, ξέρει....

Ωραία δουλειά, με πιο απλές συναρτήσεις, έκανες.

Όλες οι λύσεις που παραθέσαμε, επιδέχονται βελτιώσεις.

Για αυτό, συμφωνώ μαζί σου, όταν λες.

Παράθεση:

...Θανάσης

ΥΓ. Παντελή νομίζω τα είδαμε όλα δεν μένει παρά να μας πεις τι τελικά έκανες. και σε τι σου χρειάζεται αν δεν είναι απόρρητο.
..Και παραμένει και το προηγούμενό μου ερώτημα στον Παντελή, σχετικά με αυτό που ζήτησε στο τελευταίο Post του..

PANIK 18-05-12 20:55

Καλησπέρα σε όλους
Θανάση τέλεια λύση. Το αποτέλεσμα είναι ιδανικό
Λευτέρη και απευθύνομαι και στο Θανάση αυτό που θα ήθελα (αν γίνεται) είναι το πως θα μεταβάλλονταν οι συναρτήσεις σας αν ζητούσαμε δείξε μου τις συχνότερες τιμές με κριτήριο αυτούς που ξέρουν αγγλικά.
Εγω πειραματιζόμενος ακόμα στις συναρτήσεις του Λευτέρη έκανα τα εξής
1 Συχνότερη τιμή:=MODE(IF((F12:F106)*(E12:E106)>1;(IF(SUBT OTAL(3;OFFSET($F$12:$F$106;ROW($F$12:$F$106)-ROW(G12);;1));($F$12:$F$106)*(E12:E106)))))
2. Συχνότερη τιμή:=MODE(IF((F12:F106)*(E12:E106)<>J4;(IF(SU BTOTAL(3;OFFSET($F$12:$F$106;ROW($F$12:$F$106)-ROW(G12);;1));($F$12:$F$106)*(E12:E106)))))
3. Συχνότερη τιμή:=MODE(IF((F12:F106)*(E12:E106)<>J5;IF((F1 2:F106)*(E12:E106)<>J4;(IF(SUBTOTAL(3;OFFSET($F$12 :$F$106;ROW($F$12:$F$106)-ROW(G12);;1));($F$12:$F$106)*(E12:E106))))))
Είναι σωστό αυτό που έκανα ή από σύμπτωση μου βγαίνουν τα αποτελέσματα σωστά;

gr8styl 18-05-12 22:19

Αγαπητέ Παντελή ξαναδές πιο προσεκτικά το τελευταίο μου παράδειγμα χωρίς VBA
Αυτό που ζητάς γίνεται απλά είτε φιλτράροντας την στήλη Αγγλικά για ίσον με 1 ή απλά τσεκάροντας το Check Box στο Φύλλο 2 που εσύ είχες ζητήσει να είναι σε άλλο φύλλο.

Καλή συνέχεια.
Θανάσης

ΥΓ οι τύποι που λες ότι προσάρμοσες δεν νομίζω ότι θα σου δώσουν το σωστό αποτέλεσμα.

PANIK 18-05-12 23:26

Θανάση έχεις δίκιο κι όπως σου είπα η λύση σου είναι ιδανική και βέβαια γίνεται έτσι όπως μου γράφεις
Απλά αν υπήρχε τρόπος να εμφανίζονται δίπλα δίπλα οι στήλες με τις 1) Συχνότερες τιμές συνολικά και
2) Με τις συχνότερες τιμές με το κριτήριο ( στη συγκεκριμένη περίπτωση όσοι ξέρουν Αγγλικά) ή σύγκριση (γιά το μάτι) για να δούμε ποιές τιμές επιβεβαιώνονται είναι νομίζω πολύ πιο εύκολη. Είναι καθαρά θέμα πρακτικό. Εγώ όπως σου είπα κρίνοντας καθαρά και μόνο το αποτέλεσμα ( δεν έχω τη γνώση να κρίνω κάτι άλλο ) η λύση σου είναι άψογη και με καλύπτει 100% . Με έχετε βοηθήσει τόσο πολύ και συ και ο Λευτέρης και ο Τάσος και ό έτερος Θανάσης και ο Σπύρος που το τραπέζι που θα σας κάνω είναι το λιγότερο. Δεν ξέρω αν έχετε βρεθεί ποτέ από κοντά. Αν όχι ετοιμαστείτε

gr8styl 19-05-12 08:29

1 Συνημμένο(α)
Παντελή,
Δες το συνημμένο, όπου οι βοηθητικές στήλες έγιναν 7 για να μην δυσκολέψουμε την ζωή μας.
Στο συνημμένο έχω φιλτράρει για όνομα ίσο με Γιώργος ή Νίκος. Έχω διατηρήσει το Check Box στο φύλλο2 αν και νομίζω ότι είναι περιττό.
Τα αποτελέσματα διαβάζονται ως ακολούθως:
Υπάρχουν συνολικά 3 άτομα με ηλικία 20 ετών, όπου 2 από αυτούς ονομάζονται Γιώργος ή Νίκος και 1 από τους Γιώργους και τους Νίκους που είναι 20 ετών ξέρει Αγγλικά.

Καλή συνέχεια.
Θανάσης

GxMoral 13-02-21 12:47

Καλησπερα σε ολους ευχομαι να σας βρισκω καλα.Ειναι αμετρητες οι φορες που βρηκα λυσεις χαρη στις γνωσεις κ πραγματικα εχω μεγαλη βοηθεια στην εργασια μου .
Συναντω ενα προβλημα που μεχρι τωρα δεν μπορω να βρω τη λυση του κ ανησυχω μηπως ειναι παρα πολυ απλο κ ξοδεψω τον χρονο σας αδικα.Εχω ομως καταληξει πως η συναρτηση που θα με βοηθουσε ειναι η MODE κ γι'αυτο το λογο ζητω τη βοηθεια σας. Σε ενα αρχειο εχω μονο στην στηλη Α , 429 κελια με διαφορους κωδικους.
Σε αυτη τη στηλη εχει μοναδικες τιμες κ αλλες φορες επανεμφανιζεται μια τιμη μεχρι κ 5 φορες + .Πως λοιπον μπορω να ξερω οτι η τιμη πχ 11427512300 εμφανιζεται 5 φορες κ η αμεσως συχνοτερη 51337020659 εμφανιζεται 4 φορες? Οσες φορες κ αν προσπαθησα μου εφερνε αποτελεσμα το #Δ/Υ ενω σε αλλη στηλη με λιγοτερα δεδομενα μου φερνει τη συχνοτερη τιμη .Αν εχετε ηδη δημοσιευσει τη λυση κ απλα δεν το καταλαβα λογω τον περιορισμενων γνωσεων μου να με δικαιολογησετε παρακαλω. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !

Η ώρα είναι 14:59.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2