Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Συναρτήσεις] Μία καλή άσκηση (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/1845-mia-kali-askisi.html)

JSARAK2001 05-05-12 02:15

Μία καλή άσκηση

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα σε όλη την παρέα !!

Παιδιά στο συνημμένο αρχειάκι περιγράφω μια καλή απορία μου. Πώς μπορώ να κάνω "κάτι" στο EXCELAKI.

Διαβάστε το και θα καταλάβετε αμέσως τι θέλω.

Επίσης ψάχνω να βρω ένα ΠΟΣΤ, αλλά δεν το έχω καταφέρει μέχρι τώρα, στο οποίο περιγραφόταν πώς μπορούμε να προσθέτουμε γραμμές (ως νέα εγγραφή εννοείται) παίρνοντας μάλιστα - αυτή η νέα γραμμή - και την μορφοποίηση του από πάνω κελιού.

"Ρε παιδιά !!!! Ελάτε να κάνουμε μια καλή δουλειά"

(κατά διαφήμιση)

Πάντως νομίζω ότι η απορία στο συνημμένο δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται.

:028:

Thanosp 05-05-12 08:03

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα Ιωάννη
Δες το συνημμένο και τα λέμε !!

Lefteris 05-05-12 08:21

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα σε όλους.

Μία άποψη, είναι αυτή.

Στο G1

Κώδικας:

=INDEX($G$17:$G$21;MATCH(F2;$F$17:$F$21;0))-SUMPRODUCT(($F$2:$F$8=F2)*($D$2:$D$8))
Στο Ι1

Κώδικας:

=INDEX($B$32:$B$34;MATCH(LEFT(E2;2)*1;$A$32:$A$34;0))

JSARAK2001 05-05-12 08:44

ΑΣΚΗΣΗ

Καλημέρα αγαπητέ Θανάση και σε όλη την παρέα!!

Επειδή τα δεδομένα αυτά θα εμπλουτίζονται, δηλαδή καθημερινά θα καταχωρούνται νέες γραμμές, νομίζω ότι δεν "δουλεύει" η λύση που προτείνεις.

Κοίτα.. λογικά όταν αλλάζεις την τιμή του τιμολογίου δεν θα έπρεπε να αλλάζει και το υπόλοιπο?? ε αυτό δεν γίνεται αυτόματα.. νομίζω ότι πατάμε ctrl+shift+Enter για να "κάτσει" ο τύπος.

Στο αρχείο μας δεν αλλάζει αυτόματα.

Εγώ θέλω να αλλάζει. Κάθε φορά δηλαδή που θα περνάω ένα τιμολόγιο σε όποια ΕΑΔ ανήκει θα πρέπει να μου λέει το υπόλοιπό της. (ΕΑΔ = έκθ. ανάληψης δαπάνης)

Ο τύπος =SUM(($F$2:$F$8=F2)*F2) που έβαλες περιορίζει μέχρι το κελί F8 την εύρεση της ΕΑΔ. Αν βάλω πχ $F$1000 θα δουλέψει? Νομίζω δεν θα δουλέψει.

Επίσης αν τραβήξω τους τύπους προς τα κάτω (αντιγραφή δηλάδη) δημιουργούνται #ΔΥ# κλπ.

Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτός.

JSARAK2001 05-05-12 09:16

ΑΣΚΗΣΗ

Μάλιστα !!! Νομίζω του Λευτέρη είναι πολύ καλή, πάρα πολύ καλή λύση.

Και γώ σαν του Θανάση το πήγαινα.

Ναι νομίζω ότι η λύση του Λευτέρη είναι πολύ καλή.

Να ρωτήσω τώρα δύο πράματα.

ΠΡΩΤΟΝ... κάτι απλό αλλά εγώ δεν το γνωρίζω. Πως αποτρέπουμε την καταστροφή των τύπων από τον άπειρο χρήστη που άμα δει κελί άδειο πάει και γράφει.

Στο κανονικό αρχείο εγώ θα τα βάψω τα κελιά αυτά, αλλά θα ήθελα να μην μπαίνει καθόλου στα κελιά αυτά ο cursor.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. (Σημαντικό) Πως να φτιάξω ένα κουμπί ή δύο κουμπιά που να κάνουν "Νέα εγγραφή" και "Διαγραφή εγγραφής (εκεί που είναι ο cursor)."

Spirosgr 05-05-12 11:48

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα
Η άποψη μου για το θέμα είναι στο συνημμένο που ακολουθεί

Lefteris 05-05-12 12:34

Με δεδομένο πως η απάντησή μου γράφτηκε στο πόδι(Σάββατο σήμερα, δουλειές στο σπίτι με την οικογένεια), υπάρχουν ίσως κάποιες ατέλειες...Χρειάζονται κάποιες ΙSERROR(2007), IF ISERROR(<2007) κ.λ.π.

Για το πρώτο ερώτημα(αποτροπή χρήστη στα κελιά με τύπους), εγώ θα χρησιμοποιούσα custom validation.

Για παράδειγμα. Μάρκαρε τα κελιά G2:G9, πήγαινε στην επικύρωση>>προσαρμογή και βάλε αυτόν τον τύπο.

=LEFT($E2;2) >> OK.

Προσπάθησε να γράψεις κάτι σε αυτά τα κελιά και δες τι γίνεται.

Για το δεύτερο ερώτημά σου, ο λόγος στους ειδικούς του VBA.

Kαλό μεσημέρι.

Thanosp 05-05-12 13:10

Νομίζω ότι ο Σπύρος έχει την σωστή λύση
μας παραπλάνησε ο τρόπος που έστησε τα δεδομένα ο φίλος μας ο Γιάννης

Spirosgr 05-05-12 17:11

Καλησπέρα
Η Excel έχει σαν βασική της δουλειά το να υπολογίζει
Όσο καλύτερα της δώσουμε τα στοιχεία μας τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε
Κανόνας είναι να δημιουργεί κάποιος πίνακες για να έχει περισσότερες "ευκολίες" και λειτουργίες από τις απλές περιοχές
Στους υπολογισμούς μας υπάρχουν σταθερά και μεταβλητά στοιχεία
Κανόνας επίσης είναι να δημιουργεί κάποιος δυναμικά ονόματα και λίστες τουλάχιστον στα μεταβλητά ώστε να "έρχονται" τα αποτελέσματα σωστά ανεξάρτητα αν οι μεταβλητές μας αυξηθούν, μειωθούν ή αλλάξουν
Επίσης κάποιες μεταβλητές σε τύπους (πχ ποσοστά) καλό είναι να γίνονται Link σε άλλο κελί και από εκεί να παίρνει ο τύπος ώστε αν αλλάξει κάτι να αλλάζει η τιμή ενός μόνο κελιού και όχι να ψάχνουμε σε όλους τους τύπους και να τούς αλλάζουμε αν αλλάξει το ποσοστό από 10% σε 11 % για παράδειγμα...
Η συγκεκριμένη εργασία επιδέχεται κι άλλες βελτιώσεις όπως λίστες προμηθευτών και
υπηρεσιών καθώς και αυτοματισμούς υπηρεσιών πχ με τους κωδικούς τους ώστε να έρχονται αυτόματα και να μην τα ξαναγράφουμε...

Spirosgr 05-05-12 17:17

1 Συνημμένο(α)
Αυτό για τον Λευτέρη:friends:

Η ώρα είναι 06:32.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2