| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Εύχομαι σ΄όλους χρόνια πολλά και καλή ανάσταση. Το ερώτημα μου είναι το εξής: Έχουμε λοιπόν 7 τις βασικές Νότες + 5 τις διέσεις σύνολο 12 η κάθε μία σε μία συγκεκριμένη θέση. Δηλαδή αρχίζοντας από τη Ντο.(Όπου # = δίεση ,η πιό κατανοητά τα μαύρα πλήκτρα του πιάνου) 1 NTO 2 NTO# 3 ΡΕ 4 ΡΕ# 5 ΜΙ 6 ΦΑ 7 ΦΑ# 8 ΣΟΛ 9 ΣΟΛ# 10 ΛΑ 11 ΛΑ# 12 ΣΙ 'Οταν λοιπόν κάποιος παίξει τρείς νότες πχ. ΝΤΟ, ΡΕ, ΜΙ στην ουσία παίζει την 1,3,5 θέση με αρχή πάντοτε τη ΝΤΟ. Αν ήθελα να παίξω τις ίδιες νότες με αρχή τη νότα ΡΕ θα έπαιζα ΡΕ, ΜΙ, ΦΑ# Αν έχετε δει σε κάποια αρμόνια υπάρχει μια λειτουργία που λέγεται ΤRANSPOSE δηλαδή στην περίπτωση μας θα έφερνε τη ΡΕ στη θέση της ΝΤΟ εμείς θα παίζαμε με τα δάχτυλα ΝΤΟ, ΡΕ, ΜΙ αλλά ο ήχος που θα ακούγαμε θα ηταν ΡΕ, ΜΙ, ΦΑ#. Το ερώτημα λοιπόν είναι αν θα μπορούσαμε να κάνουμε στο ΕΧCEL κάτι παρόμοιο (γιατί μάλλον εδώ γίνεται τα αντίθετο) έχοντας μια ακολουθία με νότες (που αρχίζει με κάποια από τις δώδεκα) κάνοντας κλικ σε μία από τις δώδεκα παραπάνω νότες (11 στην ουσία γιατί τη μία την έχουμε ) να μας της δείχνει με πρώτη (1) θέση τη νότα που επιλέξαμε την ακολουθία. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ |
|
|
|
Καλημέρα Χριστός Ανέστη Στο βιβλίο που ακολουθεί έχεις το ζητούμενο Επέλεξε ακολουθία και νότα αφετηρίας από τις drop down lists Δες έτοιμο το αποτέλεσμα Για να δεις πως έγινε εμφάνισε το κρυφό φύλλο |
|
| |||
| |||
|
Σπύρο χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη όπως και σε όλα τα μέλη του forum, Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό κι αυτό ακριβώς που ζητούσα. Να σου πω βέβαια ότι με τις γνώσεις που έχω δεν κατάλαβα πως το έφτιαξες ούτε και τη διαδικασία που ακολούθησες.Είδα τις δύο συναρτήσεις αν δε κάνω λάθος και για μένα θα είναι μάθημα να μελετήσω τι κάνουν γιατι μέχρι σήμερα ήταν άγνωστες για εμένα. Αν θα μπορούσες να κάνεις και δύο αλλαγές θα με βοηθούσε καλύτερα στο να δουλέψω πάνω σ΄αυτό κι ας μη το έχω καταλάβει. Η πρώτη αλλαγή είναι ότι στα 3 κελιά του sequence αντί για αριθμούς τα δεδομένα του φίλτρου να είχαν τις νότες γιατί συνήθως γράφουμε νότες και όχι θέσεις, και δεύτερο αν γίνεται τα κελιά απο 3 να γίνουν 20.Συγνώμη αν σε βάζω σε κόπο αν το είχα καταλάβει θα το έκανα μόνος μου. Και πάλι σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου
|
|
|
|
Θα σου δώσω έναν "μπούσουλα" Εμφάνισε το φύλλο calk ( δεξί κλικ στην ταμπέλα του SEQUENSE και Unhide) στην γραμμή τύπων αριστερά υπάρχει ένα βελάκι με κατεύθυνση κάτω που ανοίγει μια λίστα με όλα τα ονόματα των περιοχών κελιών ή πινάκων που έχουμε ονομάσει στα φύλλα μας Πατώντας επάνω στο κάθε όνομα μας μεταφέρει η excel στο αντικείμενο στο οποίο αντιστοιχεί ΠΧ basenotes = περιοχή E2:P2 match = κελί D2 κοκ Αφού αποκωδικοποιήσεις όλα τα ονόματα που περιέχονται στους τύπους αντικατέστησε τα και θα καταλάβεις απόλυτα το πώς έγινε τι Δες τις συναρτήσεις MATCH & INDEX Αν γίνουν αυτά προσεκτικά πιθανόν να τα καταφέρεις και μόνος σου Αν δεν το φτιάξεις εδώ είμαστε πάλι... |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 16:01.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο