| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Θανάση, αν θα μπορούσες να μου δώσεις ενα παράδειγμα για να γίνεις ποιο κατανοητός. βάρδιες πχ. 09:00 - 05:00 δεν υπάρχουν. ευχαριστώ! |
|
|
|
Φίλε Γιάννη, δες στο συννημμένο ένα παράδειγμα με 50 από τις 2000 εγγραφές σου και μόνο για Δευτέρα και Τρίτη. Παρόμοια θα πρέπει να φτιάξεις και τις υπόλοιπες μέρες. Δεν μου απάντησες στα ερωτήματα που σου έβαλα στην προηγούμενη απάντησή μου. Ελπίζω να σε βοηθήσει το παράδειγμα, για να καταλάβεις την λογική της προσέγγισης. Θανάσης. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Στο επισυναπτόμενο αρχείο παρουσιάζεται μια προσέγγιση του ζητούμενου με τη βοήθεια κώδικα (VBA). Αν πατήσουμε το κουμπί «Κατανομή ωρών εργασίας σε κατηγορίες», αρχικά θα σβηστεί το περιεχόμενο των στηλών κάτω από το κουμπί. Ακολούθως θα γίνει κατανομή των ωρών εργασίας σε κατηγορίες, άθροιση των αποτελεσμάτων και εμφάνιση των αθροισμάτων. Η βασική εργασία γίνεται από τη συνάρτηση «ErgasiaMeraNixtaArgia» η οποία δέχεται δύο ορίσματα: 1. Το C που είναι το κελί που περιέχει το χρονικό διάστημα εργασίας (22:00-06:00 ή ΡΕΠΟ κλ). 2. Το mera, που είναι ένας ακέραιος ο οποίος εξαρτάται από τη μέρα εργασίας (1=Σάββατο, 2=Κυριακή, 3=Δευτέρα, 4=Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή). Η συνάρτηση επιστρέφει ένα πίνακα (array), τεσσάρων στοιχείων: 1. Το πρώτο περιέχει το σύνολο των ωρών εργασίας. 2. Το δεύτερο τις ώρες μέρας και αργίας. 3. Το τρίτο τις κοινές ώρες νύχτας. 4. Το τέταρτο τις ώρες νύχτας και αργίας. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνάρτηση θα πρέπει να την εισάγουμε ως πίνακα: 1. Να επιλέξουμε τέσσερα κελιά. 2. Να εισάγουμε τον τύπο και να πατήσουμε Shift+ Ctrl+Enter, για να εισαχθούν τα άγκιστρα. Γιάννη η συνάρτηση είναι αρκετά πολύπλοκη. Έλεγξε τα αποτελέσματα μήπως μου διέφυγε κάτι. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 07-12-11 στις 23:16. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο και Θανάση θα ήθελα πραγματικά να σας ευχαριστήσω και τους δύο για της λύσεις που μου δώσατε. Θανάση οταν προσθέτω: =INDEX(AE$3:AE$17;MATCH($C4;$AC$3:$AC$23;0))+INDEX (AK$3:AK$17;MATCH($D4;$AI$3:$AI$22;0))+INDEX(AQ$3: AQ$16;MATCH($E4;$AO$3:$AO$16;0))+INDEX(AW$3:AW$17; MATCH($F4;$AU$3:$AU$23;0))+INDEX(BC$3:BC$17;MATCH( $G4;$BA$3:$BA$22;0))+INDEX(BI$3:BI$17;MATCH($H4;$B G$3:$BG$17;0)) μου δίνει #ΑΝΑΦ! (είναι στον πίνακα υπολογισμών) Γιώργο, αν και δεν γνωρίζω καθόλου VBA ειναι μια τρομερή δουλειά, σε παρακαλω όμως πως μπορω να διορθώσω το εξής: το Σάββατο προς Κυριακή όταν κάποιος εργάζεται 24:00 - 08:00 οι πρώτες 6ώρες είναι νύκτες κοινές και οι δύο επιπλέον ώρες είναι μέρα αργία. Ευχαριστώ!! |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο, επίσης πώς μπορω να παίρνω μόνο της ώρες που αφορούν μόνο ένα μήνα;
|
|
| |||
| |||
|
Γιώργο το βρήκα το προβλημα που είχα αναφέρει παραπάνω. Θα κάνω και σ΄εσένα την ιδια ερώτηση με τον Θανάση υπαρχει περίπτωση να παίρνω αποτέλεσμα μόνο για ένα μήνα?? |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους! Αγαπητέ Γιάννη, δέν γνωρίζω ακριβώς πως έχεις σκεφτεί να διαχειριστείς τις ώρες αυτές λογιστικά. Νομίζω ότι αν μελετήσεις τους τύπους από τα αριστερά προς τα δεξιά στο παράδειγμα που επισυνάπτω θα μπορέσεις να κάνεις τις προσαρμογές σου και γενικότερα να βοηθείς. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Γιάννη, με βάση τα δεδομένα σου, υπέθεσα ότι η κατανομή των ωρών εργασίας κατά κατηγορία, θα γίνεται κατά εβδομάδα και αθροίσματα εβδομάδων. Ο κώδικας που έγραψα είναι προσαρμοσμένος πάνω στην περίπτωση αυτή. Στο αρχείο που επισυνάπτω έκανα κάποιες προσθήκες, ώστε: 1. Να τοποθετούνται μερικά αθροίσματα των ωρών εργασίας κάθε φορά που αλλάζει ο εργαζόμενος (Sheet1). 2. Να παίρνουμε τα αθροίσματα των ωρών εργασίας κατά εβδομάδα και συνδυασμό εβδομάδων (Pivot). Αυτό γίνεται με την προσθήκη ενός συγκεντρωτικού πίνακα. Αν θεωρήσουμε λογιστικά το μήνα άθροισμα τεσσάρων εβδομάδων, μπορούμε να επιλέξουμε τις εβδομάδες αυτές και να πάρουμε τα αθροίσματα των ωρών κατά λογιστικό μήνα. Ο κώδικας δεν αντιμετωπίζει την περίπτωση που ο μήνας ορίζεται ημερολογιακά (1-31, ή 1-30, κλπ), θα πρέπει να τροποποιηθεί σημαντικά και δεν ξέρω αν θα βρω το χρόνο και τη διάθεση να το κάνω. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 07-12-11 στις 23:14. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου |
|
| |||
| |||
|
Τάσο και Γιώργο, θα ήθελα για μια φορά να σας ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση σας. 1. Όταν κάποιος εργάζεται Σαββάτο (με βάρδια) 24:00 - 08:00 υπολογίζεται ως εξής: απο της 24:00-06:00 είναι απλό νυκτερινό και απο 06:00-08:00 είναι απλή αργία. 2. Όταν κάποιος εργάζεται Κυριακή (με βάρδια) 24:00 - 08:00 υπολογίζεται ως εξής: απο της 24:00-06:00 είναι αργία νυκτερινό και απο 06:00-08:00 είναι καθημερινή. 3.Τον συγκεκριμένο υπολογισμό τον χρειαζόμαστε για μια αγωγή που θέλουμε να καταθέσουμε, για προσαυξηση νυκτερινων και αργιων που δεν μας καταβάλλουν. 4. Επίσης, αν έχω μια ημερομηνία (π.χ 12/9/1995 και μια αλλη, πχ 7/12/2011) θελω να βρω το εξής: για τον πρώτο χρόνο είναι 1 πόντος και για κάθε (3)χρόνια μετά συν 1 πόντος. στο παραπάνω παραδειγμα το αποτέλεσμα είναι 9 πόντοι. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. 5. Τάσο, πως μπορώ να πάρω αποτελέσμα μονο για ένα μήνα στο αρχείο που μου έστειλες? Ευχαριστώ! |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο, μπορεις να μου πεις σε ποιο σημείο του κώδικα μπορώ να κάνω την εξης αλλαγή: το Σάββατο 24:00 - 08:00 να υπολογίζει τις πρώτες 6 ώρες ως απλή νύκτα και τις επόμενες 2 ώρες ως απλή αργία. Καθώς και την Κυριακή 24:00 - 08:00 να υπολογίζει τις πρώτες 6 ώρες ως αργία νύκτα και τις επόμενες 2 ώρες ως κοινή ημέρα ![]() Ευχαριστώ!!. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] Υπολογισμός ωρών από βάρδιες | ΧρύσαΚ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 69 | 22-02-21 10:21 |
| Υπολογισμός ωρών από βάρδιες | αννα_κεσσσ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 24-09-18 14:01 |
| [Excel07] Υπολογισμός ωρών Υπερωριών | bill72 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 15-11-16 06:58 |
| [Excel07] Υπολογισμός ωρών | prittpritt | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 15-10-14 09:57 |
| [Γενικά] Άθροισμα ωρών | misirlis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 12-06-11 06:06 |
Η ώρα είναι 03:07.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο