| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα, Έχω ένα αρχείο .bat που παίρνει backup κάποιων αρχείων access και προσπσθώ να το βάλω να δουλέψει ως "Προγραμματισμένη Εργασία" σε ένα PC που ανήκει σε δίκτυο. Ο προγραμματισμός της εργασίας μου ζητάει τον Κωδικό Πρόσβασης του χρήστη τον οποίο δεν ξέρω οπότε και παίρνω το μήνυμα "0x80070005 Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση". Υπάρχει τρόπος να προγραμματιστεί η εργασία παρακάμπτοντας τον κωδικό πρόσβασης? Ευχαριστώ |
|
| |||
| |||
|
Αγαπητέ Λεωνίδα, Αν και η συγκεκριμένη επιθυμία σου έχει να κάνει με αρχεία τύπου ms access, νομίζω πως σαν θέμα καταχωρείται στα θέματα με γενικό όρο system administration. Από το μήνυμα σου συμπεραίνω στο δίκτυο που αναφέρεσαι είναι τοπικό δίκτυο (local area network LAN) και από το μήνυμα (σφάλμα για την ακρίβεια) ότι οι υπολογιστές είναι standalone, δηλαδή δεν ανήκουν σε κάποιο domain (Active Directory). Διαφορετικά (αν υπήρχε domain) θα σε αναγνώριζε το άλλο PC και είτε θα δεχόταν, ή δε θα σου επέτρεπε να προχωρήσεις λόγω δικαιωμάτων. Συνεπώς για να δημιουργήσεις μια προγραμματισμένη εργασία σε εκείνον τον υπολογιστή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν από τους λογαριασμούς χρηστών του υπολογιστή εκείνου ή να δημιουργήσεις έναν. Και στις δύο περιπτώσεις με τα απαιτούμενα δικαιώματα. Το επόμενο που πρέπει να απαντηθεί είναι βέβαια, αν ο υπολογιστής εκείνος έχει πρόσβαση στα αρχεία που προορίζονται για backup. Αν τα αρχεία mdb βρίσκονται στο σκληρό δίσκο εκείνου του υπολογιστή, τότε δεν υπάρχει θέμα. Αν οι ρυθμίσεις για το λογαριασμό + την πρόσβαση στα αρχεία έχουν γίνει σωστά, τότε το σύστημα δεν έχει παρά να δεχτεί την προγραμματισμένη εργασία. Τα παραπάνω έχουν σχέση με τους όρους, logon security identifier (SID), access control entry (ACE), access control list (ACL), access token = SID + ACE, impersonation, new technology file system (NTFS), permissions , security rights, local users, local user groups, active directory services, κλπ, και ισχύουν από τον καιρό που το ΝΤ είδε το φως, ασχέτως αν λέγεται ΝΤ3.5/4, Windows 2000/XP/Server 2003/Vista/Windows 7/Server 2008. Σημειώνω ότι ειδικά τα θέματα αυτά καμιά φορά καταλήγουν να γίνονται τόσο πολύπλοκα, που ακόμη και μπροστά στην οθόνη να βρίσκεσαι, δε βγάζεις άκρη. Δε ξέρω αν σε βοήθησα με αυτά, εγώ πάντως θα το έψαχνα προς εκείνη την κατεύθυνση. Φιλικά Ανδρέας |
|
| ||||
| ||||
|
Φιλε Λεωνιδα, Εαν δεν εισαι ο διαχειριστης του δικτυου της εταιρειας που αναφερεις δεν μπορεις να κανεις "BACKUP". Αυτο απαγορευεται και δεν μπορουμε εμεις να σε βοηθησουμε.
__________________ http://www.facebook.com/home.php?ref...00000309992857 |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Backup | anestaki | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 06-11-16 19:14 |
| [Γενικά] αυτόματο άρθροισμα | rmaria | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 13-03-15 17:08 |
| Αυτόματο άθροισμα | KAKISDF | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 26-08-14 15:29 |
| [ Υποφόρμες ] Αυτόματο φιλτράρισμα | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 22-04-12 10:32 |
| [ Φόρμες ] Backup | xristos0718 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-04-10 20:41 |
Η ώρα είναι 13:07.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο