![]() |
Καλημερα ! Φιλε Γιαννη εννοειται πως δουλευει ! Σ ευχαριστω πολυ για τη διαθεση που εχεις να δινεις λυση απλοχερα και ανιδιοτελώς ζητηματα αλλων.Εδω δε ξερω καλα-καλα να κανω ερωτημα ενημερωσης για να περασω αυτα που γραφεις,λες να γνωριζω με ποιο τροπο το προγραμμα εκτελει αναζητηση στα λημματα;(Απεχει ετη φωτος απ αυτα που κατεχω).:happy: Εγω νομιζοντας οτι αυτο το προγραμμα ειναι ετοιμο οπως το systran π.χ πηγα και το αγορασα και διαπυστωσα οτι ειναι αδειο και θελει χτισιμο....περασα μερικες λεξεις μεσα απο εκει ενα ενα ζευγος και ψαχνοντας σε forum μεταφραστων βρηκα οτι τα παραξενα αρχεια με καταληξη .dvtdb και .dvmdb που δημιουργει ανοιγουν με την access (ολα αυτα πριν 1 μηνα) και ξεκινησα να μαθαινω την access.....απο μηδενικης βασης για να μη περνω ενα ενα τα ζευγη των λημματων :001_smile: Να σαι καλα.Τωρα εχω μια βαση για δω πως να ενημερωσω τη μεγαλη βαση δεδομενων που εφτιαξα. |
1 Συνημμένο(α) Αγαπητέ Χρήστο, Εγώ θα σταθώ στο πρώτο σου μήνυμα Συμφωνώ με το Γιάννη (nisgia) ότι οι αριθμοί συμβολίζουν κάποια κλειδιά από άλλους πίνακες. Εγώ έθεσα το εξής ερώτημα στον εαυτό μου: Έστω ότι έχω μόνο τον πίνακα “Lemmas”. Από τις 8 στήλες που έχει βλέπω πως μόνο η στήλη “Lemma” έχει διαφορετική τιμή σε κάθε εγγραφή. Στις άλλες στήλες δεν αλλάζουν οι τιμές συχνά. Το ερώτημα είναι, αν υπάρχει τρόπος, αντί που να επεξεργάζεσαι μια εγγραφή, να επεξεργάζεσαι περισσότερες ταυτόχρονα, αλλά οποιαδήποτε στιγμή να μπορείς να ορίσεις ποιες εγγραφές σε ποιες στήλες τις τιμές που θέλεις. Νομίζω πως ένα update-query δεν είναι το κατάλληλο. Δημιούργησα μια φόρμα, η οποία δείχνει ακριβώς τον πίνακα όπως έχει (περίπου σε μορφή του πραγματικού πίνακα) με τη διαφορά ότι επάνω έχει από ένα πεδίο για κάθε στήλη, όπου περνάς τις τιμές με τις οποίες θέλεις να επεξεργαστείς περισσότερες εγγραφές ταυτόχρονα. Τα πεδία αυτά δεν είναι συνδεδεμένα με τον πίνακα και όλα μαζί αποτελούν το input mask. Πως λειτουργεί. Αρχικά προσθέτεις στον πίνακα νέες εγγραφές, επεξεργάζοντας μόνο στη στήλη «Lemma». Μετά ρυθμίζεις τα πεδία με τις τιμές για μαζική επξεργασία. Στη συνέχεια επιλέγεις από αριστερά τις εγγραφές που θέλεις να επεξεργαστείς. Έπειτα πατάς το “update selected rows” και έχεις τελειώσει με τις επιλεγμένες εγγραφές. Όταν ανοίξεις τη φόρμα θα διαπιστώσεις ότι τα πεδία έχουν σαν προεπιλογές το κείμενο “[[nothing]]”. Όσες στήλες έχουν αυτή την τιμή στο input mask δεν επηρεάζονται από τη μαζική επεξεργασία. Μόνο οι στήλες που έχουν διαφορετικές τιμές από “[[nothing]]” στο input mask λαμβάνονται υπόψη. Κάτι ακόμη, μπορείς να επιλέξεις μόνο ένα τμήμα εγγραφών και όχι περισσότερα από ένα, δηλαδή η σύνθετη επιλογή δε δουλεύει. Στα συνημμένα θα βρεις τη βάση δεδομένων που ανέβασες, όμως με τη φόρμα. Έχουν αλλάξει λίγο οι τιμές στο πίνακα "Lemma" κατά την πρόβα. Ελπίζω να μην ενοχλεί αυτό. Θα με ενδιέφερε αν αυτή η λύση σε καλύπτει. Ιδέες από τα υπόλοιπα μέλη πάντα ευπρόσδεκτες. Φιλικά Ανδρέας |
Καλησπερα ! Φιλε Ανδρέα καταρχην σ ευχαριστω πολυ που μπηκες στο κοπο να γραψεις τοσο κωδικα για μενα. Δοκιμασα τη Lemmas batch form που δημιουργησες και εχω μια απορια : Στο input mask στο πεδιο Lang καθε φορα μπορεις να προσθεσεις ενα μονο αριθμο ; (η το 8 η το 9; ) η υπαρχει καποια αλλη δυνατοτητα που δεν εχω βρει ακομα ; .Στα υπολοιπα πεδια η φορμα λειτουργει αψογα. Να σαι καλα. |
Γεια σου Χρήστο, Ναι, κάθε φορά που προσδιορίζεις το input mask μπορείς να ορίσεις ακριβώς μια σταθερή τιμή για κάθε στήλη στη φόρμα που έστειλα. Αν η τιμή αυτή είναι [[nothing]], τότε δε γίνεται ενημέρωση στη συγκεκριμένη (σειρά, στήλη) αλλά παραμένει η προηγούμενη τιμή. Από τα δεδομένα του πίνακα “Lemmas” συμπεραίνω ότι:
Το ρωτάω αυτό, διότι πιστεύω ότι σαν επόμενο βήμα θα μπορούσα να αυτοματοποιήσω τη στήλη Lang έτσι που να μην χρειάζεται να ρυθμίζεις τίποτα εκεί. Ο αλγόριθμος δε θα ξεχωρίζει σε αγγλικά και ελληνικά, αλλά σε ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες. Με αυτό ως κριτήριο μπορεί να θέσει ένα 8 ή 9 αντίστοιχα στο Lang. Θα εξυπηρετούσε αυτό; Εσύ αποφασίζεις. Αν όμως έρθει και μια Τρίτη γλώσσα π.χ. γερμανικά η οποία χρησιμοποιεί επίσης σε λατινικούς χαρακτήρες, τότε σε αυτή την περίπτωση δε μπορεί να ξεχωρίσει αγγλικά από γερμανικά. Περιμένω την απάντησή σου. Φιλικά Ανδρέας |
Nα μαι και παλι ! Φιλε ανδρεα η συγκεκριμενη βαση ειναι εξ ορισμου για μια γλωσσα μονο, απο αγγλικα σε ελληνικα απλα εγω μεσα απο το περιβαλλον του προγραμματος μεταφραστικης μνημης(deja vu) εβαλα αρχικα ενα ζευγος λεξεων για τη συγκεκριμενη γλωσσα(εχει 120 επιλογες περιπου και για να ξεκινησει να χτιζεται πρεπει να ορισεις ενα ζευγος ) και την εχτισε μονο του. Επειδη ομως ειναι εξαιρετικα χρονοβορο να περνας ενα ενα ζευγος το εψαξα και ειδα οτι ανοιγει με την access(το προγραμμα δημιουργει αρχεια με καταληξη .dvtdb και .dvmdb) και κλασικα τωρα(αφου μελετησα λιγο την access) φτιαχνω τα ζευγη λημματων στο excel και τα περνω στη βαση. Οταν περνας λημματα μεσα απο το προγραμμα χτιζει αυτοματα ολες τις στηλες lemma,sublang,lang και is source, τωρα που το εμπλουτιζω μεσω της access οι στηλες με τα ορισματα αριθμων (sublang,lang& is source)μενουν κενες η με 0 καποιες φορες. Οποτε στο μελλον αν αποφασισω για αλλη γλωσσα απλα φτιαχνω μια αλλη βαση.Σ ευχαριστω για την προθυμια σου ειδη εχεις κανει πολλα ! Μην ειμαι και αχαριστος απο εκει που περασα 10000 περιπου εγγραφες στο χερι μια μια εχω βρεθει με δυο ετοιμες λυσεις και το σημαντικοτερο για μενα ειναι οτι μεσα απ αυτο αρχιζω και ανακαλυπτω τις βασεις δεδομενων. Επισης δεν πρεπει να περνα απαρατηρητο το γεγονος οτι ανθρωποι σαν εσενα και το Γιαννη και πιθανα αρκετους αλλους εδω μεσα ενδιαφερονται να δινουν τα φωτα τους χωρις οι πραξεις αυτες να υπαγορεύονται από το συμφέρον ή το προσωπικό οφελος πραγμα που τεινει να εξαφανιστει.....Φυσικα και με καλυψε η λυση σου τη χρησιμοποιω και αυτη ! |
Αγαπητέ Χρήστο, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και θα σου ευχηθώ καλή δουλειά παρά πέρα. |
| Η ώρα είναι 11:37. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.