| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για τις χρήσιμες συμβουλές σας. Θα ήθελα να κάνω κι εγώ με τη σειρά μου μια ερώτηση: Θέλω να κάνω μια βάση δεδομένων η οποία να περιέχει "άτομα" και "φίλους των ατόμων". Δηλαδή να καταχωρώ στοιχεία ενός ατόμου (ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΟΧΗΜΑΤΑ) κλπ κλπ καθώς και τους φίλους του κάθε ατόμου (μπορεί κανένας, μπορεί και πολλοί) στους φίλους να καταχωρώ ξανά (επώνυμο όνομα πατρώνυμο μετρονόμο ημερομηνία γέννησης τόπος γέννησης διευθυνση κατοικιας, τηλεφωνα, οχηματα κλπ κλπ) έπειτα θέλω να συνδεθούν αυτά ώστε να πατάω κάποιο στοιχείο από ένα "άτομο" και να μου εμφανίζει τους "φίλους του". Δύσκολο;;; ΥΓ. Αν γινόταν σε κάθε "άτομο" να υπάρχει και ένα μαγικό κουμπάκι που να λέει νέο τηλέφωνο και νέο όχημα θα ήμουν ευγνώμων.... Κάθε ιδέα δεκτή Ευχαριστώ πολύ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ms-Office-Development Team : 13-11-10 στις 17:03. Αιτία: Κεφαλαία |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Βαγγέλη λίγο πολύ ζητάς μια ολοκληρωμένη εφαρμογή, χωρίς τη δική σου συμμετοχή. Αυτό δεν είναι σύμφωνο με τους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ, θα σου στερούσε τη χαρά της δημιουργίας, αλλά δε θα βοηθούσε και στην εκμάθηση της access. Για μια αρχή, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να δημιουργήσεις: 1. Ένα πίνακα για τα προσωπικά στοιχεία των ατόμων και των φίλων -και αυτοί είναι άτομα -(πχ tblAtoma). Εκτός των άλλων θα έχει ένα πεδίο αυτόματης αρίθμησης και πρωτεύον κλειδί (πχ AomoID). 2. Ένα πίνακα (πχ tblOhimata) με τα στοιχεία των οχημάτων (αν καταχωρείς πολλά στοιχεία), οποίος θα περιέχει και ένα πεδίο αυτόματης αρίθμησης και πρωτεύον κλειδί (πχ OhimaID). 3. Ένα πίνακα που θα προσδιορίζει τους φίλους κάθε ατόμου (tblAtomoFili) που θα περιέχει τουλάχιστον ένα πεδίο που θα προσδιορίζει το άτομο (πχ AtomoID) και ένα που θα προσδιορίζει τους φίλους του (πχ FiliID) και τα δύο πεδία είναι ξένα κλειδιά και αναφέρονται στον πίνακα tblAtoma. Θα αποτελέσουν το σύνθετο πρωτεύον κλειδί του πίνακα. 4. Ένα πίνακα (πχ AtomoOhimata) με τα αυτοκίνητα κάθε ατόμου. Θα έχει ένα πεδίο που θα προσδιορίζει το άτομο (πχ AtomoID) , ένα που θα προσδιορίζει τα στοιχεία του οχήματος (πχ OhomaID) και ένα το πλήθος των ίδιων οχημάτων (πχ NumOhimaton). Τα δύο πρώτα πεδία είναι ξένα κλειδιά και μπορούν να αποτελέσουν σύνθετο πρωτεύον κλειδί. 5. Ένα πίνακα (πχ tblAtomoTilefona) με τα στοιχεία των τηλεφώνων κάθε ατόμου. Θα έχει οπωσδήποτε και ένα πεδίο (ξένο κλειδί), που θα προσδιορίζει το άτομο (πχ AtomoID). Στα ονόματα των πινάκων των πεδίων, των φορμών, κλπ καλό είναι να χρησιμοποιήσεις αγγλικούς χαρακτήρες χωρίς κενά. Στη σχεδίαση των πινάκων στις λεζάντες θα δώσεις φιλικά ελληνικά ονόματα. Μακριά και από τα κεφαλαία που δυσκολεύουν την ανάγνωση. Καλή συνέχεια Φιλικά/Γιώργος ΥΓ. Για να φθάσεις στο μαγικό κουμπάκι έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] Προγραμμα ωρών | harristopaloglou | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-02-17 17:49 |
| [Excel07] Πρόγραμμα αδειών | Πέτρο | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 30-11-12 11:26 |
| Ημερήσιο Πρόγραμμα | spooky | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 28-04-12 21:04 |
| Βοήθεια σε πρόγραμμα κομμωτηρίου | Echo | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 31-12-10 10:42 |
Η ώρα είναι 04:51.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο