Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους σας Χρειάζομαι την βοήθειά σας ΄Εχω φτιάξει αρκετές φόρμες και εκθέσεις και με την βοήθεια του κουμπιού έχω δηλώσει την γρήγορη εκτύπωση. Γνωρίζει κάποιος να μου πει, στην κάθε φόρμα ή στην κάθε έκθεση, όταν πατάω το κουμπί της εκτύπωσης να του εχω δηλώσει κάπου (μια φορά και όχι καθε φορά) πχ τα πόσα αντίγραφα θέλω να εκτυπωθούν ή πια σελ να εκτυπωθεί (πχ την 1η)? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Αλεξάνδρα |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα ... Αγαπητή μου δεν έχω χρησιμοποιήσει τις εντολές που παραθέτω και τις οποίες βρήκα ψάχνοντας στην βοήθεια της access. Κώδικας: DoCmd.OpenReport ";Onoma report", acViewPreview DoCmd.PrintOut acPages, 1, 1, , 2 Είναι βέβαιο οτι κάποιος φίλος μας θα αναφερθεί στο ζήτημά σου με περισσότερες λεπτομέρειες. Με εκτίμηση/ Νίκος Δ. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στην παρέα Νίκο δοκίμασα τον κώδικα που προτείνεις και στην access 2003 που διαθέτω λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Στη ΒΔ που επισυνάπτω μπορεί να γίνουν δοκιμές για διάφορες επιλογές. Για να μη μένει ανοιχτή η έκθεση πρόσθεσα μια γραμμή κώδικα, που την κλείνει. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
καλημέρα σας και σας ευχαριστώ πολύ Γιώργο και Νίκο δουλεύει πολύ καλά Εχω μια ακόμα απορία σχετικά με αυτή την άμεση εντολή εκτύπωσης. Στην έκθεση μπορώ να δηλώσω τον εκτυπωτή απο την προβολή σχεδίασης και την διαμόρφωση της σελίδας. Στην φόρμα απο που το δηλώνω? γιατί έχω 2 εκτυπωτές ο ένας με Α4 και ο άλλος με Α5 χαρτί για διαφορετικές εκτυπώσεις. Ευχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα στην παρέα Αλεξάνδρα δοκίμασε το εξής: Άνοιξε τη φόρμα και ενώ είναι ενεργή (έχει την εστίαση) πήγαινε στη διαμόρφωση σελίδας και κάνε τις επιλογές που θέλεις. Στην access 2003 στην καρτέλα σελίδα έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις το συγκεκριμένο εκτυπωτή για την εκτύπωση της φόρμας. Επίσης οι ρυθμίσεις γίνονται μία φορά γιατί όταν κλείσει η φόρμα αποθηκεύονται. Πιστεύω ότι και για την access 2007 θα ισχύουν τα ίδια. Γιώργος |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα ... Για λόγους αρμονίας (συμμετρίας) και μόνο θα σας παρουσιάσω την επιλογή εκτυπωτή μέσω της VBA Άνοιγμα φόρμας σε acdialog. Στη φόρμα αυτή υπάρχει το list box με όνομα Combo0. Στο Load της φόρμας υπάρχει ο κώδικας : Κώδικας: Private Sub Form_Load() Dim x As Printer For Each x In Application.Printers Combo0.AddItem x.DeviceName Next End Sub Με το άνοιγμα της φόρμας -μάλλον θα εισπράξουμε το Run-time error 6014, το οποίο αποκαθίσταται αν επιλέξουμε το combo0 σε περιβάλλον σχεδίασης της φόρμας και στη καρτέλα Data (δεδομένα) και στην ιδιότητα Row Source Type επιλέξουμε Value List Στη συνέχεια στο After Update του combo0 γράφουμε κάτι σαν αυτό εδώ: Κώδικας: dim strDefaultPrinter as string strDefaultPrinter = Application.Printer.DeviceName Set Application.Printer = Application.Printers("'" & combo0 &"'") {code} Set Application.Printer = Application.Printers(strDefaultPrinter) Γιώργη (Καπετάνιε ! ) εσένα έχω -κυρίως-στον νου μου και φυσικά την Αλεξάνδρα που άνοιξε το θέμα Καλό βράδυ σε όλους μας / Νίκος Δ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 19-10-10 στις 09:22. Αιτία: Απόστροφοι σε μη υποστηριζόμενη μορφή |
| |||
| |||
![]()
καλησπέρα σε όλους σας και κυρίως σε εσάς που ασχοληθήκατε με το ερώτημά μου ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια που μου δώσατε και Νίκο δίκιο έχεις είναι λίγο δύσκολο για μένα ![]() Φιλικά Αλεξάνδρα |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στην παρέα Νίκο θα το κοιτάξω. Πιστεύω να βρω χρόνο αύριο. Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, μπορούμε για κάθε φόρμα και έκθεση να ορίσουμε ένα συγκεκριμένο εκτυπωτή από τον οποίο θέλουμε να εκτυπώνονται. Αυτό μπορεί να γίνει: 1. Ορίζοντας τον εκτυπωτή με τη βοήθεια του πλαισίου διαμόρφωση σελίδας. 2. Χρησιμοποιώντας κώδικα. Έτσι μάλλον δε χρειάζεται να αλλάξουμε τον προεπιλεγμένο εκτυπωτή. Αλεξάνδρα πιστεύω να έλυσες το πρόβλημα εκτύπωσης των φορμών με τον εκτυπωτή που θέλεις χρησιμοποιώντας το πλαίσιο διαμόρφωσης σελίδας. Καλό βράδυ. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα στην παρέα Η ΒΔ, που επισυνάπτεται, δημιουργήθηκε με προτροπή του φίλου Νίκου. Το βασικό της αντικείμενο είναι η φόρμα «frmPrinter». Κατά το άνοιγμα της φόρμας:
Η φόρμα δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε μία έκθεση και τις ρυθμίσεις εκτύπωσης:
Επίσης η φόρμα δίνει τη δυνατότητα αλλαγής του προεπιλεγμένου εκτυπωτή. Όταν κλείνουμε τη φόρμα προεπιλεγμένος εκτυπωτής γίνεται πάλι ο προεπιλεγμένος του λειτουργικού συστήματος. Για να εμφανιστούν στο σύνθετο πλαίσιο εκτυπωτές θα πρέπει να υπάρχουν εγκαταστημένοι στο συγκεκριμένο σύστημα, που τρέχει η ΒΔ. Κατά την εκτύπωση φορμών συνήθως εκτυπώνουμε μία ή περισσότερες επιλεγμένες εγγραφές. Αυτό καθιστά την αυτοματοποίηση της εκτύπωσης των φορμών περισσότερο πολύπλοκη. Θα πρέπει εκτός από τις επιλογές που γίνονται στις εκθέσεις να καθορίζονται και κριτήρια για τον προσδιορισμό των εγγραφών που θα εκτυπωθούν. Συνήθως είναι προτιμότερο να ανοίξουμε τη φόρμα που θέλουμε να εκτυπώσουμε, να ορίσουμε (με κάποιο φίλτρο ή επιλογή) τις επιθυμητές εγγραφές και στη συνέχεια να την εκτυπώσουμε από το μενού εκτύπωσης. Στη ΒΔ υπάρχουν δύο φόρμες για την εκτέλεση δοκιμών εκτύπωσης (πχ επιλογή μιας εγγραφής, εφαρμογή φίλτρου, κλπ) Οι αγγλομαθείς μπορούν να βρουν πολύ περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο. Programming Printer Settings in Microsoft Access 2002 Φιλικά/Γιώργος |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα... Γιώργη μπράβο σου! Πολύ καλή δουλειά. Θα μελετήσω τον κώδικα μόλις ...'ανασάνω'. Είμαι τυχερός που γράφεις σε αυτό το Forum Ευχαριστώ / Νίκος Δ. Υστερόγραφο : Να τα ...πούμε κάποιο βραδάκι μέσω Skype ; |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 06:30.