| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Kαλημέρα στην κοινότητα! Έχω έναν πίνακα ο οποίος περιλαμβάνει στοιχεία εργαζομένων. Θέλω να έχω μία φόρμα με 3 στήλες: 1η στήλη: Ημερομηνία 2η στήλη: Ημέρα 3η στήλη: Επώνυμο Δεν ξέρω αν γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά θέλω από ένα combo box της φόρμας να επιλέγω έναν μήνα και να μου πετάει αυτόματα στην πρώτη στήλη τις ημερομηνίες του μήνα - δηλαδή από 1/05/10 έως 31/05/10, στην δεύτερη στήλη τις αντίστοιχες ημέρες και στην τρίτη να επιλέγω μέσω combo box ένα Επώνυμο. Υπάρχει κάποια διασύνδεση της ημερομηνίας και της ημέρας από το ημερολόγιο στην vba? Πώς θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο?(Για τις δύο πρώτες στήλες τουλάχιστον) Ευχαριστώ |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Αλέξη, η λύση στο πρόβλημά σου έρχεται απ'ευθείας απο MSDN. Κώδικας: Function dhFirstDayInMonth(Optional dtmDate As Date = 0) As Date
' Return the first day in the specified month.
If dtmDate = 0 Then
' Did the caller pass in a date? If not, use
' the current date.
dtmDate = Date
End If
dhFirstDayInMonth = DateSerial(Year(dtmDate), _
Month(dtmDate), 1)
End Function
Function dhLastDayInMonth(Optional dtmDate As Date = 0) As Date
' Return the last day in the specified month.
If dtmDate = 0 Then
' Did the caller pass in a date? If not, use
' the current date.
dtmDate = Date
End If
dhLastDayInMonth = DateSerial(Year(dtmDate), _
Month(dtmDate) + 1, 0)
End Function
|
|
| ||||
| ||||
|
Αλέξη καλημέρα! Δες ένα παράδειγμα όπου το Combobox "cboDates" συμπληρώνεται με ημερομηνίες που εξαρτιούνται από την τιμή:
Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 20-05-10 στις 12:59. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα στην αγαπητή παρέα!!! Δεν πιστεύω να σας έλειψα, έτσι; ![]() Ξαναπιάνω δουλειά λοιπόν με ένα παράδειγμα που πιστεύω πως είναι αρκετά κοντά στο ζητούμενο του φίλου Αλέξη. (συνημμένο "xmplMonthDays") Με την ευκαιρία να καλωσορίσω θερμά όλα τα νέα μέλη του φόρουμ! ![]() Γιάννης (reloaded)
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
|
| |||
| |||
|
Mου φαίνεται ότι το τελευταίο είναι σχεδόν ακριβώς αυτό που θέλω. Με μία ματιά που έριξα από πίσω όμως δεν έχει κάπου τις ημέρες σαν ονόματα (Δευτέρα κτλ). Αν υπήρχε θα "έσπαγα" το πεδίο της ημερομηνίας στην ημερομηνιά (πχ 12/01/2010) και στην ημέρα (ΣΑΒΒΑΤΟ) γιατί τα χρειάζομαι σε διαφορετικές στήλες. Υπάρχει κάποιος τρόπος να διαχωρίσω την ημέρα από την ημερομηνία για να εμφανίζονται σε διαφορετικές στήλες? Ευχαριστώ! |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Αλέξη! Για να δημιουργήσεις το πεδίο με το όνομα ημέρας, άνοιξε τη φόρμα "sfrmNameDates" σε προβολή σχεδίασης και δημιούργησε ένα αντίγραφο του πεδίου fldDate δίπλα από το υπάρχον. Στη συνέχεια δώσε στην ιδιότητα Μορφή (format) την τιμή "dddd" (χωρίς τα εισαγωγικά). Στο αρχικό πεδίο fldDate δώσε μια πιο σύντομη μορφή ημερομηνίας και είσαι έτοιμος. Αν κολλήσεις κάπου, εδώ είμαστε. Επίσης, επειδή το παράκανα λίγο με τις διαθέσιμες ημερομηνίες του πίνακα ztblDates, εκτέλεσε την διαδικασία MakeDates με ένα μικρότερο φάσμα ημερομηνιών ώστε να ελαφρύνει λίγο το αρχείο. Για παράδειγμα: Κώδικας: Sub MakeDates()
Dim i As Long
i = #1/1/2009#
CurrentDb.Execute ("DELETE * FROM ztblDates")
With CurrentDb.TableDefs("ztblDates").OpenRecordset
While i < #1/1/2019#
.AddNew
.Fields("fldDate") = i
.Update
i = i + 1
Wend
.Close
End With
End Sub
Γιάννης
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
|
| |||
| |||
|
Έκανα Copy Paste το πεδίο fldDate της φόρμας sfrmNameDates και έπειτα με δεξί κλικ - ιδιότητες έδωσα στο αντίγραφο στην ετικέτα μορφή και στην τιμή μορφή το dddd χωρίς τα εισαγωγικά. Τα εισαγωγικά τα βάζει η access έπειτα. Όταν το τρέχω, όλη η στήλη εμφανίζει την τιμή dddd. Μήπως πρέπει να κάνω και κάποια άλλη αλλαγή? Σε ευχαριστώ πολύ! |
|
| ||||
| ||||
|
Προφανώς δουλεύεις με την ελληνική έκδοση του Office. Αν δώσεις την τιμή ηηηη στη μορφή θα είναι OK. ![]() Φρόντισε όμως να δουλεύεις με την αγγλική έκδοση γιατί με την ελληνική θα έχεις πολλά και συχνά προβλήματα συμβατότητας. Να 'σαι καλά! Γιάννης
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους! Μου δουλεύει μια χαρά σας ευχαριστώ όλους! Συναντάω ένα προβληματάκι στην προσαρμογή στη δική μου βάση. Έχω έναν πίνακα tblStelexos στον οποίο έχω πεδία: Lastname, DName και Prop τα οποία είναι κείμενα. Στο συνημμένο, διέγραψα τον πίνακα tblName και στον πίνακα tblNameDates δημιούργησα έναντι του πεδίου fldName το μετονόμασα σε Lastname Και το έβαλα σύνθετο πλαίσιο να διαβάζει από τον πίνακα tblStelexos στο πεδίο Lastname. Δουλεύει μια χαρά. Το θέμα είναι ότι στην ίδια φόρμα που εμφανίζεται η ημερομηνιά, η ημέρα και το Επώνυμο θέλω να εμφανίζονται και τα αντίστοιχα πεδία των εγγραφών DName και Prop. Δηλαδή, όταν επιλέγω για μία μέρα ένα Επώνυμο, να μου εμφανίζει κατευθείαν και το όνομα και την τιμή που έχει στο πεδίο Prop. Γίνεται κάτι τέτοιο? |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα και πάλι! Ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός! Βασικά δεν μπόρεσα να το προσομοιώσω στη βάση μου.. Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει πώς λειτουργεί το τελευταίο συνημμένο γιατί δεν μπορώ να το προσομοιώσω στη βάση μου.. Δηλαδή τι σχετίζεται με τί και πώς λειτουργεί η ιστοριά με τα ονόματα περισσοτερο. Τη συνάρτηση με την εξαγωγή ημερομηνιών και το αντίστοιχο ερώτημα (qryDates) την κατάβαλα αλλά το ερώτημα qryNameDates και τους αντίστοιχους πίνακες (tblNames και tblNameDates) και την σχέση μεταξύ των δεν την κατάλαβα. Πάνω σε αυτά, πώς θα μπορούσα να βάλω όταν επιλέγω ένα όνομα να μου εμφανίζει και την αντίστοιχη τιμή ενός άλλου πεδίου του πίνακα? Ευχαριστώ Ορίστε και ένα συνημμένο με μία αποτυχημένη προσπάθεια που έκανα για να το προσαρμόσω στον πίνακα tblStelexos Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ntelios : 25-05-10 στις 09:23. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Ερώτημα για εύρεση ημερομηνίας και ημέρας γέννησης | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-08-14 10:03 |
| [ Εκθέσεις ] Ταξινόμηση ημερομηνίας βαση ημερας | lalosjim | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 05-06-14 17:37 |
| [Συναρτήσεις] Εύρεση και διατύπωση ημέρας συγκεκριμμένης ημερομηνίας. | Fotis1991 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 20-10-12 00:47 |
| Εξαγωγή στοιχείων από φόρμα σε Word | dimnot | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 24-03-12 18:47 |
| [ Φόρμες ] Αντιστοιχία Ημερομηνίας - Ημέρας | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 04-06-11 19:35 |
Η ώρα είναι 14:32.

Δεν πιστεύω να σας έλειψα, έτσι; 

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο