Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλη την παρέα, θα ήθελα να μάθω πως μπορώ σε ένα ερώτημα όταν δίνω προεπισκόπηση εκτύπωσης να μου το επιστρέφει σε οριζόντια εκτύπωση με κανονικά περιθώρια για να το εκτυπώνω άμεσα. Δεν θα ήθελα να φτιάξω εκθέσεις γιατί θέλω να επεξεργάζομαι το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Μάρω |
| ||||
| ||||
![]()
Για να γινει αυτο που θελεις θα πρεπει καταρχην να αλλαξουμε εξ' όρισμου το οριεντεισιον του εκτυπωτη. Και μετα να τρεξεις το ερωτημα σου. Αυτο μεσα απο VBA προσωρινα μπορει να γινει με την εξης εντολη: Application.Printer.Orientation = acPRORLandscape DoCmd.OpenQuery "qryTEST", acViewPreview, acEdit Οπου qyTEST το ερωτημα σου. Μετα για να επιστρεψεις τον εκτυπωτη στο κανονικο οριεντεισον θα δωσεις την εξης εντολη: Application.Printer.Orientation = acPRORPortrait Νομιζω οτι ειναι αυτο που ζητας. Καλη συνεχεια...
__________________ http://www.facebook.com/home.php?ref...00000309992857 |
| |||
| |||
![]()
Τόλη καλημέρα, σε ευχαριστώ για την απάντησή σου αλλά αν θες προσάρμοσε το στο συνημμένο μου γιατί κάτι δεν κάνω καλά και δεν μου δουλεύει. Ευχαριστώ, Μάρω |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα Μάρω! Μάλλον το συνημμένο ξεχάστηκε αλλά... Κατά την προεπισκόπηση του ερωτήματος, δεν είναι διαθέσιμη η ομάδα "Page Layout" ώστε να επιλέξεις από εκεί τον προσανατολισμό του;
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
| |||
| |||
![]()
Γιάννη καλημέρα και σε εσένα. Δεν ξέρω τι έγινε, μου ανέβασε το μήνυμα χωρίς το συνημμένο, διέγραψα το μήνυμα αλλά και πάλι μου το εμφάνισε. ![]() Είναι διαθέσιμη......... το θέμα μου όμως είναι ότι τα εκτυπώνω πολύ συχνά και θα ήθελα να αποφεύγω κάθε φορά την διαμόρφωση της σελίδας. Φιλικά, Μάρω |
| ||||
| ||||
![]()
Μια λύση που μου έρχεται στο μυαλό αυτή τη στιγμή είναι να εισάγεις το ερώτημα σε μια φόρμα η οποία απλά θα αντικαθιστά το παράθυρο του ερωτήματος. Η διαφορά είναι πως η φόρμα κρατάει τις όποιες επιλογές εκτύπωσης. Αν δεν σε βολεύει και αυτή, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να καταφύγεις σε λύση αντίστοιχη με αυτή του Τόλη. Φιλικά, Γιάννης
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
| |||
| |||
![]()
Γιάννη, σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Αυτό το γνώριζα ήδη αλλά είναι πολλά τα ερωτήματα που θα ήθελα να το κάνω και θα προτιμούσα να μην φορτώσω το αρχείο μου με επιπλέον φόρμες. ![]() Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω τον κώδικα του Τόλη αλλά κάτι δεν κάνω καλά. Αν το έχεις καταλάβει καλύτερα στείλε μου σε παρακαλώ ένα συνημμένο γιατί εγώ το δικό μου δεν μπορώ να το ανεβάσω από το πρωί. Ευχαριστώ για όλα, Μάρω |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα και πάλι Μάρω! Στο παράδειγμα που επισυνάπτω θα βρεις δυο τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνεται (υποθέτω) το ζητούμενό σου. Ο ένας ελέγχει κατά το χρόνο εκτέλεσης τον προσανατολισμό του προεπιλεγμένου εκτυπωτή και επιλέγει το προς εκτύπωση ερώτημα μέσω μιας μικρής φόρμας (frmMyQueries) ενώ ο άλλος χρησιμοποιεί μια φόρμα (frmQueryContainer) στην οποία "φιλοξενείται" το επιλεγμένο ερώτημα. Με τον δεύτερο τρόπο, οι ρυθμίσεις κατά την προεπισκόπηση είναι μόνιμες αφού εφαρμόζονται στη φόρμα και όχι στο ερώτημα. Ελπίζω να σε βοηθήσει... Φιλικά, Γιάννης Edit: Το συνημμένο αντικαταστάθηκε. Έγινε προσθήκη της έκφρασης "Resume ExitHere" στον κώδικα της διαδικασίας "cmdPreview_Click" της φόρμας "frmMyQueries".
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nisgia : 03-12-10 στις 17:07. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στην παρέα Μάρω, στη βάση δεδομένων που επισυνάπτω, γίνεται μια προσπάθεια υλοποίησης του ζητούμενου. Η λύση είναι παρόμοια με τη μία από τις δύο λύσεις που προτείνει ο Γιάννης, με κάποιες διαφορές που ίσως φανούν χρήσιμες (μπορεί και να σε μπερδέψουν ![]() Αποτελείται από ένα πίνακα «tblContacts», τα ερωτήματα «qryContacts1», «qryContacts2», «qryContacts3» και τη φόρμα «frmOpenQueries». Όταν φορτώνεται η φόρμα γεμίζει μία λίστα με τα ονόματα των ερωτημάτων που υπάρχουν στη βάση. Στη φόρμα μπορούμε να επιλέξουμε τον προσανατολισμό εκτύπωσης σελίδας (κατακόρυφο ή οριζόντιο) και ακολούθως να κάνουμε διπλό κλικ σε ένα ερώτημα της λίστας για να ανοίξει. Ανοίγει σε προβολή φύλλου δεδομένων, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα εφαρμογής φίλτρων. Μετά την εφαρμογή ή όχι κάποιου φίλτρου κάνουμε κλικ στο κουμπί του εκτυπωτή της γραμμής εργαλείων γρήγορης πρόσβασης για να το εκτυπώσουμε. Με το κλείσιμο της φόρμας ο προσανατολισμός εκτύπωσης επανέρχεται στον αρχικό. Η λειτουργικότητα της φόρμας οφείλεται στον παρακάτω κώδικα. Κώδικας: Private Sub Form_Close() 'Επαναφέρεται ο αρχικός προσανατολισμός σελίδας Application.Printer.Orientation = Me!lblDefaultPrinter.Tag End Sub Private Sub Form_Load() Dim qd As DAO.QueryDef 'Αποθήκευση προσανατολισμού σελίδας προεπιλεγμένου εκτυπωτή Me!lblDefaultPrinter.Tag = Application.Printer.Orientation Me.optOriontation = Application.Printer.Orientation Me!lstQueries.RowSourceType = "Value List" Me.lstQueries.RowSource = "" 'άδεισμα λίστας 'Γέμισμα της λίστας με τα ερωτήματα της βάσης δεδομένων For Each qd In CurrentDb.QueryDefs Me.lstQueries.AddItem qd.Name Next Me!lstQueries.SetFocus Me!lstQueries.ListIndex = 0 Set qd = Nothing End Sub Private Sub lstQueries_DblClick(Cancel As Integer) 'Ορισμός προσανατολισμού σελίδας Application.Printer.Orientation = Me.optOriontation 'Εμφανίζει το ερώτημα σε μορφή κανονική για εφαρμογή φίλτρων DoCmd.OpenQuery Me.lstQueries, acViewNormal End Sub Υ.Γ Γιάννη είσαι πολύ γρήγορος. Με πρόλαβες..... |
| |||
| |||
![]()
Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας, με καλύψατε πλήρως. Την καλημέρα μου, Μάρω |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Όγκος υγρού σε οριζόντια κυλινδρική δεξαμενή | kapetang | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 29-12-16 15:28 |
[Συναρτήσεις] αντιμεταθεση στηλης με οριζοντια ορια | Quenya | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 28-08-15 14:02 |
[ Εκθέσεις ] οριζόντια εμφάνιση εγγραφών σε έκθεση | octapus | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 21-08-14 07:39 |
[VBA] Συμπληρωση κελιων οριζοντια απο ευρος αριθμων | alexzio | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 30-05-14 18:23 |
[Γενικά] οριζοντια-καθετα | dimzoozoo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 28-01-10 13:48 |
Η ώρα είναι 04:35.