![]() |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα στην παρέα Ανθή, αν πραγματικά έχεις διάθεση να ασχοληθείς με την access, θα πρότεινα να μελετήσεις κάποιο βιβλίο και κάποιες σωστά δομημένες βάσεις δεδομένων, όπως την Northwind (μενού Βοήθεια > Δείγματα βάσεων δεδομένων > Δείγμα βάσης δεδομένων Northwind). Η βάση σου έχει πολλές αδυναμίες, όπως: 1. Δεν αντιμετωπίζει την εισαγωγή και την τροποποίηση των δεδομένων. Πως έγινε; 2. Η ονομασία των αντικειμένων και των πεδίων δυσκολεύει την κατανόηση του ρόλου της βάσης. 3. Στην ίδια στήλη περιέχονται αριθμοί και κείμενο. Πως θα προστεθούν αν χρειαστεί; Τώρα, για να βοηθήσω να τελειώσεις, επισυνάπτω τη βάση που ανέβασες με κάποιες προσθήκες: 1. Πρόσθεσα μία φόρμα με τα κριτήρια που θέλεις και ένα κουμπί που εμφανίζει την αντίστοιχη έκθεση. Κάνε διάφορες επιλογές και πάτησε το κουμπί για να δεις πως δουλεύει. 2. Πρόσθεσα τον απαιτούμενο κώδικα για τη λειτουργία του κουμπιού. 3. Πρόσθεσα 3 εκθέσεις με βάση τα ερωτήματα που είχες. Τι μένει; 1. Να δημιουργήσεις, με τη βοήθεια του σχεδιαστή, τα υπόλοιπα 9 ερωτήματα. 2. Να δημιουργήσεις με βάση τα ερωτήματα και τη βοήθεια του οδηγού, τις υπόλοιπες 9 εκθέσεις. Για να λειτουργήσει ο κώδικας θα πρέπει να τις ονομάσεις όπως φαίνεται στο μήνυμα που εμφανίζεται όταν πατάς το κουμπί της φόρμας. Τη λύση που πρότεινε ο Νίκος τη θεωρώ θαυμάσια, αλλά νομίζω ότι κάποιος με μικρή εμπειρία στον προγραμματισμό, θα δυσκολευτεί να την υλοποιήσει, ειδικά με την αύξηση των κριτηρίων Φιλικά/Γιώργος |
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ Γιώργο καταρχήν που ασχολήθηκες με το πρόβλημα μου και κατά δεύτερον που μου δίνεις κίνητρο να ασχοληθώ πιο σοβαρά με την Access. Ζητώ συγνώμη που δεν απάντησα αμέσως αλλά είχα πάει διακοπές! Τώρα τα κεφάλια μέσα :002: Θα ξεκινήσω άμεσα κάποιες αλλαγές που μου πρότεινε η ομάδα ('κανονικοποίηση') και στη συνέχεια θα στηριχθώ στην εφαρμογή σου Γιώργο για να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και πάλι ευχαριστώ πολύ! Φιλικά, Ανθή. |
| Η ώρα είναι 02:33. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.