| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας Είχα ζητήσει την βοήθειά σας για να μπορέσω να φτιάξω μια αποδ.λιαν.πωλησης μου δόθηκε και σας ευχαριστώ πολύ. Έκανα κάποιες μικροαλλαγές αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να προχωρήσω παραπέρα και γιαυτο ζητώ ξανά την βοήθειά σας. Στην βάση που θα δείτε όταν δηλώνω το φάρμακο πρέπει να βγαίνει και το φπα αυτόματα που θα το διαβάζει απο τον πίνακα φάρμακα. Τέλος πρέπει με κάποιο τρόπο να επιμερίζεται η καθαρή αξία ανάλογα με το φπα. Τι να πω ελπίζω να μην σας ![]() Ευχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα |
|
| |||
| |||
|
Αλεξάνδρα καλησπέρα... Σου επισυνάπτω μια μικρή αρχή για αυτό που θέλεις να κάνεις (πιστεύω...). Θα σου πρότεινα πάντως (όπως και στο ξαναείπα) να μελετήσεις την Northwind σε βάθος ώστε να καταλάβεις βασικά πράγματα για την δομή των βάσεων. Αυτά σε φιλικό ύφος πάντα... Στο παράδειγμα τώρα, ουσιαστικά πρέπει να δεις τους πίνακες για να καταλάβεις πως αποθηκεύονται οι πληροφορίες μας... Στο παραστατικό, ουσιαστικά την δουλειά στην κάνουν 2 ρουτίνες οι οποίες είναι κρεμασμένες στο πεδίο "code_id". Κοίταξέ το και ξαναμιλάμε... Φιλικά, Άγγελος |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους σας Αγγελε σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και για τις συμβουλές σου. Η αλήθεια είναι οτι το κοίταξα το Northwind (δεν ειχα ιδέα οτι υπήρχε κάτι τέτοιο), οι πληροφορίες που εχω να αντλήσω είναι πάρα πολλές και μου έχει δώσει πολλές ιδέες όπου τις έχω προσαρμόσει στο δικό μου πρόγραμμα. Δυστυχώς όμως δεν έχω καταφέρει διάφορα όπως πχ το να διαβάζει αυτόματα το φπα (οπου μου το έφτιαξες) και το πως να ξεχωρίζω την καθαρή αξία ανάλογα με το φπα. Ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ και όλους σας που μου έχετε ανοίξει τα μάτια ![]() Φιλικά Αλεξάνδρα |
|
| |||
| |||
|
Αλεξάνδρα καλησπέρα, το αρχειάκι που σου έφτιαξα το άφησα επίτηδες μισό για να εξασκηθείς και να μάθεις περισσότερα από την άσκηση. Προσπάθησε για το δικό σου το καλό να μην τα θες όλα μασημένα. ![]() Σου προτείνω λοιπόν να ψάξεις και να δεις από το πεδίο στη φόρμα, από τον πίνακα, και απο τις εντολές στην visual basic τι έκανα για να σου βγάζει την τιμή αυτόματα και κάνε το ίδιο και για το ΦΠΑ. Έχεις αναρωτηθεί αν η έκδοση αποδείξεων από access είναι νόμιμη ή όλο αυτό το κάνεις τσάμπα? Φιλικά και με όλο το θάρρος .... Μάρω |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα και πάλι Η έκδοση Α.Λ.Π. απο την access είναι φορολογικά νόμιμη μόνο με την γνωστοποίηση στην αρμόδια ΔΟΥ και με τον ειδικό φορολογικό μηχανισμό. Ειλικρινά προσπάθησα να το πάω παρακάτω αλλά έχω πολλές ελλείψεις ακόμα. Ευχαριστώ Φιλικά Αλεξάνδρα |
|
| |||
| |||
|
Αλεξάνδρα, καλησπέρα και πάλι.. Είσαι σωστή σε αυτό, όντως μπορείς να δουλέψεις όποιο πρόγραμμα επιθυμείς για την έκδοση παραστατικών, αρκεί αυτά να έχουν την ειδική φορολογική σήμανση στο τέλος του κάθε παραστατικού. Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να προμηθευτείς φορολογικό μηχανισμό (αλλιώς γνωστό και ως ΦΗΜ) ο οποίος έχει ένα "καλό" κόστος (350-600 Euro) . Θα σου συνιστούσα να προσέξεις πάρα πολύ καλά στο τι θα αγοράσεις μιας και αρκετοί ΦΗΜ δεν κάνουν αρκετά πραγματάκια που θα χρειαστείς κατα την χρήση τους. Προσωπικά, και ως συμβουλή, θα σου πρότεινα να προσανατολιστείς σε κάποιο έτοιμο πρόγραμμα τιμολόγησης όπου θα βρείς όλη την λειτουργικότητα που χρειάζεσαι χωρίς να παιδεύεσαι. Το παραπάνω φυσικά, στην περίπτωση που θέλεις να κρατήσεις ενημερωμένη αποθήκη του καταστήματός σου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα πρότεινα την κλασική Ταμειακή Μηχανή. Φιλικά, Άγγελος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Απόδ. λιανικής πώλησης | balex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 25-07-11 09:50 |
Η ώρα είναι 12:48.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο