Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων ![]() | Τρόποι εμφάνισης ![]() |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα, πρώτη μου μέρα στο ms-office και έχω πραγματικά ενθουσιαστεί. Έχω 2 ερωτήματα και θα ήμουν υπόχρεη αν μπορούσατε να με βοηθήσετε. 1) Έχω στην φόρμα μου τα πεδία "Ημερομηνία Πρόσληψης" και "Ημερομηνία Αποχώρησης" θα ήθελα να μου υπολογίζει αύτοματα την διαφορά τους σε μήνες. Κάνοντας την αφαίρεση και διαιρώντας με το 365 δεν μου το υπολογίζει σωστά. πχ. 19/01/2001 - 20/01/2000 σε αυτή την περίπτωση μου δείχνει 1 χρόνο χωρίς όμως να είναι συμπληρωμένος. 2) Θα επιθυμούσα την αλλαγή του ποσού σε ολογράφως να είναι με την μορφή: Δύο Χιλιάδες Τριακόσια Πενήντα Ευρώ και Τριάντα Δύο Λεπτά ή να εμφανίζονται όλα με κεφαλαία. Ευχαριστώ |
| |||
| |||
![]()
Καλώς ήρθες στο ms-office.gr Μάρω, και για το πρώτο ερώτημά σου ρίξε μια ματιά στο παράδειγμα
|
| |||
| |||
![]()
Καλώς ήρθες στο ms-office.gr Μάρω, δες το συνημμένο. Για το ολογράφως κάπου το είχα βρει αλλά δεν θυμάμαι πάντως η τιμή ανοίκη στον συντάκτη. Όσο για την αφαίρεση μεταξύ ημερομηνιών υπάρχει ενότητα με απάντηση Του Τάσου ο Θεός να τον έχει καλά .. Φιλικά Δημήτρης |
| |||
| |||
![]()
Συγνώμη ξέχασα να ανεβάσω το συνημένο
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Jim : 27-03-10 στις 19:12. |
| |||
| |||
![]()
Δημητρη καλησπερα Μηπως εχεις κανει καποιο λαθος με το συνημμενο που εχεις ανεβασει, διοτι νομιζω δεν εχει καποια σχεση με αυτο που ζητα η Μαρω.
__________________ Φιλικά ![]() Χρήστος ___________________________ Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει. Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει. |
| |||
| |||
![]()
Μαρω καλησπερα και καλως ηλθες στο Forum και απο μενα Οσον αφορα την πρωτη σου ερωτηση δες αυτο το post μπορει να σε βοηθησει Διαφορές μεταξύ Excel και Access SOS
__________________ Φιλικά ![]() Χρήστος ___________________________ Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει. Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα σε όλους! Μάρω, καλωσόρισες στην παρέα μας! Για τη μετατροπή αριθμού σε κείμενο (ολογράφως) μπορείς να δεις το παρακάτω ανανεωμένο αρχείο/παράδειγμα: http://www.ms-office.gr/forum/access...olografos.html το οποίο έχει διάφορες επιλογές ως προς την κεφαλαιοποίηση του αποτελέσματος. Απ ότι κατάλαβα, θέλεις να υπολογίζεις τη διαφορά ημερομηνιών σε μήνες χωρίς να περιλαμβάνεις τον μήνα που δεν έχει συμπληρωθεί. Αυτό επιτυγχάνεται στην Access με τη συνάρτηση Datediff() αλλά και στην Excel βλ. DATEDIF(), που όμως στρογγυλοποιούν το μήνα ή το χρόνο προς τα πάνω (επιστρέφουν ακέραιο αριθμό). Αν για παράδειγμα θέλεις να βρείς τις διαφορές σε μήνες μεταξύ των ημερομηνιών: 20/1/2000 και 19/1/2001 η συνάρτηση =DateDiff("m";[BeginDate];[EndDate]) θα σου επιστρέψει 12 αφού όπως είπαμε στρογγυλοποιεί το αποτέλεσμα. Με εκτίμηση Τάσος ΥΓ. Θα επανέλθω στο θέμα DateDiff σύντομα...
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Δημήτρη σε ευχαριστώ για την προσπάθεια αλλά όπως λέει και ο Χρήστος δεν καταλαβαίνω πως κολλάει αυτό που μου έστειλες. Μάλλον έκανες λάθος στο συνημμένο. Ελπίζω να προσπαθήσεις να μου στείλεις το σωστό. Όσον αφορά εσένα Αντρέα αυτό που ζητώ είναι όταν οι ημερομηνίες είναι 20/01/2001 - 10/01/2000 να μου δήλώνει ότι είναι 11 μήνες και 10 ημέρες ένω σε αυτό που μου έστειλες μου δίνει 1 χρόνο. Σας ευχαριστώ όπως και να έχει ![]() Μάρω |
| ||||
| ||||
![]()
Γεια σας και πάλι! Δείτε το παρακάτω συνημμένο έναν τρόπο υπολογισμού διαφοράς μεταξύ 2 ημερομηνιών σε έτη, μήνες και ημέρες. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Τάσο σε ευχαριστώ πολύ. Το αρχείο που ήθελα ήταν το AccDay360 Μάρω |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ | smasak | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-10-16 17:58 |
Μετατροπή ποσού ολογραφώς | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 16-07-15 23:28 |
ΠΟΣΟ ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ | alatis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 30-07-10 09:02 |
Η ώρα είναι 14:16.