Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   Σκαναρισμα και αποθηκευση σε πινακα...βοηθεια! (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/645-skanarisma-kai-apothikeysi-se-pinaka-boitheia.html)

theoma4 29-06-10 02:19

Σκαναρισμα και αποθηκευση σε πινακα...βοηθεια!

Εχω το εξης προβλημα,θέλω να σκαναρω μια αποδειξη και αυτοματα να καταχωρηθει στο καταλληλο πεδιο του πινακα.Πιο συγκεκριμενα εχω τον πινακα ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ με κλειδι το αφμ και το πεδιο εικονα που ειναι αντικειμενο ole...θελω να αποθηκευεται αυτοματα μετα βεβαια την επιλογη της αποδειξης που επιλεγω απο μια λιστα με αποδειξεις.
μια βοηθεια please!!

Tasos 29-06-10 10:10

Θοδωρή σε χαιρετούμε με μια καλημέρα και ένα καλωσόρισες στο φόρουμ!

Δεν είναι ότι καλύτερο να αποθηκεύεις στη βάση σου αντικείμενα OLE.

Ζητάς έναν αυτοματισμό που θα σκανάρει εικόνες και θα τις εισάγει στην Access.

Τι έχεις κάνει ήδη πάνω σ αυτό;

Οι πληροφορίες που μας δίνεις είναι ανεπαρκείς για μας επιτρέψουν να σε βοηθήσουμε.

Γίνε πιο συγκεκριμένος

Φιλικά

Τάσος

ΥΓ: Σ αυτό το φόρουμ συνηθίζουμε να χαιρετάμε μέσα από τα μηνύματα μας

theoma4 29-06-10 13:35

Εχουμε τα εξης δεδομενα, πινακας ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ πεδια ΠΟΣΟ,ΕΙΚΟΝΑ και καποια αλλα πεδια που δεν μας ενδιαφερουν...εχω μια φορμα στην οποια μπαινεις με συγγεκριμενο αφμ κανοντας login σε προηγουμενη φορμα ωστε να επεξεργαζεσαι τις δικες σ αποδειξεις, στη συνεχεια καταχωρω ποσο αποδειξης,ειδος,ημ/νια αποδειξης και θελω να προσθεσω μια δυνατοτητα να βαλω ενα κουμπι με κωδικα vba ωστε αν θελω να σκαναρω μια αποδειξη και να αποθηκευεται στη συγκεκριμενη εγγραφη του πινακα...α και κατι τελευταιο,θελω να εκτυπωσω απο πλαισιο λιστας(τρεχω ερωτημα με την φορτωση της φορμας να μου εμφανισει τις αποδειξεις του τρεχων αφμ και του τρεχων ετους) που εμφανιζει τις αποδειξεις με συμβαν στη vba...ΑΥΤΑ :dft010: ελπιζω να εγινα κατανοητος...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!

schizo 29-06-10 14:02

1 Συνημμένο(α)
Θοδωρή,
Μια πρόταση. Αντί να αποθηκεύεις τις εικόνες σε μορφή OLE μπορείς να χρησιμοποιήσεις hyperlinks που να δείχνουν στις εικόνες. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείς να προσθέσεις ένα κουμπί δίπλα στο πεδίο, που με τη χρήση ενός common dialog να σου φτιάχνει το Link.
Θα χρειαστεί να προσθέσεις ένα στοιχείο "Microsoft Common Dialog Control" που θα βρεις κάτω από το κουμπί ActiveX control της σχεδίασης φόρμας, να το ονομάσεις ανάλογα, και σε ένα κουμπί εντολής να προσθέσεις κώδικα που να ενεργοποιεί το common dialog και το συνδέει με το πλαίσιο κειμένου του hyperlink.
Δες το παράδειγμα και τα λέμε αν χρειαστείς διευκρινήσεις.

ΥΓ. Μάλλον εγώ θα χρειαστώ διευκρινήσεις για αυτό που θέλεις να κάνεις και έχει σχέση με πλαίσιο λίστας και εκτυπώσεις... Φοβάμαι ότι δεν έχω καταλάβει ακριβώς τί θέλεις.

theoma4 29-06-10 18:15

1 Συνημμένο(α)
ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ...Η αληθεια ειναι οτι δεν πολυ καταλαβα την βαση σου μαριε και πως ακριβως λειτουργει η το common dialog...σου παραθετω την φωτο της φορμας για να παρεις μια ιδεα...

Στην μεση της φορμας θα δεις το πλαισιο λιστας με το ποσο,ημ/νια και ειδος αποδειξης που θελω να εκτυπωσω,δεξια απο αυτην ειναι η φωτο της αποδειξης που θελω να εμφανιζεται, ειναι πλαισιο δεσμευμενου αντικειμενου (τη συγκεκριμενη την εβαλα χειροκινιτα στο πινακα) και εμφανιζεται οταν επιλεγω την συγκεκριμενη αποδειξη απο το πλαισιο λιστας...
Το λοιπον εχω 3 κουμπια,το ενα θελω να εκτυπωνει την λιστα,το αλλο να ενεργοποιει το σκανερ κ να σκαναρω την αποδειξη και το τελευταιο να εκτυπωνει κ την φωτογραφια της αποδειξης(Το τελευταιο δεν ειναι αναγκαιο να το κανει,αλλα αν υπαρχει τροπος ευσπροδεκτο)

ΥΓ γιατι δεν ειναι οτι καλυτερο να αποθηκευεις αντικειμενα ολε στη βαση?

Tasos 30-06-10 10:28

Θοδωρή καλημέρα!

Η Access, δεν προσφέρει τη δυνατότητα σάρωσης εικόνας.
Για να κάνεις έναν τέτοιο αυτοματισμό θα χρειαστείς ένα στοιχείο ελέγχου (Active x).
Υπάρχουν αρκετά στην Ιντερνετική αγορά. Τα περισσότερα από αυτά είναι κάνουν αυτά που υπόσχονται, δεν είναι όμως και τόσο φτηνά.
Αφού σιγουρευτείς ότι ένα τέτοιο προϊόν μπορεί να τρέξει μέσα από την Access και καταλήξεις στην αγορά του, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις οδηγίες του κατασκευαστή του για να το εμπεδώσεις στη φόρμα σου και να ελέγχεις το Scanner ή την Webcam αν θέλεις με το πάτημα ενός κουμπιού.
Φυσικά θα έχεις και τη δική μας υποστήριξη.

Φιλικά

Τάσος

theoma4 30-06-10 15:59

Για τη εκτυπωση τασο,γινεται κ με ποιον τροπο?τα στοιχεια τα παραθετω στο προηγουμενο ποστ μου...

kapetang 01-07-10 09:18

Καλημέρα σε όλους

Οι παρακάτω σκέψεις ίσως βοηθούσαν:
1. Για να μη γίνει βαρειά η εφαρμογή οι εικόνες των αποδείξεων θα συνδέονται (δε θα ενσωματώνονται).
2. Τα αρχεία των εικόνων θα πρέπει να έχουν βολικό όνομα και να μη είναι ατάκτως ερριμένα στο δίσκο, γιατί αν σπάσει ένας σύνδεσμος ψάξε γύρευε ......Θεωρώ καλή την οργάνωση: c:\Φορολογούμενος1\Έτος1\ΑΦΜ πόδειξης.jpg (TFT κλπ).
3. Με την παραπάνω οργάνωση γνωρίζοντας το ΑΦΜ της απόδειξης γνωρίζουμε και την πλήρη θέση της έτσι αυτόματα μπορεί να εμφανιστεί σε ένα πλαίσιο εικόνας, να ενημερωθεί ένας σύνδεσμος κλπ.
4. Επείσης κάνοντας κλικ στην εικόνα ή πατώντας ένα κουμπί θα μπορεί εύκολα να ανοίξει μια εφαρμογή (πχ της ζωγραφικής) να φορτώσει αυτόματα την εικόνα της απόδειξης και να την εκτυπώσουμε.

Φιλικά/Γιώργος

kapetang 01-07-10 10:11

Καλημέρα και πάλι

Το μήνυμά μου δεν ξέρω τι συμβαίνει κόπηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά.
Το συνεχίζω περίπου, όπως το θυμάμαι.
c:\Φορολογούμενος\Έτος\ΑΦΜ_Α πόδειξης. (jpg ή TIF κλπ).
3. Με την παραπάνω οργάνωση από το ΑΦΜ της απόδειξης γνωρίζουμε επείσης την πλήρη θέση του ψηφιακού αρχείου της και έτσι μπορούμε αυτόματα να ενημερώσουμε ένα σύνδεσμο ή να την εμφανίσουμε σε ένα πλαίσιο εικόνας.
4. Επείσης κάνοντας κλικ στην εικόνα ή πατώντας ένα κουμπί μπορεί αυτόματα να ανοίξει μιά εφαρμογή εικόνων (πχ ζωγραγική) μαζί με την εικόνα και να την εκτυπώσουμε.

Φιλικά/Γιώργος

theoma4 01-07-10 16:13

Γιωργο,μπορεις να μου πεις με λεπτομερεια την σκεψη σου?τι και πως με βαση τα δεδομενα που εχεις κ τις πληροφοριες που δινω...θελω την λειτουργια αν ειμαι ενας απλος χρηστης..
Δηλαδη να σκαναρω ανεξαρτητα απο το προγραμμα μου τις αποδειξεις και σωζωντας τις σε ενα συγκεκριμενο φακελο?και μετα πως θα δημιουργω το path η το link στο πινακα σε συγκεκριμενο πεδιο για να αποθηκευεται εκει?

Η ώρα είναι 18:57.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2