Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   Σκαναρισμα και αποθηκευση σε πινακα...βοηθεια! (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/645-skanarisma-kai-apothikeysi-se-pinaka-boitheia.html)

kapetang 01-07-10 20:53

1 Συνημμένο(α)
Θοδωρή, γεια σου

Επισυνάπτω μία απλή εφαρμογή που εξηγώ τι εννοώ.
Επειδή έχω κάνει κάποιες παραδοχές για την οργάνωση του αρχείου των αποδείξεων, όταν θα την ανοίξεις θα σου εμφανήσει ένα μήνυμα λάθους. Πάτησε το End (τέλος).
Για να δεις πως θα εκτυπώνεις μέσα από τη ζωγραφική κάνε διπλό κλικ πάνω στη φωτοφραφία.
Κάνε και κάποιες εικονικές καταχωρήσεις για να δεις πως συμπληρώνεται αυτόματα η θέση στην οποία πρέπει να είναι το αρχείο.
Καλή συνέχεια και καλό βράδυ

Φιλικά/Γιώργος

theoma4 02-07-10 01:40

Ευχαριστω γιωργο για το κοπο σου!
μου αρεσε η ιδεα σου οπως το ειδα,απλα να σε ρωτησω κατι,το σκαναρισμα της αποδειξης που ειναι το πρωτο που πρεπει να κανω για να εχω την φωτογραφια κ να μπορει να υπαρξει διαδρομη αρχειου,δεν μπορει να γινει με την συναρτηση sell?δηλαδη πρωτα να επιλεγω τον default printer και μετα να καλω την συναρτηση sell να τρεξει το προγραμμα σκαναρισματος απο την εκαστωτε θεση που βρισκετε στο σκληρο.
απλα την διαδικασια θελω να με βοηθησεις να κανω απο την αρχη αν γινετε...δηλαδη θα σκαναρω ολες τις αποδειξεις κ θα τις αποθηκευω σε ενα φακελο κ μετα θα τις διαλεγω μια μια βαζοντας ενα list image στην φορμα?
αν ξερεις κ την διαδικασια επιλογης πριντερ και εκτυπωσης για ενα πινακα ή πλαισιο λιστας δωσε τα φοντα σου...

kapetang 02-07-10 11:40

1 Συνημμένο(α)
Θοδωρή γεια σου

Πριν από λίγο σου έγραψα μια λεπτομερή απάντηση που ίσως από λάθος χειρισμό μου ή επειδή τροποποίησες το μηνυμά σου χάθηκε. Δεν την ξαναγράφω γιατί η τροποποίηση δείχνει ότι μάλλον κατάλαβες τι προτείνω.
Σκέψου λίγο, αφού το όνομα του ψηφιακού αρχείου της απόδειξης θα έχει όνομα και θέση στο δίσκο που θα εξαρτάται μόνο από το ΑΦΜ της απόδειξης, την ημερομηνία (έτος) και το ΑΦΜ του φορολογούμενου, μπορούμε να ρυθμίσουμε την access να παίρνει τα στοιχεία αυτόματα (να συνδέεται) και αυτό έγινε στο πρόγραμμα που σου έστειλα.
Σου το ξαναστέλνω λίγο βελτιωμένο για να μπορείς να βλέπεις και να εκτυπώνεις την απόδειξη κάνοντας κλικ και στο σύνδεσμο θέση στο δίσκο.
Κάνε μερικές δοκιμές για να καταλάβεις τι γίνεται.

Φιλικά/Γιώργος

theoma4 02-07-10 12:55

Καταλαβα τι κανει το προγραμμα σου φιλε μου γιωργο,απλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι ενταξει θα ειναι συνδεμενη η εικονα με το πινακα,η εικονα που θα βρισκετε αποθηκευμενη?η διαδρομη με βαση το αφμ το ετος κτλ δεν θα επρεπε να ειναι φακελοι που θα πρεπε να δημιουργουνται αυτοματα?? πχ λες "C:\2222222\2010\333333333\eikona.jpg το 22222222 δεν θα πρεπει να ειναι φακελος οπως και το 2010 κ 3333333333??
Δεν πηρα απαντηση για το σκαναρισμα κ το που θα ειναι αποθηκευμενες οι φωτο κ τον τροπο που θα τις εμφανιζω στην φορμα...
Συγνωμη αν κουρασα...

kapetang 02-07-10 14:39

Το σάρωμα των αποδείξεων δεν έχει σχέση με την access. Γίίνεται με το πρόγραμμα που έχεις στον υπολογιστή σου. Με τη σειρά κάνε τα εξής:
1. Δημιούργησε (από τα windows) τους κατάλληλους φακέλους.
2. Σάρωσε μερικές αποδείξεις και τα ψηφιακά αρχεία τους ονόμασέ τα, όπως στου προτείνω και αποθήκευσέ τα στον κατάλληλο υποφάκελο.
3. Άνοιξε τη φόρμα που σου έστειλα και καταχώρησε τα στοιχεία μιας ή περισσότερων αποδείξεων, από αυτές που έχεις σαρώσει.
4. Παρακολούθησε τι κάνει το πρόγραμμα.

theoma4 02-07-10 21:16

το δοκιμασα γιωργο και δουλευει μια χαρα,απλα πρεπει να γινει η διαδικασια να φτιαξεις φακελους οποτε καταχωρησει καποιος νεο αφμ,και δεν μου ειναι λειτουργικο.
1.γνωριζεις αν στην vba υπαρχει δυνατοτητα με κωδικα να δημιουργεις φακελους?αν ναι τοτε βολευει γαντι για να μην μπαινεις στην διαδικασια να το κανεις χειροκινιτα.

2.γιατι οταν με την συναρτηση shell βαζω την διαδρομη του προγραμματος της ζωγραφικης μου την ανοιγει κανονικα,οπως και το internet explorer,αλλα οταν βαζω το αρχειο που ανοιγει το σκανερ μου βγαζει σφαλμα στην vba "file not found"??

3.δεν εχω βρει τροπο ακομα να εκτυπωσω το πλαισιο λιστας με τις αποδειξεις,γινετε κανοντας ερωτημα sql απο τον πινακα τον αποδειξεων η με καποιο αλλο τροπο ?

4.πως επιλεγεις εκτυπωτη στην vba?

kapetang 03-07-10 11:01

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα
Θοδωρή η φασαρία στη εφαρμογή σου είναι το σάρωμα. Αν έχεις ένα φορολογούμενο με 500 αποδείξεις (γράφω λίγες), για να δημιουργήσεις το φάκελό του από τα windows θα χρειαστείς 1 λεπτό, σταγόνα στον ωκεανό σε σύγκριση με σάρωμα.
Σε κάθε περίπτωση εσύ αποφασίζεις. Έτσι απαντώ στις ερωτήσεις σου με την ίδια αρίθμηση.
1. Η VBA διαθέτει τις ακόλουθες συναρτήσεις vba.mkdir, vba.filecopy, vba.kill, με τις οποίες μπορείς να δημιουργήσεις φακέλους, να αντιγράψεις αρχεία και να τα διαγράψεις.
2. Βλέποντας το μήνυμα λάθους συμπεραίνω ότι γράφεις λάθος το πλήρες όνομα του προγράμματος σάρωσης. Δεν είναι σημαντικό αφού μπορείς να έχεις ταυτόχρονα ανοιχτά και τα δύο και να τα δουλεύυεις εναλλάξ.
3. Δεν το πολυκαταλαβαίνω. Πάντως αν ανοίξεις μια φόρμα ή ένα πίνακα μπορείς να τα εκτυπώσεις από την access (Αρχείο>Εκτύπωση...). Η access παρόμοια με τις φόρμες έχει και τις εκθέσεις (αναφορές) από τις οποίες μπορούμε να πάρουμε βελτιωμένες εκτυπώσεις.
4. Δεν ξέρω τι χρειάζεται, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αντικείμενα Application.Printers και Application.Printer. Υπάρχει και ένα χειριστήριο (control) σαν αυτό που πρότεινε ο Μάριος (schizo).
Σου ξαναστέλνω την εφαρμογή γιατί πρόσθεσα λίγο κώδικα περιορισμού των λαθών χρόνου εκτέλεσης.
Φιλικά/Γιώργος

theoma4 03-07-10 12:48

Σ ευχαριστω φιλε γιωργο για την βοηθεια σου...
επειδη με κουρασε λιγο το θεμα του σκαναρισματος και ειναι κ καλοκαιρι και δεν θελει πολυ να βαρεθεις,ενα τελευταιιο θα σε ρωτησω,εχω κανει μια εκθεση με το ονομα "preview" με μορφη προεπισκοπισης εκτυπωσης, πως την εκτυπωνω με κουμπι εντολης?
ευχαριστω κ παλι για την προσοχη σου...
γραψε μου τον κωδικα αν θελεις...

kapetang 03-07-10 14:36

1. Ενεργοποίησε το βοηθό (wizard) 2. Βάλε ένα κουμπί στη φόρμα. 3. Θα ανοίξει ο βοηθός.
4.Στις κατηγορίες επέλεξε "Λειτουργίες Εκθέσεων" και στις "Ενέργειες" Εκτύπωση Έκθεσης.
5. Ακολούθησε τις υπόλοιπες οδηγίες. Αυτό ήταν η access θα δημιουργήσει τον κώδικα για σένα και φυσικά μπορείς να τον μελετήσεις.
Για τη βαρεμάρα συμφωνώ και επαυξάνω.

theoma4 03-07-10 15:33

εισαι ωραιος...
εν αναμονη νεου προβληματος στην access...τα ξαναλεμε...

Η ώρα είναι 01:09.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2