Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Φόρμα ημερολογίου (τύπου Outlook - scheduler)

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 26-06-10, 06:01
Όνομα: Μάριος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Προεπιλογή Φόρμα ημερολογίου (τύπου Outlook - scheduler)

Γεια σας.
Μιας και, όπως αναφέρει και ο υπότιτλος του πίνακα, "Εδώ δεν υπάρχουν όρια" παρακαλώ για τις προτάσεις σας στα παρακάτω:
Προσπαθώ να φτιάξω ένα σύστημα διαχείρισης ραντεβού. Είναι σημαντικό να έχω πλήρη εικόνα των ραντεβού της εβδομάδας καθώς και τις διαθέσιμες ώρες, κάτι δηλαδή σαν την προβολή εβδομάδας στο ημερολόγιο του Outlook. Προσπάθησα να βρω έτοιμα controls αλλά δεν κατάφερα και πολλά πράγματα (αν φυσικά ξέρετε κάτι καλό -από προσωπική εμπειρία- θα σας ήμουν υπόχρεος). Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν μπήκα στη διαδικασία να αγοράσω κάποιο commercial control (που υποθέτω ότι υπάρχει αν και δεν το έψαξα) μιας και το κάνω μόνο για διασκέδαση.
Έφτιαξα λοιπόν εξ' αρχής κάτι, το οποίο "δείχνει" να δουλεύει, είναι όμως σαφώς αργό και σίγουρα κακοφτιαγμένο. Υποθέτω πως υπάρχει κάποιος πιο αποδοτικός τρόπος παρουσίασης (π.χ. δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι σαν array of controls ώστε να έχω μια μοναδική function και να περνάω με παραμέτρους στήλη και γραμμή -ημέρα και ώρα-) αλλά δεν ξέρω πώς να φτιάξω κάτι τέτοιο. Ένα μικρό δείγμα για το πώς να το δημιουργήσω θα ήταν αρκετό -και υπέροχο-. Προς το παρόν χρησιμοποιώ τα tags των πλαισίων κειμένου (για το κάθε ένα ξεχωριστά).
Έχω σκοπό όταν κάνω διπλό κλικ πάνω σε κάποιο κελί να ανοίγει η φόρμα frmRdv για επεξεργασία ή για προσθήκη. Έχω ξεκινήσει κάτι δοκιμαστικό στο πρώτο κελί πάνω αριστερά (αν και ο κώδικας είναι σε εμβυικό στάδιο). Και εδώ θα ήταν χρήσιμη η λογική του πίνακα ώστε να κάνω πράξεις με τις συντεταγμένες από μία κεντρική ρουτίνα.
Επόμενο θέμα είναι η διάρκεια του ραντεβού. Η κύρια σκέψη μου εδώ είναι να αλλάζω αυτόματα το ύψος του πλαισίου που έχει ραντεβού έτσι ώστε να επικαλύπτει τα από κάτω του εφ' όσον χρειάζεται. Καμμιά καλύτερη ιδέα;
Ευχαριστώ (εκ των προτέρων) για το χρόνο, την υπομονή και τις πολύτιμες ιδέες/απόψεις σας.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb accRdv.mdb (420,0 KB, 51 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Φόρμες ] Φόρμα τύπου πίνακα Δημήτρης Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 10-01-12 09:29
Access σε μορφή επιτραπέζιου ημερολογίου balex Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 21-07-10 23:13
Εφαρμογή Ημερολογίου σε Access Ms-Office-Development Team Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα 0 11-11-09 10:33
webbrowser και outlook σε φόρμα atlasgr Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 29-06-09 21:02
Εφαρμογή Ημερολογίου σε Access kon73 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 15-01-09 13:18

Η ώρα είναι 11:44.