Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Πέρασμα τιμής σε ερώτημα μετά από επιλογή σε σύνθετο πλαίσιο

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-10-23, 11:57
Όνομα: Παύλος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Πέρασμα τιμής σε ερώτημα μετά από επιλογή σε σύνθετο πλαίσιο

Έχω ένα σύνθετο πλαίσιο όπου επιλέγω κάποιο επίθετο από τον πίνακα TblNames. Θέλω να περάσω την τιμή που επιλέγω από το πλαίσιο σε ένα ερώτημα που ετοίμασα.
Δοκίμασα πολλούς τρόπους και τον κλασικό με το κριτήριο [Φόρμες]![FrmFrormaList]![DropListEpon] στο ερώτημα αλλά δυστυχώς μου περνάει την τιμή του αναγνωριστικού του πίνακα και όχι το επώνυμο.

Έχω μια μεταβλητή MyNameList όπου περνάω το MyNameList = DropListEpon.Column(1) η οποία περιέχει το επίθετο που θέλω.
Επίσης έχω και ένα TextBox όπου έχω θέσει και ένα * δηλαδή txtSurnameList= DropListEpon.Column(1) & *, επειδή το ερώτημα μου, θέλω να περιέχει Like και μου εμφανίζει το επίθετο με ένα * στο τέλος π.χ Παπαδόπουλος*.
Δοκίμασα στο κριτήριο του ερωτήματος το: Like [Φόρμες]![FrmFrormaList]![txtSurnameList] αλλά πάλι τίποτα.

Με λίγα λόγια θέλω επιλέγοντας ένα επίθετο από το σύνθετο πλαίσιο να μπορώ με κάποιο τρόπο να το περνάω ως παράμετρο με Like στο ερώτημα που έχω δημιουργήσει. Έστω και με κώδικα VBA

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αναμένοντας την απάντησή σας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-11-23, 13:51
Όνομα: Παύλος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Lightbulb Νέα απορία

Τελικά το βρήκα μόνος μου διαβάζοντας εδώ στο φόρουμ,με άλλο τρόπο αλλά η απορία μου παραμένει. Ήταν λάθος το θαυμαστικό πριν την πτυσσόμενη λίστα .
Τώρα περνάω το txtSurnameList με τελεία αντί για θαυμαστικό: Like [Φόρμες]![FrmFrormaList].[txtSurnameList]

Νέα απορία: Κριτήριο ερωτήματος έχω το Like[Φόρμες]![FrmFrormaList].[txtSurnameList] που όπως λέω παραπάνω το πλαίσιο κειμένου εμπεριέχει στο τέλος το αστεράκι. Πως μπορώ να βάλω στο κριτήριο του ερωτήματος αστεράκι για να παίρνω την τιμή κατ' ευθείαν από την πτυσσόμενη λίστα DropListEpon
Το [Φόρμες]![FrmFrormaList].[DropListEpon] & * και το [Φόρμες]![FrmFrormaList].[DropListEpon] & "*" δεν εξάγουν αποτέλεσμα.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
μεταφορα τιμων απο συνθετο πλαισιο σε πλαισιο κειμενου exarhos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 17-12-21 20:44
[ Ερωτήματα ] Ερώτημα επιλογής απο σύνθετο πλαίσιο andreasp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 03-05-15 12:11
[ Φόρμες ] Φίλτρο σε σύνθετο πλαίσιο από πινάκα σχετιζόμενο με άλλο σύνθετο πλαίσιο Dafnh0106 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 18-01-13 19:12
Σύνθετο πλαίσιο εμφάνιση κατ' επιλογή stavross Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 12-11-12 21:13
[ Φόρμες ] Σύνθετο πλαίσιο που βασίζεται σε παραμετρικό ερώτημα sakis297 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 05-02-12 17:58

Η ώρα είναι 09:43.