| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας. Θα θελα μια μικρή βοήθεια. Πως μπορώ μέσα από ΥΠΟΜΝΗΜΑ να πάρω μέρος κειμένου από ...έως και να το βάλω σε ένα νέο πεδίο; Έστω έχω το κείμενο Ημερομηνία : 5/5/2021 ------------------------------------------------------------------------------------------- Επωνυμία: Νικολάου Ιωάννης Αρμόδιος: Σοφία Ανάθεση : Νίκος Εργασία: Πρόσληψη Υπαλλήλου ------------------------------------------------------------------------------------------- Σχόλιο: Πρόσληψη μέσω Προγράμματος ΔΥΠΑ ------------------------------------------------------------------------------------------- Δημιουργήθηκε την: Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 Ώρα: 10:24 Τελευταία τροποποίηση την: Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 Ώρα: 10:30 προσπαθώ ΝΑ απομονώσω σε ένα ξεχωριστό πεδίο ότι ακολουθεί μετά το Σχόλιο: και έως την πρώτη - από την γραμμή ------ δηλ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ Πρόσληψη μέσω Προγράμματος ΔΥΠΑ Έχω καταφέρει να το εντοπίζω την αρχή μόνο, και όχι το ΕΩΣ Σας ευχαριστώ |
|
| |||
| |||
|
Πολύ πρόχειρα Κώδικας: SELECT Mid(Appointment,InStr([Appointment],"Σχόλιο:")+7 ) AS FilteredText FROM Dates; |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολύ, για την λύση που μου προτείνετε. Το συγκεκριμένο ήδη το έχω υπολογίσει στο επισυναπτόμενο που έχω στείλει. Ίσως να μην σας έγινα αντιληπτός. Προσπαθούσα να απομονώσω μόνο το Σχόλιο και όχι τα υπόλοιπα από την γραμμή και κάτω. Μετά από δοκιμές, νομίζω το έχω πετύχει . Με ενδιάμεσο τρόπο. SELECT Dates.fDates, Dates.Appointment, Mid([Appointment],InStrRev([Appointment],"Σχόλιο: ")+8) AS APOTELESMA, Left([APOTELESMA],InStr([APOTELESMA],"-")-3) AS teliko FROM Dates; Χίλια ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας. |
|
| |||
| |||
|
καλύτερα να εφτιαχνες 1 function με την split Θα χώριζες στο Σχόλιο: (1ο Split) και μετά στο -------------------------- (2o Split) |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Την ιδέα, για τη χρήση της Split(), την πήρα από το Γιάννη. Η συνημμένη ΒΔ είναι μια προσομοίωση του ζητούμενου: 1) Δημιούργησα την παρακάτω συνάρτηση: Κώδικας: Public Function sxolio(str As String) As Variant
Dim x As Variant
x = Split(str, vbLf)
sxolio = Replace(x(7), "Σχόλιο: ", "")
End Function
2) Το ερώτημα qrySxolio δείχνει πως χρησιμοποιείται Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 07-11-22 στις 12:42. Αιτία: ΥΓ: Αντί να έχεις όλα τα στοιχεία σε ένα πεδίο, έπρεπε να τα διαχωρίσεις σε πεδία (ένα για κάθε τίτλο) |
|
| |||
| |||
|
Δεν πρόσεξα ότι στο μήνυμα του Αλέξη υπήρχε συνημμένο αρχείο σε μορφή *.mdb Επισυνάπτω την πρόταση και σε αρχείο *.mdb |
|
| |||
| |||
|
Χίλια συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Πιο τέλειο δεν γίνεται. Σας ευχαριστώ και τους δυο σας, για την βοήθεια σας.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Αποκοπή μέρους κειμένου | Petros29 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 22-09-12 21:12 |
| Δύο σειρές σε υπόμνημα με VBA | Ρούλα | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 30-10-11 11:38 |
| [ Φόρμες ] Αναδυόμενο Υπόμνημα | apostolos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-06-11 17:57 |
| [ Φόρμες ] Εισαγωγή πεδίου σε υπόμνημα | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 06-06-11 15:34 |
| Διαγραφή μέρους πεδίου σε πίνακα | sakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 17-04-11 10:36 |
Η ώρα είναι 11:12.

Υβριδικός τρόπος