Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
![]()
Κάνω τα πρώτα μου βήματα στην Access και προσπαθώ να δημιουργήσω ένα μητρώο μαθητών όπου θα καταχωρώ τις βαθμολογίες των διαγωνισμάτων και των τριμήνων των μαθητών. Έχω 15 μέρες που παιδεύομαι αλλά μπα! Είμαι εκπαιδευτικός όπως θα καταλάβατε.
|
| ||||
| ||||
![]()
Χρήστο καλησπέρα. Καλό ξεκίνημα στην Access και καλή -μακρά-πορεία. Το μητρώο μαθητών που θες θα πρότεινα να το ξεκινήσεις ως εξής: Πίνακας(Ι) με πεδία : Όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, τμήμα γεν. παιδείας, τμήμα κατεύθυνσης, τμήμα επιλογής, ΑΜ (αριθμός μητρώου). Πίνακας(ΙΙ) Θα αφορά το μάθημα ΦΥΣΙΚΗ και πεδία ΑΜ, Ατρίμηνο, Βτρίμηνο, Γτρίμηνο, Διαγώνισμα1, Διαγώνισμα2, Διαγώνισμα3..., Τεστ1, Τεστ2, ...Γραπτά, Σεπτέμβριος, δηλ. βάλε όσα πεδία θες! Μετά φτιάξε άλλο πίνακα για τη ΧΗΜΕΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΑ, ... Προς το παρόν ξεκίνα με τον πίνακα(Ι), φτιάξε και 2ο πίνακα για κάποιο μάθημα, πέρασε μερικές -υποθετικές εγγραφές- και ανέβασε την δουλειά αυτή στο forum, για να δοθεί συνέχεια. Φιλικά / Νίκος Δ (φυσικός) ΥΣ Αν δεν γνωρίζεις στοιχειωδώς την Access θα σε πρότεινα να διαβάσεις σχετικά με πίνακες, φόρμες, ερωτήματα, εκθέσεις. Για VBA ούτε λόγος, αν δεν προηγηθεί ενασχόληση με Access! |
| |||
| |||
![]()
Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα ειρωνικά σχόλια για τον τίτλο του ερωτήματος και το, άσχετο με τον τίτλο, ερώτημα. Άλλο ήθελα αρχικά να ρωτήσω. Πάντως Μετέωρα ευχαριστώ πολύ. Ποια VBA; δεν βιάζομαι. Ας εξοικειωθώ πρώτα με την Access και βλέπουμε. Λοιπόν θα δοκιμάσω και θα σου πω τι έκανα!!!! |
| |||
| |||
![]()
Νίκο συνημμένα στέλνω μια 1η προσπάθεια δημιουργίας μιας βάσης.
|
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το Forum!!! Νέος στο forum, ασχολούμαι πολύ καιρό με την Access.. Θα σου πρότεινα να κάνεις τους εξής πίνακες: 1) Μαθητές 2) Μαθήματα 3) Διαγωνίσματα 3) Τρίμηνα 4) Χρονιές 5) Καθηγητές Η λογική είναι απλή, έχεις: - έναν πίνακα στον οποίο καταχωρείς όλους τους μαθητές σου. - έναν πίνακα στον οποίο καταχωρείς τα μαθήματα που ενδιαφέρεσαι να παρακολουθήσεις - Έναν πίνακα διαγωνισμάτων - Έναν πίνακα Τριμήνων - και τέλος, έναν πίνακα για τις Χρονιές Συνδέεις με σχέση ένα προς πολλά τον πίνακα Μαθήματα (ένα) με τον πίνακα Διαγωνίσματα (πολλά) ώστε να μπορείς να συνδέεις πολλές φορές στον πίνακα μαθήματα εγγραφές του πίνακα διαγωνίσματα Στον πίνακα Διαγωνίσματα θα συνδέσεις τους πίνακες Μαθητές και Καθηγητές ώστε να μπορείς να ορίσεις ποιός καθηγητής όρισε το διαγώνισμα και ποιος μαθητής έδωσε το διαγώνισμα Οι πίνακες Χρονιές και Τρίμηνα, επίσης θα συνδεθούν πάνω στον πίνακα μαθήματα για να ορίσεις ποιας χρονιάς και ποιανού τριμήνου είναι το διαγώνισμα. Επίσης θα σε βοηθήσουν πολύ στο να κατηγοριοποιήσεις τα αποτελέσματά σου αργότερα. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Δεν έχω πολύ χρόνο να γράψω παραπάνω, αλλά θα προσπαθήσω αύριο προς το μεσημεράκι να σου φτιάξω τον βασικό κορμό της βάσης για να προχωρήσεις και να κατανοήσεις την Access. Πάντως, εάν μελετήσεις την Northwind που δίνει η Access ώς δείγμα θα καταλάβεις αρκετά πράγματα. Η δομή της δεν απέχει πολύ απο αυτό που θέλεις να φτιάξεις.. Φιλικά! |
| ||||
| ||||
![]()
Άγγελε καλώς μας ήλθες! Είσαι η ευχάριστη σημερινή έκπληξη. Το Forum έχει ζωντάνια και προοπτική εφόσον υπάρχει συμμετοχή πολλών στα θέματα που αναπτύσσονται... Σχετικά με το ζήτημα του Χρήστου, η πρότασή σου είναι πολύ καλή - . Την αναμένω λοιπόν και φυσικά αν χρειαστεί θα βοηθήσω, εφόσον οι δυνατότητές μου καλύπτουν τις απαιτήσεις των θεμάτων που ζητούν απάντηση. Φιλικά / Νίκος Δ. ΥΣ Χρήστο άλλαξε τον τίτλο. Βοηθάς έτσι κάποιον που στο μέλλον θα ψάχνει 'πρόταση για διαχείριση βαθμολογίας'... |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα... Ελπίζω με το παρακάτω να σου δώσω μια καλή αρχή - ώθηση στο να κατανοήσεις την Access πάνω στο πρόβλημα που σε ενδιαφέρει... για όποια απορία στην διάθεσή σου! Φιλικά! |
| ||||
| ||||
![]()
Γεια σας κι από μένα! Χρήστο και Άγγελε, καλωσορίσατε στο φόρουμ! Δεν έχω να προσθέσω κάτι στην ερώτηση του θέματος. Απλά επισυνάπτω το συνημμένο του Άγγελου σε μορφή *.mdb γιατί αξίζει να το δουν όλοι! Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα... Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή το πακέτο των πινάκων και τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ τους, όπως προτείνει ο Άγγελος. Η πρότασή του παραπέμπει στην εφαρμογή ΝΕΣΤΩΡ (δ-Βάση) που τρέχει στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Είναι πράγματι εξαιρετική. Όμως έχω την αίσθηση οτι ο Χρήστος πρέπει να ξεκινήσει με κάτι απλό και στη συνέχεια -αν εργαστεί- να κάνει τα επόμενα βήματα... Προτείνω λοιπόν κάτι απλούστερο ως αρχή. Δείτε το! Φιλικά / Νίκος Δ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 30-04-10 στις 16:06. |
| |||
| |||
![]()
Γειά και απο εμένα... Είναι μια απλή σύνδεση δύο πινάκων η βάση που παραθέτεις, ίσως και το σωστότερο για να καταλάβει κάποιος την λειτουργία των πινάκων και ενός Select απο ερώτημα. Νομίζω πως η λογική που περνάει το παράδειγμά σου όμως είναι εσφαλμένη, σχετικά με τις δυνατότητες και την λειτουργία της Access. Αυτό που πρέπει κατ'εμε να καταλάβει για να κατανοήσει ο φίλος μας στην Access, είναι η δύναμη των σχέσεων και η καταχώρηση δεδομένων στην κυριολεξία χωρίς τέλος. Δεν θέλω να σε προσβάλλω, ίσα ίσα νομίζω πως η λύση σου αν δεν θέλει ο χρήστης κάτι πιο περίπλοκο όπως αυτό που προτείνω, είναι η καλύτερη γιατί πολύ απλά είναι απλή και κατανοητή. Φιλικά. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διαχειριση εστιατοριου | mikekal1oo | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 25-06-16 11:52 |
[Συναρτήσεις] ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΉ ΟΝΟΜΑΤΩΝ | akaliptex | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 28-01-16 11:40 |
[Γενικά] Διαχειρίση αποθήκης | Sarris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 06-01-14 21:12 |
[ Ερωτήματα ] βαθμολογία ομάδων ποδοσφαίρου | lammis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 24-04-13 22:30 |
[Excel07] Βαθμολογία μπάσκετ | μανολις | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 25-07-11 09:54 |
Η ώρα είναι 12:26.