![]() |
Μπράβο Χρήστο χαίρομαι που τα κατάφερες!!! Καλύτερο απο την δημιουργία είναι η βοήθεια - μετάδοση γνωσης!! Θα κοιτάξω την βάση και θα σχολιάσω ανάλογα, αν και δεν πιστεύω πως θα έχεις κάτι για διόρθωση. Απο εκεί και πέρα όμως σκέψου πως μπορεί να "ανοίξει" αυτή η βάση που έφτιαξες και σε άλλα επίπεδα. Φιλικά, Άγγελος |
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σε όλους. Με βάση κάποια πράγματα από τα παραδείγματα εδώ, έφτιαξα κάποια βάση για τις ανάγκες μου. Όσον αφορά την καταχώρηση των στοιχείων, όλα καλά, δεν έχω κάποιο πρόβλημα. το ΜΕΓΑΛΟ μου πρόβλημα είναι τώρα που πρέπει να πάρω εκτυπώσεις, αναφορές. Τι θέλω να πω.. Η καταχώρηση των βαθμολογιών, γίνεται γραμμικά, ένας σπουδαστής έχει τόσες εγγραφές στον πίνακα βαθμολογιών όσα και τα μαθήματα που διδάχθηκε, είναι δηλαδή κάτι τέτοιο: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ | ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ | ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ| ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- έχω λοιπόν 5, 10 πχ γραμμές για κάθε σπουδαστή, όσα και τα μαθήματα που βαθμολογήθηκε Τώρα λοιπόν που πρέπει να πάρω εκτυπώσεις, πρέπει να πάρω ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ εκτυπώσεις, δηλαδή θέλω μία γραμμή ανά σπουδαστή και σε στήλες δίπλα του τα μαθήματα που διδάχθηκε. μπορεί σας παρακαλώ κάποιος να μου πει πως να το κάνω, να μου κάνει κάποιο παράδειγμα; Χρειάζεται να φτιαχτεί κάποιο ερώτημα διασταύρωσης; Δεν τα ξέρω τα άτιμα...Όταν αφήνεις κάτι σε αφήνει και αυτό, έτσι τώρα και γω την έπαθα... Σας δίνω ένα δείγμα της βάσης που χρησιμοποιώ με την ελπίδα να μπορεί να γίνει αυτό που θέλω, να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει... Να είστε καλά όλοι και ευχαριστώ για το χρόνο σας.... |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Αγαπητέ Προκόπη, έκανα στην εφαρμογή σου 2-3 παρεμβάσεις:
Με εκτίμηση Νίκος Δ. ΥΣτερολόγιο: Όταν σε μια καλά σχεδιασμένη σχεσιακή βάση έχεις δεδομένα, τότε ΟΛΑ αυτά μπορείς να τα ανακτήσεις σε κάθε περίπτωση και με διαφορετικές συνθέσεις πεδίων...κοκ Δυστυχώς όμως η σχεδίαση δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα και αυτό είναι τεράστιο λάθος... |
Φίλε Meteora, σε ευχαριστώ ειλικρινά για το χρόνο σου και την βοήθειά σου. Από ότι μπορώ να καταλάβω με μια πρώτη ματιά, η λύση που έδωσες, είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνω, που πρέπει να μάθω να κάνω..... Θα το δω πιο προσεκτικά αργά απόψε και θα σου πω περισσότερα, μόνο σε παρακαλώ, πες μου, τα λάθη στη σχεδίαση που αναφέρεις, που είναι; τι έπρεπε να κάνω και δεν έκανα στις σχέσεις; είναι εντελώς λάθος η υλοποίηση; Στο ρωτάω για να διορθώσω ότι είναι λάθος μιας και είναι η πρώτη φορά που θα τη χρησιμοποιήσω την βάση, να μην την ξεκινήσω με λειτουργικά προβλήματα... Αν εσύ την έκανες, τι θα άλλαζες; Σε ευχαριστώ και πάλι, είμαι υπόχρεος... |
| Η ώρα είναι 21:37. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.