Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   Διαχείριση βαθμολογία (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/571-diaxeirisi-bathmologia.html)

christos 01-05-10 15:42

Μια πρώτη προσπάθεια

1 Συνημμένο(α)
Με βάση όσα μου υποδείξατε, ανεβάζω την πρώτη μου προσπάθεια μετά από ώωωρες.
ΥΓ. Πως μπορώ να κάνω μια έκθεση που θα μου παρουσιάζει μια ατομική βαθμολογική καρτέλα;

Meteora 02-05-10 21:43

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα...
Αγαπητέ Χρήστο, με ξάφνιασε το γεγονός οτι έχεις δυο επιλογές-'προσφορές' σε ότι αφορά την εφαρμογή που θέλεις να κάνεις, μια απλή - απλούστατη (τη δική μου) και μια αρκετά δομημένη (Άγγελος) και εσύ κάνεις κάτι ...άλλο ! Ο χρόνος που μπορώ να διαθέσω δεν ειναι απεριόριστος. Επιπλέον οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες και έτσι, μια εφαρμογή με πολλές πτυχές δεν ειναι δυνατόν να την παρακολουθήσω, χωρίς να αφιερώσω χρόνο. Πίστεψέ με αυτό που πας να κάνεις δεν ειναι παιχνιδάκι αν το δεις απο πολλές ...γωνίες σχεδίασης (δες το επισυναπτόμενο και θα καταλάβεις!).
Μια ερώτηση για τον Άγγελο. Μπορείς να διαθέσεις χρόνο ώστε ο Χρήστος να φτιάξει -με τις περιορισμένες γνώσεις του - αυτό που προτείνεις ;
Φιλικά / Νίκος Δ.

Dangel82 03-05-10 09:55

Καλημέρα,

Θα συμφωνήσω με τον Νίκο... δεν "στέκει" σχεδιαστικά η βάση σου, αυτό που πρέπει αρχικά να καταλάβεις για να σχεδιάσεις μια βάση είναι η "κίνηση" της πληροφορίας μέσα απο τους πίνακές σου. Δλδ, την πληροφορία θα την καταχωρήσω ΜΙΑ φορά σε έναν πίνακα και θα την "τραβάω" στους άλλους απο εκεί. και του Νίκου αλλά και το δικό μου παράδειγμα τηρούν αυτόν τον κανόνα.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω και πολύ χρόνο που μπορώ να διαθέσω... αλλά θα δω τι μπορώ να κάνω.
Απο την άλλη ισχύει και το εξής: Δεν μπορείς να φτιάξεις μια εφαρμογή χωρίς να ξέρεις βασικές αρχές σχεδιασμού και αυτό ειδικά σε μια σχεσιακή βάση δεδομένων, πολύ απλά γιατί στο τέλος δεν θα έχεις κατι λειτουργικό.
Αυτό που θα πρότεινα εγώ είναι να ξεκινήσεις απο το διάβασμα ενός καλού βιβλίου Access και μετά να προχωρήσεις στον σχεδιασμό αυτής. Δεν ξέρω πόσο έχεις προχωρήσει και αν έχεις διαβάσει κάποια βιβλία ή pdfs οπότε αν το έχεις κάνει τότε μην λαμβάνεις υπ'οψιν σου το σχόλιο.
Εαν απο την άλλη προχώρησες και πιστέυεις πως έχεις τις βασικές γνώσεις για να ξεκινήσεις, μελέτησε πίνακες και συνδέσεις της βάσης που ανέβασα, ώστε να το ξεκινήσουμε παρέα και να σε βοηθήσω όσο μπορώ κι εγώ απο την μεριά μου.

christos 03-05-10 17:05

Μα νομίζω ότι αυτά που μου υποδείξατε έκανα!
Άγγελε, μου λες να κάνω έναν ενιαίο πίνακα για όλα; Ίσως αυτό να ήταν το λάθος μου. Πράγματι προσπαθώ να καταλάβω τη λογική των βάσεων ώστε το αποτέλεσμα να είναι λειτουργικό. Θα την κσεκινήσω από την αρχή λοιπόν. Η Access 2007 έχει τη Northwind, αλλά πελάγωσα ανοίγοντας την.

Dangel82 03-05-10 18:03

Όχι, αυτό που σου λέω είναι να ξεχωρίσεις την πληροφορία σου με τρόπο τέτοιο ωστε αυτός να είναι λειτουργικός.
Δες το παραδειγμα που ανεβασα αρχικα και δες την δομή των πινάκων θα παρατηρήσεις πως το κάθε "στοιχείο" π.χ. μαθητής υπάρχει σε έναν πίνακα μόνο. Αυτό που μεταφέρεται ("τραβάω") στους άλλους πίνακες έιναι μόνο το μοναδικό χαρακτηριστικό (κλειδί) του πίνακα ΜΑΘΗΤΕΣ.

Πριν να ασχοληθείς με πίνακες, προσπάθησε να κταλάβεις τις σχέσεις των πινάκων, δλδ πως αυτοί συνδέοναται μεταξύ τους.

Αυτό που έχω ανεβάσει είναι μια καλή αρχή για να δουλέψεις.
Εαν έχεις δυσκολία, στείλε μου σε ενα pm το Skype σου για να επικοινωνήσουμε.

Καλή επιτυχία.!!

christos 14-05-10 11:25

Μετά κόπων και βασάνων με τη βοήθεια σας κάτι έκανα. Αυτό που μου μένει ακόμα είναι να τυπώνω καρτέλα κάθε μαθητή με τα αποτελέσματα όλων αυτών. Σε κάθε σελίδα δηλαδή να βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ ενοτήτων και τριμήνων. Δοκίμασα με φίλτρα στα reports αλλά δεν τα κατάφερα.
Πάντως σας ευχαριστώ θερμά. Όταν νιώσω έτοιμος θα ανεβάζω κι εγώ προτάσεις. Προς το παρόν όμως....

Dangel82 14-05-10 11:30

Μπράβο σου Χρήστο!!
Για τις εκθέσεις σου μπορείς να δημιουργήσεις ερωτήματα και μέσα σε αυτά να ορίσεις τα κριτήριά σου.
Εάν θέλεις να δώσεις εκτύπωση την καρτέλα βαθμολογίας κάποιου μαθητή που έχεις ήδη ανοιχτό σε κάποια φόρμα, τότε μπορείς να δημιουργήσεις κουμπί (μέσω του wizard) για να εμφανίζει φιλτραρισμένο το report σου.

Αν θέλεις ανέβασε και την βάση σου να δούμε τι δουλειά έκανες και να την τελειοποιήσουμε.

Φιλικά, Άγγελος

christos 15-05-10 23:09

1 Συνημμένο(α)
Λοιπόν..ανεβάζω ότι έχω κάνει. Περιμένω κριτικές, προτάσεις και βελτιώσεις.

Dangel82 16-05-10 02:42

1 Συνημμένο(α)
Καλη....μέρα...
Μπράβο σου Χρήστο! για μένα αρκετά καλή δουλειά!!!

Σου ανεβάζω την βάση σου με κάποιες μικρο-διορθώσεις στις σχέσεις σου, απο αόριστες στις γύρισα σε "ένα προς πολλά" χωρίς να ενεργοποιήσω ακεραιότητα δεδομένων διαγραφής ή ενημέρωσης (δεν ξέρω πως θέλεις να δουλέψουν οι σχέσεις σου), και σου πρόσθεσα έναν πίνακα, απαραίτητο για μένα, "MATHIMATA". Απαραίτητος για να πάρεις σωστά δεδομένα απο τυχόν ερωτήματα που θα δημιουργήσεις και θέλεις να φιλτράρεις με βάση το πεδίο μάθημα.
Τέλος, σου άλλαξα το πρωτεύον κλειδί του πίνακα μαθητές στο πέδίο ΑΒΜΠ, το οποίο θα πρέπει να είναι και απαραίτητο πεδίο για κάθε μαθητή σου.

Ότι χρειαστείς, στην διάθεσή σου.

Φιλικά Άγγελος.

christos 16-05-10 18:05

1 Συνημμένο(α)
Άγγελε, ενσωμάτωσα τις προτάσεις σου και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ακριβώς ήθελα να κάνω από την αρχή. Η βάση είναι λειτουργική. Η βοήθεια σου ήταν υπερπολύτιμη. Ανεβάζω για σχόλια και αν κάνει σε κάποιον άλλο να τη δουλέψει και να την τελειοποιήσει.

Η ώρα είναι 17:12.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2