![]() |
Αυτόματη αποθήκευση φόρμας για ενημέρωση autonumber Έχω μία φόρμα στην οποία περνάω παραγγελίες. Αρχικά επιλέγω πελάτη και σε μία υποφόρμα προϊόντα. Στον πίνακα που αποθηκεύω την παραγγελία υπάρχει με μορφή Autonumber ο αριθμός παραγγελίας. Το πρόβλημά που έχω είναι πως ο νέος αριθμός παραγγελίας ενημερώνεται μόνο αφού καταχωρηθεί ο πελάτης ή κάποια άλλη πληροφορία στην κύρια φόρμα. Αν προστεθούν εγγραφές στην subform και μετά επιλεγεί ο πελάτης στην κύρια φόρμα οι εγγραφές στην subform εξαφανίζονται γιατί έχουν καταχωρηθεί με κενό αριθμό παραγγελίας στον πίνακά μου. Υπάρχει κάποιος τρόπος με το που ανοίγει η φόρμα μου να κάνω force την αποθήκευση της εγγραφής χωρίς να έχει γίνει κάποια αλλαγή ώστε να καταχωρείται το autonumber; δοκίμασα να το κάνω μπακαλίστικα δίνοντας ένα default αριθμό πελάτη πασπαρτού ή να σώζω όταν γίνεται focus η subform αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. |
Καλημέρα Κώστα, Αυτό δημιουργείται από την σχέση που έχουν οι πίνακες σου (Master -Details). Μια πρόταση είναι να κάνεις ανενεργή την sub form (Προϊόντα) όταν ανοίγεις την φόρμα της νέας παραγγελίας και όταν ο χρήστης επιλέξει πελάτη να την ενεργοποιείς ώστε να μπορεί να βάλει τα προϊόντα που θέλει. Ευχαριστώ. |
Έκανα αυτό που μου πρότεινες, απανεργοποιώντας την υποφόρμα όταν είμαι σε νέο record μέσω του event on current. Σε ευχαριστώ. |
| Η ώρα είναι 19:31. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.