| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Σε μία βάση (την επισυνάπτω) έχω 3 πίνακες. Ο κάθε πίνακας αντιστοιχεί σε έναν πωλητή, όπου είναι μέσα καταγεγραμμένες οι πωλήσεις του κάθε μήνα. Πως μπορώ να έχω το άθροισμα όλων των πωλήσεων;
|
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα. Τι θα πει κάθε πωλητής και ένας πίνακας! Θα φτιάξεις ΕΝΑ πίνακα (copy paste για ευκολία), αφού πρώτα ορίσεις στους επιμέρους πίνακες τον πωλητή (Α, Β και Γ). Μετά όλα είναι εύκολα... Μια ιδέα παρουσιάζω / Με εκτίμηση Νίκος |
|
| |||
| |||
|
Υποχρεωτικά κάθε πωλητής και πίνακας. Είναι απ τη δουλειά. Μέχρι τώρα τα είχαμε στο Excel αλλά επειδή αυξάνονται πολύ τα δεδομένα, πάμε σε Access.
|
|
| ||||
| ||||
|
...Να και μια δεύτερη πρόταση, για να καλύψουμε το "υποχρεωτικά". Καλή συνέχεια φίλε μας. |
|
|
|
Καλημέρα Κατά καιρούς, μου δίνεται η ευκαιρία, να γράψω και στο forum της Access, παρ' όλο που η εφαρμογή Excel, μου αρέσει πιο πολύ, για πολλούς λόγους. Φίλε Νεκτάριε, η προτροπή να δημιουργήσετε ένα πίνακα πωλητών-πωλήσεων, είναι πολύ σωστή, για πάρα πολλούς λόγους. Δεν γνωρίζω την δομή της εταιρίας σας, όμως αν δεν υπάρχουν πχ 10 πωλητές και είναι από τις εταιρίες τύπου ...«dealers» τι θα κάνετε αν οι πωλητές γίνουν 600; Θα έχετε 600 πίνακες; Και αν κάποιοι φεύγουν και αντικαθίστανται; Η βάση που έχετε δεν είναι σωστή στην δομή της... Θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Από την άλλη, αν ο λόγος που αφήσατε την Excel, είναι η αύξηση των δεδομένων, φαντάσου ότι σε ένα φύλλο Excel, θα μπορούσατε να έχετε για ένα πχ πωλητή, (σε μια στήλη) καθημερινές εγγραφές για .... 2870 χρόνια... Νομίζω ότι ...αρκούν... Από την άλλη, αν «βαραίνει» το αρχείο (excel), λόγο εγγραφών και δεν ανοίγει γρήγορα ή καθυστερεί υπολογισμούς, τρόπους να θέλεις να το ξεπεράσεις... Αυτά, στην μικρή μου παρέμβαση. Καλή συνέχεια. |
|
| |||
| |||
|
θα μπορουσες να κανεις union και sum οπως παρακατω: SELECT Sum([SELLS].[ΠΩΛΗΣΕΙΣ]) AS SumOf_ΠΩΛΗΣΕΙΣ FROM ( SELECT ΠΩΛΗΤΗΣ_Α.ΠΩΛΗΣΕΙΣ FROM ΠΩΛΗΤΗΣ_Α union all SELECT ΠΩΛΗΤΗΣ_Β.ΠΩΛΗΣΕΙΣ FROM ΠΩΛΗΤΗΣ_Β union all SELECT ΠΩΛΗΤΗΣ_Γ.ΠΩΛΗΣΕΙΣ FROM ΠΩΛΗΤΗΣ_Γ ) AS SELLS |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα. Τελικά φτιάξαμε ένα πίνακα όπου προσθέσαμε κάποια πεδία (πχ μήνας, πωλητής κλπ) για να τρέχουν κάποια ερωτήματα που χρειάζονται. Τώρα χρειαζόμαστε να βγάλουμε τα αθροίσματα του έτους και εδώ δυσκολευόμαστε. Με δυο λόγια πρέπει να βγει ένας συγκεντρωτικός πίνακας όπου θα εμφανίζει για κάθε πωλητή πόσες πωλήσεις έκανε πάνω από 100 ευρώ και πόσες κάτω από 100 ευρώ και το άθροισμα των πωλήσεων. Για παράδειγμα ας πούμε τον Ιανουάριο έκανα 5 πωλήσεις (120, 85, 40, 250, 150). Θέλουμε να εμφανιστεί 125 2 & 520 3 δλδ ότι έγιναν 2 πωλήσεις κάτω των 100 ευρώ, οι οποίες στο σύνολο τους είναι 125 ευρώ και 3 πωλήσεις άνω των 100 ευρώ, των οποίων το σύνολο τους είναι 520 ευρώ. Προσπαθήσαμε με ερώτημα διασταύρωσης αλλά εκείνο μας βγάζει το σύνολο των πωλήσεων του μήνα χωρίς να μπορούμε να ορίσουμε και ως κριτήριο τα 100 ευρώ. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους! Θα πρότεινα σε περιβάλλον Excel έναν πίνακα για καταχώρηση και έναν συγκεντρωτικό πίνακα για αποτίμηση. Ο συγκεντρωτικός πίνακας του Excel έχει όλες τις δυνατότητες και τα εργαλεία που χρειάζονται για να καλύψει τις ανάγκες που αναφέρονται στο θέμα μας χωρίς πολλές διαδικασίες. Επισυνάπτω ένα απλό παράδειγμα (για Excel > 2010). Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Προτείνω και εγώ να φτιάξεις ένα ερώτημα UNION. Το έχω κάνει σε πίνακες σε δικές μου βάσεις. Μετά μπορείς να κανεις ενα ερώτημα διασταυρωσης και να βγάλεις τα αθροισματα. Επίσης δες την περίπτωση να μην έχεις ξεχωριστούς πίνακες για κάθε πελάτη, αλλα διαφοπρετικούς πίνακες με τα όμοια στοιχεία των πελατών σου. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Πρόβλημα με εμφάνιση εγγραφών από διαφορετικούς πίνακες | johnpantazo | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 19-05-18 05:39 |
| [ Ερωτήματα ] ερώτημα από δυο διαφορετικούς πίνακες | vraxnakisg | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 04-01-16 14:21 |
| [Γενικά] Διπλότυπη εμφάνιση Unicode σε διαφορετικούς χαρακτήρες γραμμάτων | alex | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 09-05-14 08:27 |
| [ Εκθέσεις ] Εκτύπωση απο διαφορετικούς πίνακες. | dimmag | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 04-06-11 11:18 |
| ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ | NIC | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 12-03-10 18:58 |
Η ώρα είναι 04:14.

Υβριδικός τρόπος