| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Γεια σας είμαι σχετικά νέος στη vba και θέλω τη βοήθεια σας. Με ένα κουμπί σε μια φόρμα access 2007 θέλω να ανοίγω ένα ένα τα έγγραφα word από ένα φάκελο και να ψάχνω ένα επώνυμο, όταν βρεθεί το επώνυμο που έδωσα από inputbox στην access θέλω να μου βγάζει ένα μήνυμα Msgbox ότι βρέθηκε και να αφήνει ανοιχτό το έγγραφο, αν είναι συνωνυμία να συνεχίζει το ψάξιμο στα επόμενα έγγραφα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
|
| |||
| |||
|
Τελικά ψάχνοντας στο ιντερνετ βρήκα λύση που με κάποιες μετατροπές με καλύπτει. Ίσως δεν είναι η καλύτερη λύση αλλά μου έλυσε το πρόβλημα, ανεβάζω τον κώδικα για όποιον αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα. Private Sub FindInDoc Dim wApp As Word.Application Dim mySource As Object Dim oDoc As Object Const wdYellow = 7 Dim rng1 As Range Dim strTheText As String Dim metr, metr2 As Integer strTheText = InputBox("Δώσε Επώνυμο για ψάξιμο μέσα στα έγγραφα του φακέλου TEST_WORD") DoCmd.Hourglass True If Len(strTheText) < 2 Then DoCmd.Hourglass False Exit Sub End If Set obj = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") Set mySource = obj.GetFolder("D\TEST_WORD") For Each file In mySource.Files 'loop through the directory If Len(file.Name) > 0 And InStr(1, file.Name, "$") = 0 Then Set wApp = CreateObject("Word.Application") Set oDoc = wApp.Documents.Open(mySource & "\" & file.Name) oDoc.Content.Find.HitHighlight FindText:=strTheText Set rng1 = oDoc.Range If rng1.Find.Execute(FindText:=strTheText) Then wApp.Visible = True AnswerVRE = MsgBox( " ΒΡΈΘΗΚΕ - ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΕΤΕ ΤΟ ΨΆΞΙΜΟ", vbYesNo + vbQuestion + vbDefaultButton1, "ΕΠΙΛΈΞΤΕ;") If AnswerVRE = vbNo Then DoCmd.Hourglass False Exit Sub End If End If On Error Resume Next wApp.Quit Set wApp = Nothing End If Next file DoCmd.Hourglass False MsgBox "Τέλος " End Sub |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Έγγραφο Word Μέσα από την Access | xristos0718 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 13-12-14 21:12 |
| Συγχώνευση Αλληλογραφίας από Access σε Word (Office 2007) | kostaskalam | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 03-07-12 21:00 |
| Access 2007 και Word Merge | editolis | Access - Tips & Tricks | 0 | 15-02-10 18:54 |
Η ώρα είναι 19:31.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο