| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Ξέρει κανείς εάν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ως birthday reminder που συνεργάζεται με την ms access και τραβάει την ημερομηνία γενεθλίων από πίνακα? Ευχαριστώ |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Σταύρο και καλωσόρισες στο φόρουμ! Birthday Reminder, θα βρεις στο Internet. Tο πόσο είναι εξυπηρετικά τα προγράμματα αυτά δεν μπορώ να γνωρίζω αφού εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ Outlook γι αυτή τη δουλειά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε με την ίδια την εφαρμογή Access είτε με το Microsoft Outlook να παρακολουθείς επετείους γενεθλίων (και όχι μόνο). Το πως θα το κάνεις εξαρτάται από την ενέργεια που θα ακολουθήσει την ημέρα της επαιτίου. Έστω ότι ο Γιώργος έχει γενέθλια σε 7 μέρες από σήμερα.
τότε λάβε την παραπάνω λίστα υπόψη σου, ξεκίνησε την εφαρμογή και για οποιαδήποτε βοήθεια εδώ είμαστε. Καλή αρχή! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Σταύρο, Δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις με την υπενθύμηση, σου στέλνω όμως ένα αρχειο που αναγνωρίζει τον μήνα του συστήματός σου και σου δείχνει ποιός έχει γενέθλια τον συγκεκριμένο μήνα. Φιλικά, Μάρω |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα και χρόνια πολλά Στις εφαρμογές που μέχρι σήμερα έχω φτιάξει, χρησιμοποιώ -ως πλέον σύντομη διαχείριση , εντοπισμού γενεθλίων τον παρακάτω κώδικα. Κώδικας:
Private Sub Εντολή12_Click()
Dim strQuery As String
strQuery = "SELECT * FROM TABLE WHERE Month([Γεννηση])=Month(Date())"
Dim rs As Recordset
Dim strMessage As String
Set rs = CodeDb.OpenRecordset(strQuery)
Do While Not rs.EOF
strMessage = strMessage & rs.Fields("Επιθετο").Value & " " & rs.Fields("Γεννηση").Value _
& vbCrLf 'Θέλουμε να εμφανίζονται τα επώνυμα στο πλαίσιο της msgbox!
rs.MoveNext
Loop
rs.Close
Set rs = Nothing
If Len(strMessage) > 1 Then
MsgBox strMessage, vbInformation, "Γενέθλια αυτό τον μήνα !"
Else
MsgBox "Δεν υπάρχουν άτομα που έχουν γενέθλια αυτό το μήνα !", vbInformation, "ΕΛΕΓΧΟΣ"
End If
End Sub
Με εκτίμηση / Νίκος Δ |
|
| |||
| |||
|
Πολύ καλός ο κώδικας!Βολεύει πάρα πολύ και είναι σύντομος και λειτουργικός! Ευχαριστώ πολύ! |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα παιδιά. Δοκίμασα τον κώδικα, αντικαθιστώντας τα ονοματα στα πεδία και τον πίνακα και μου δινει πρόβλημα στη γραμμή Set rs = CodeDb.OpenRecordset(strQuery). Τι κάνω λάθος; Επίσης, μπορεί να ανοίγει αυτόματα με το άνοιγμα της φόρμας, ανά μέρα; Τι ρύθμιση πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα... Ελένη, "φέρε" σε περιβάλλον σχεδίασης τον πίνακα και αντέγραψε το όνομα του πεδίου [Γεννηση] (ή όπως το έχεις ονομάσει) και κάνε copy-paste στον κώδικα. Μετά κάνε το ίδιο για το πεδίο [Επιθετο]... Για το δεύτερο ερώτημά σου, δες αν σε καλύπτει ο κώδικας (στο συμβάν με τη φόρτωση, της φόρμας): Κώδικας: Private Sub Form_Load()
Εντολή12_click
End Sub
Αυτά αγαπητή μου. Ελπίζω να έχεις τη λύση που θέλεις. Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
|
| ||||
| ||||
|
Σου επισυναπτω μια ΒΔ για υπενθυμιση γενεθλιων στην οποια θα μπορουσες να βασιστεις ωστε να φτιαξεις οπως θελεις την δικη σου εφαρμογη. Καλη συνεχεια...
__________________ http://www.facebook.com/home.php?ref...00000309992857 |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σ’ όλους τους φίλους Ελένη η γραμμή κώδικα: Set rs = CodeDb.OpenRecordset(strQuery), θα πρέπει να αντικατασταθεί από την: Set rs = CurrentDb.OpenRecordset(strQuery). Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους. Γιώργο αντικατέστησα και μου εμφανίζει πάλι σφάλμα στην ίδια γραμμη. Τόλη, θα την κοιτάξω το βράδυ, ευχαριστώ θερμά. Νίκο, το έκανα αντιγραφή αλλά πάλι βγάζει σφάλμα. Το 2ο μέρος είναι αυτό που θέλω. Ευχαριστώ. Αν έχετε καμιά ιδέα για το τι φταίει μου λέτε. Ευχαριστώ κι πάλι για τη βοήθεια. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 11:45.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο