| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Έχω μια βάση με είδη αυτοκινήτου. Υπάρχουν τρείς πίνακες "ανταλακτικά" , "αξεσουάρ" και 'αναλώσιμα". Οι πινακες δεν θελω να συνενωθουν γιατι εχουν αλλα χαρακτιριστικά ο κάθε ένας. Θέλω από μια φορμα να κόβω τιμολόγια. Στο ίδιο τιμολόγιο ομως πρέπει να μπόρω να βάλω τιμες και απο τους τρεις πινακες. Μπορεί καποιος να βοηθησει ? |
|
| |||
| |||
|
Σάκη ανέβασε ένα δείγμα της βάσης σου.
|
|
| |||
| |||
|
Στην φορμα τιμολογια υπαρχει μια υποφορμα "ylika_timologiou. Εκεί στο πεδίο yliko_perigrafi θέλω να μπορεί να παρει τιμες και απο τους 2 πινακες "analosima" και "antalaktika"
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sakis : 25-11-18 στις 12:15. |
|
| |||
| |||
|
Σάκη, καλησπέρα! Κατ' αρχήν, δεν χρειάζεται να διατηρείς διαφορετικούς πίνακες για χάρη μια διαφορετικής ιδιότητας των δεδομένων. Η ιδιότητα "ανταλλακτικό/αναλώσιμο" θα μπορούσε να εισαχθεί σε μια στήλη ενός (και μοναδικού) πίνακα υλικών και βασικά είναι αυτό που σου προτείνω και να κάνεις. Στη συνέχεια, θα μπορούσες βάσει αυτής της ιδιότητας να φιλτράρεις τις εγγραφές του combobox υλικών στη δευτερεύουσα φόρμα τιμολογίου ώστε να φαίνονται κατά την εισαγωγή τους μόνο τα ανταλλακτικά, μόνο τα αναλώσιμα ή όλα τα διαθέσιμα υλικά. Με την υπάρχουσα δομή της βάσης σου, ακόμα και με ένα UNION ερώτημα (συνένωσης) αν προσπαθούσες να πετύχεις το ζητούμενο, θα είχες διένεξη κλειδιών στο πεδίο [yliko_kodikos] της δευτερεύουσας φόρμας αφού και οι δυο πίνακες βασίζονται σε Autonumber για τη δημιουργία μοναδικού κλειδιού. Αν στην πραγματική βάση, ο κωδικός υλικού είναι καθολικά μοναδικός, μπορείς να προχωρήσεις και στη λύση του UNION ερωτήματος, αν και δεν την υποστηρίζω διότι θα αντιμετωπίσεις προβλήματα και περαιτέρω. Για να μπορέσεις λοιπόν να προχωρήσεις στο σωστό δρόμο θα πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω. ;-) |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αν και θέλει πολύ δουλειά η πρότασή σου, μαλλον πρέπει να την σκεφτώ σοβαρά ,πρίν ειναι ακόμη πιό αργά.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Τιμολόγια προμηθευτών | SOELLICHA | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 24-04-13 15:44 |
Η ώρα είναι 12:54.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο