| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα, θα χρειαστώ την βοήθειά σας στα εξής: 1. στην κυρίως φόρμα μου μεταφέρω τα σύνολα από 2 υποφόρμες. Χρησιμοποιώντας την VBA προσπάθησα να ενημερώσω αντιστοίχως και τον κύριο πίνακα αλλά τα ποσά δεν μεταφέρονται σωστά. 2. Πώς μπορώ να κάνω την φόρμα να μην τρεμοπαίζει όταν κάνει υπολογισμούς Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Μάρω |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Μάρω Ανέβασε το αρχείο σε Access 2007 για να δω αν μπορώ να σε βοηθήσω. Τα λέμε / Με εκτίμηση Νίκος |
|
| |||
| |||
|
Νίκο σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Δεν ξέρω αν το έκανα σωστά (δεδομένου ότι δεν έχω εγκατεστημένα τα 2007) Δες αν μπορείς να το ανοίξεις τώρα αλλιώς να τα εγκαταστήσω. Σε ευχαριστώ, Μάρω |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Μάρω, οι τιμές των πεδίων [ChargeBalance], [ PaymentBalance] και [CustomerBalance] του πίνακα [tblCustomers], θα μπορούσαν να υπολογιστούν, από τα στοιχεία των πινάκων [tblCharges] και [tblPayments]. Συνεπώς, σύμφωνα με τις αρχές σχεδιασμού των σχεσιακών βάσεων δεδομένων, δε θα έπρεπε να υπάρχουν στον πίνακα [tblCustomers]. 1) Στο συνημμένο UpdateTable, ο πίνακας [tblCustomers] δεν περιέχει τα παραπάνω πεδία. Τα πεδία αυτά έχουν προστεθεί στο ερώτημα [qryCustomers] στο οποίο βασίζεται η φόρμα [FrmCustomersDetails]. Η λύση αυτή είναι απλούστερη και πιο αξιόπιστη. 2) Σε κάποιες περιπτώσεις, κυρίως για την αύξηση της ταχύτητας της εφαρμογής, παρακάμπτεται η παραπάνω αρχή των σχεσιακών βάσεων δεδομένων και σε κάποιους πίνακες μπορούν να προστεθούν υπολογιζόμενα πεδία. Στο συνημμένο UpdateTable2 ο πίνακας [tblCustomers] περιέχει και τα πεδία [ChargeBalance], [PaymentBalance] και [CustomerBalance]. Επειδή μπορεί να καταστραφεί η αντιστοιχία των τιμών των πεδίων με τα περιεχόμενα των πινάκων [tblCharges] και [tblPayments], με το άνοιγμα της φόρμας [FrmCustomersDetails], τρέχει το ερώτημα ενημέρωσης qryUpdateCustomers, για το σχετικό συντονισμό. Επίσης έχει γραφτεί κώδικας για το συμβάν AfterUpadate των υποφορμών, ώστε τυχόν αλλαγές να περάσουν στην κύρια φόρμα και στον υποκείμενο πίνακα. ΥΓ Φίλοι Μάρω και Νίκο είχα καιρό να μάθω νέα σας. Να είστε καλά. |
|
| ||||
| ||||
|
Γιώργο μου, Καλημέρα. Χαίρομαι που βοηθάς τη Μάρω, αλλά και όλους τους φίλους του Forum που χρειάζονται λύσεις. Δεν σε είδα στο Forum χθες και σκέφτηκα ότι "κάπου στα βουνά θα είναι ο Γιώργος, να ...καλωσορίσει τα πρώτα χιόνια". Έχεις την αγάπη μου φίλε. Να περνάς όσο καλά θες... / Νίκος |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους. Νίκο σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση αν και σε πρόλαβε ο Γιώργος ;) Γιώργο "παλιόφιλε" χαίρομαι που για άλλη μια φορά με έβγαλες από την δύσκολη θέση. Διαλέγω την δεύτερη λύση για τον λόγο ότι ο πίνακας tblCustomers μου δίνει δύο διαφορετικές φόρμες και θα ήθελα να αποφύγω τους διπλούς υπολογισμούς. Μήπως έχεις καμιά ιδέα και για το τρεμόπαιγμα όταν γίνονται υπολογισμοί??? Να περνάτε τέλεια Μάρω |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Μάρω δοκίμασα, για τον περιορισμό του τρεμοπαίγματος, κάποιες ιδέες (Me.Painting , DoCmd.Echo), αλλά δεν απέδωσαν. |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Όλα καλά. Την καληνύχτα μου, Μάρω |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Μάρω, ...Δες μια διαφορετική, απλή σχεδίαση για ό,τι βλέπω να κάνεις. Το τρεμούλιασμα μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι η parent φόρμα κάθεται πάνω στα container των sub φορμών. Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις. Φιλικά Νίκος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Ενημέρωση πεδίου υποφόρμας μέσω εντολής στην κυρίως φόρμα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 04-06-15 13:42 |
| [ Φόρμες ] Ενημέρωση πίνακα | dimitris p | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 17-01-14 19:22 |
| Ενημέρωση υποφόρμας απο πίνακα | Ρούλα | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 24-12-13 19:39 |
| [ Πίνακες ] Ενημέρωση δεδομένων πίνακα από άλλο πίνακα | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 27-04-11 11:50 |
| [ Ερωτήματα ] Ενημέρωση ενός field πίνακα από 3 Rows άλλου πίνακα | stathas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 23-05-10 10:36 |
Η ώρα είναι 10:10.

Υβριδικός τρόπος