| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Μπορεί να μου πει κάποιος αν υπάρχει στην Access αντίστοιχη συνάρτηση του RoundUp με 2 δεκαδικά ψηφία? Ευχαριστώ |
|
| |||
| |||
| VBA Round(expression [,numdecimalplaces]) Round(yourexpression,2) ACCESS Round([field];2) και στα ελληνικά ---> Στρογγυλοποιημένη |
|
| |||
| |||
|
Ανδρέα, Αυτό το γνωρίζω, θέλω όμως όταν έχω 2,31 να το στρογγυλοποιεί σε 2,35 Αυτό γίνεται με την roundUp στο Excel ενώ αντίθετα η round μας δίνει 2,30 Καλημέρα Μάρω |
|
| |||
| |||
|
Μαρω μου καλημερα Μαλλον νομιζω πως κανεις λαθος με την ROUNDUP στο Excel δεν κανει με τιποτα το 2,31 στρογγυλοποιηση σε 2,35. Το 2,3469 με στρογγυλοποιηση σε 2 δεκαδικα θα το κανει 2,35. Τωρα οσον αφορα την ερωτηση σου αν υπαρχει στην ACCESS θα το αφησω στους πιο ειδικους να σου απαντησουν..
__________________ Φιλικά ![]() Χρήστος ___________________________ Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει. Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει. |
|
| |||
| |||
|
Οκ Χρήστο, δικό μου λάθος στην διατύπωση ![]() έχω το αποτέλεσμα ενός τύπου 640,325 και θέλω να μου δώσει το αποτέλεσμα 640,33 δεν ξέρω όμως γιατί με την Στρογγυλοποίηση μου δίνει 640,32 Έχεις καμιά ιδέα? Μάρω |
|
| ||||
| ||||
|
Γεια σας! Στα προϊόντα της Microsoft υπάρχουν αρκετές μέθοδοι στρογγυλοποίησης μια τιμής. Αυτές οι μέθοδοι, μοιάζουν μεταξύ τους αλλά καμία δεν κάνει ακριβώς τη δουλειά της RounUp() της Excel (που είναι το ζητούμενο του θέματος) Τι κάνουμε λοιπόν; Υπολογίζουμε στην Access με τη βοήθεια της Excel. Πως;
Στο παράθυρο της λειτουργικής μονάδας περνάμε το παρακάτω: Κώδικας: Function XLRoundUp(Number#, Optional Num_Digits% = 0) As Double
XLRoundUp = Excel.WorksheetFunction.RoundUp(Number, Num_Digits)
End Function
Στο πεδίο της φόρμας ή του ερωτήματος που θα εμφανίζεται το αποτέλεσμα περνούμε τον τύπο: =XLRoundUp([MyNunber];Num_Digits) που συμπεριφέρεται όπως η Excel (είναι Excel )όπου:
Έτσι, για τον αριθμό 640,325 ο τύπος: =XLRoundUp([MyNunber];2) θα μας επιστρέψει 640,33. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 12-03-10 στις 13:48. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα στη παρέα καί όχι μόνο ! ...Αν το ζήτημα ειναι να "σπρώξουμε" προς τα άνω την στρογγυλοποίηση αριθμών με χιλιοστό το 5 , μήπως μπορεί να γίνει ως εξής ;
Υ.Σ. Έχω την αίσθηση (πιθανόν) οτι με την παραπάνω προτεινόμενη διαχείριση φτιάχνουμε - επι της ουσίας - μια RoundUp της αρεσκείας μας. Για αίσθηση μιλάω και όχι για βεβαιότητα... Φιλικά / Νίκος Δ. |
|
| |||
| |||
Δεν το κατάλαβα η ξανθιά!!!! Πως το κάνουμε αυτό? |
|
| |||
| |||
|
Νίκο γειά σου και σε εσένα, η αλήθεια είναι οτι στα 10 δεδομένα που το δοκίμασα πέτυχε, αλλά ούτε και εγώ νιώθω ασφάλεια ότι είναι το σωστό. Ίσως η σκέψη σου τελικά να είναι ορθή. Αν βρώ αποδείξεις θα σου πω. Φιλικά Μάρω |
|
| ||||
| ||||
|
Μάρω δες επισυναπτόμενο ! Φιλικά / Νίκος Δ. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 21:15.

)