| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Κατά τη χρήση μιάς Βάσης, σε ορισμένες περιπτώσεις και ιδίως όταν στο παρασκήνιο μιας φόρμας ή πεδίου(-ων) έχουμε ζητήσει να γίνεται "Requery", έχω παρατηρήσει κάποιο "τρεμόπαιγμα" στη φόρμα. Αυτό φαίνεται να είναι λογικό αφού με την ενέργεια "Requery" γίνεται επαναφόρτωση... Παρόλα αυτά, είναι δυνατόν, με κάποιον τρόπο, να αποφύγουμε αυτό το "τρεμόπαιγμα" ? |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Συνήθως το τρεμούλιασμα έχει να κάνει με την εκτέλεση της requery περισσότερες από μία φορές. Γιατί εκτελείς την requery; Η refresh δεν σε κάνει; η me.dirty=false; με εκτίμηση Νίκος |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους Νίκο, σ`ευχαριστώ για την απάντησή σου. Παρά το γεγονός ότι η πρότασή σου φαίνεται απλή και, συνεπώς, εύκολα εφαρμόσιμη, νομίζω ότι δεν είμαι σίγουρος για το εαν την έχω κατανοήσει πλήρως και για τούτο θα κάνω κάποιες δοκιμές βάσει αυτής και θα επανέλθω... Καλή συνέχεια... |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα, καλό μήνα σε όλους Τελικώς, και ύστερα από δοκιμές, εντόπισα ότι το στιγμιαίο τρεμόπαιγμα δεν οφείλεται στη χρήση του Requery αλλά: Η φόρμα μου αποτελείται απο στοιχείο ελέγχου με (6) καρτέλες (σελιδοδείκτες). (δεδομένο το οποίο δεν σας το έδωσα εξαρχής εκ παραδρομής) Όταν για το στοιχείο ελέγχου σε προβολή σχεδίασης, στο φύλλο ιδιοτήτων, επιλέγεται: Χρήση θέματος > Ναι, τότε παρατηρείται το τρεμόπαιγμα (κατά την εναλλαγή των καρτελών). Όταν για το στοιχείο ελέγχου σε προβολή σχεδίασης, στο φύλλο ιδιοτήτων, επιλέγεται: Χρήση θέματος > Όχι, τότε δεν παρατηρείται τρεμόπαιγμα. Για την πληρέστερη κατανόηση του θέματος ανέβασα μια προσομοίωση βάσης στην οποία υπάρχουν δύο φόρμες: Η φόρμα1 και η φόρμα2. Στη φόρμα1, όπου έχει επιλεγεί Χρήση θέματος > Ναι , καθίσταται εμφανές το τρεμόπαιγμα, ενώ στη φόρμα2, όπου έχει επιλεγεί Χρήση θέματος > Όχι, έχουμε πλήρη σταθερότητα. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι στη φόρμα μου, όπου τα πεδία και άλλα στοιχεία είναι κατά πολύ περισσότερα, το τρεμόπαιγμα είναι ιδιαίτερα εμφανές(!) Κατόπιν τούτων, το αρχικό ζητούμενο μεταβάλλεται ως ακολούθως: Είναι δυνατόν, με κάποιον τρόπο, στο φύλλο ιδιοτήτων, για το στοιχείο ελέγχου να έχει επιλεγεί Χρήση θέματος > Ναι και να μην έχουμε τρεμόπαιγμα στις καρτέλες? |
|
| |||
| |||
|
Αγαπητέ Δημήτρη καλησπέρα, Η τελευταία ανάρτηση σου μου έχει επιλύσει και εμένα ένα θεμελιώδες πρόβλημα που αντιμετωπίζω για ακριβώς ίδιο λόγο, όταν κάνει Requery η φόρμα όντως φαίνεται ένα τρεμούλιασμα στην οθόνη.....και δεν μπορώ να περιγράψω μέχρι ποιές ενέργειες έχω φτάσει να κάνω...Για να δώσω να καταλάβετε έφτασα σε σημείο να δημιουργήσω σχεδόν απο την αρχή ολόκληρη εφαρμογή επειδή θεώρησα μετά απο ....κάμποσα....κάμποσα...ότι μάλλον είναι crashed..!! Σε ευχαριστω και εύχομαι Καλό Πάσχα.. |
|
| |||
| |||
|
Φίλε Γιώργο, Χαίρομαι ιδιαιτέρως που έχεις επιλύσει και εσύ το προβλημα με το τρεμόπαιγμα (ή Flickering ...) Νάσαι καλά και Καλό Πάσχα... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimitrisp : 03-04-18 στις 11:12. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Αντιγραφή αντικειμένου φόρμας σε αντικείμενο άλλης φόρμας | zinocrotale | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 18-04-13 17:35 |
| Ενημέρωση Πεδίου Δευτερεύουσας Φόρμας μέσω Βοηθητικής Φόρμας | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 17-04-12 18:18 |
Η ώρα είναι 10:47.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο