| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Κάτι γρήγορο κι εύκολο.. Έχω ένα report το οποίο είναι κάτι σαν ατομικό δελτίο. Έχω φτιάξει μία φόρμα η οποία έχει μία λίστα με τα ονόματα. Εγώ ξεκινώ να γράφω κάτι σε ένα textbox και καθώς γράφω μου μένει αυτό που γράφω στη λίστα. Έπειτα, πατάω ένα κουμπί και ανοίγω το report όπου το όνομα στο report είναι το ίδιο με το όνομα που γράφω στη φόρμα. Είναι σαν να ψάχνω να βρω κάποιον και μετά να πατάω ένα κουμπί για να δω τα στοιχεία του μέσω του report. Όταν πατάω το κουμπί όμως, πάει να μου τυπώσει την αναφορά ενώ έχω βάλει στο report να ανοίγει σε μορφή έκθεσης. Πως μπορώ να το κάνω να ανοίγει σε μορφή έκθεσης και όχι εκτύπωσης? Επίσης, τώρα που το παρατήρησα πηγαίνει και το διαβάζει κάτι σαν συνεχή φόρμα και μου εμφανίζει τα ατομικά δελτία όλων των εγγεγραμμένων. Υπάρχει κάποια ρύθμιση στο report για να βλέπω μία μία τις εγγραφές? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ntelios : 26-03-10 στις 18:19. |
|
| ||||
| ||||
|
Φίλε Αλέξη, καλησπέρα και καλωσόρισες στην παρέα μας! Στον κώδικα με τον οποίο έχεις συνδέσει το κουμπί υπάρχει μεταξύ άλλων η γραμμή: DoCmd.OpenReport stDocName, acNormal όπου stDocName = τό όνομα της έκθεσης Αντικατέστησε τη γραμμή αυτή με την παρακάτω: DoCmd.OpenReport stDocName, acViewPreview, , "Id=" & Me.ID το κοκκινισμένο τμήμα της γραμμής αυτής ενεργεί σαν φίλτρο (προσάρμοσε το στα μέτρα σου). Έτσι θα σου ανοίγει η έκθεση σε προβολή προεπισκόπισης και μόνο με την εγγραφή που έχεις επιλέξει από τη φόρμα. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολύ Τάσο! Το acViewPreview μου έλυσε τα χέρια! Μία παραπλήσια ερώτηση για να κλείσουμε και το θέμα... Έχω ορίσει από τις επιλογές της access για την τρέχουσα βάση δεδομένων, να ανοίγουν οι φόρμες σε επικαλυπτόμενα παράθυρα και όχι ως έγγραφα σε καρτέλες. Σε περίπτωση που έχω μία φόρμα να ανοίγει από κουμπί (docmd.open form stDocName), πως μπορώ να ανοίγε σε μορφή εγγράφου σε καρτέλα? Ευχαριστώ! |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους! Αλέξη, τι εννοείς να ανοίγε σε μορφή εγγράφου σε καρτέλα? Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
παιδιά καλημέρα, αν μου επιτρέπεται να πω κάτι εκτός θέματος. Νομίζω ότι οι ερωτήσεις access καλό θα ήταν να συνοδεύονται με ένα συνημμένο παράδειγμα προσομοίωσης του ζητήματος. Έτσι η εικόνα που θα είχαμε όλοι για το υπό διευκρίνηση θέμα, θα ήταν πιο πλήρης και το παράδειγμα πιο κατανοητό για μελλοντική χρήση. Φιλικά Πάνος |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Πάνο! Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα και σ ευχαριστώ για τη δημοσίευση της πρότασης αυτής! Μια εικόνα = 1000 λέξεις! Αλέξη, νομίζω ότι κατάλαβα την ερώτηση σου (εκ των υστέρων). Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά εδώ: http://www.ms-office.gr/forum/access...-karteles.html καθότι το να ανοίγουν οι φόρμες σε επικαλυπτόμενα παράθυρα ή όχι σε χρόνο εκτέλεσης δεν αποτελεί την ειδανικότερη λύση. Φιλικά Τάσος
|
| |||
| |||
|
Φαίνεται πολύ λειτουργική λύση αυτουνού που μου προτείνεις Τάσο. Απλά, η μορφή της βάσης είναι προς το τέλος της και με τέτοιο τρόπο, που πρέπει να είναι όλες οι φόρμες σε μορφή επικαλυπτόμενων παραθύρων ενώ η μία θέλω να ανοίγει ως καρτέλα |
|
| ||||
| ||||
|
Γεια σας! Στις ρυθμίσεις της τρέχουσας βάσης κάνε κλικ στην επιλογή Επικαλύπτόμενα παράθυρα Κατόπιν, στην ιδιότητα "Αναδυόμενη" των φορμών που δεν θέλεις να εμφανίζονται σε καρτέλα επίλεξε "Ναι". Φιλικά Τάσος
|
| |||
| |||
|
Σε ευχαριστώ πολύ Τάσο! Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσω μία βάση θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου με τις καρτέλες! |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Μορφή πεδίου | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 30-05-16 16:58 |
| Report σε Pdf | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 16-07-14 21:18 |
| Πρόσθεση Χρόνου σε μορφή ω:λλ:δδ | Λάμπρος Τ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 05-03-13 20:51 |
| Μορφή ημερονηνίας | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 26-07-12 10:36 |
| ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΦΟΡΜΑΣ ή ΕΚΘΕΣΗΣ | balex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 25-09-10 18:57 |
Η ώρα είναι 14:28.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο