| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα παιδιά !! Χρειάζομαι και πάλι τα φώτα σας σε κάτι που φαίνεται απλό και υπάρχουν αρκετά θέματα πάνω σε αυτό αλλά και πάλι δεν κατάφερα να βρω λύση. Θέλω να βάλω αυτόματη αρίθμηση σε δευτερεύουσα φόρμα , μόνο να φαίνεται στην οθόνη χωρίς να καταχωρείται πουθενά. Κάθε εγγραφή να αρχίζει απο το 1 , και στην επόμενη σελίδα πάλι απο την αρχή. ευχαριστώ εκ των προτέρων και μπράβο σας για τις καθημερινές βοήθειες σε όλους μας !!!! |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους. Παναγιώτη δημιούργησε μία λειτουργική μονάδα (module) και κάνε αντιγραφή τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Public Function RowNum(frm As Form) As Variant
On Error GoTo Err_RowNum
'Purpose: Numbering the rows on a form.
'Usage: Text box with ControlSource of: =RowNum([Form])
With frm.RecordsetClone
.Bookmark = frm.Bookmark
RowNum = .AbsolutePosition + 1
End With
Exit_RowNum:
Exit Function
Err_RowNum:
If Err.Number <> 3021& Then 'Ignore "No bookmark" at new row.
Debug.Print "RowNum() error " & Err.Number & " - " & Err.Description
End If
RowNum = Null
Resume Exit_RowNum
End Function
Στη συνέχεια. Στην υποφόρμα και σε μορφή σχεδίασης δημιουργείς ένα αδέσμευτο πεδίο ->Δεδομένα-> Προέλευση στοιχείου ελέγχου γράφεις : =RowNum([Form]) |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολύ Νάσο για την απάντηση σου !! Δεν μου δουλεύει όμως , στο πεδίο βγάζει #Όνομα; Την λειτουργική μονάδα την βάζω στην κεντρική φόρμα ή στην δευτερεύουσα ? Αν ακι το δοκίμασα και στις 2 αλλά και πάλι το ίδιο βγάζει. έχεις κάποιο παράδειγμα με κάποια βάση ? Εχω Access 2007 Ελληνικά , δεν ξέρω άν επηρεάζει κάπου Και πάλι Ευχαριστώ |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Δες το συνημμένο παράδειγμα |
|
| |||
| |||
|
Ναι , αυτό είναι , Ευχαριστώ πολύ Τάσο !!!!!!
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] Αυτόματη αρίθμηση | stam75 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 28-06-16 11:04 |
| αυτόματη αρίθμηση | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 17-02-15 00:19 |
| Αυτόματη αρίθμηση | NIC | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 30-08-10 23:00 |
Η ώρα είναι 09:50.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο