Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [ Συναρτήσεις ] Login Splash Simple & επιλογή έτους (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/4790-login-splash-simple-epilogi-etoys.html)

artchrist73 11-01-18 01:02

Login Splash Simple & επιλογή έτους

1 Συνημμένο(α)
Καλή χρονιά σε όλα τα μέλη του φόρουμ!!!!!!!

Θα ήθελα κάποια βοήθεια για να μπορώ να φτιάξω ένα μενού με επιλογή Login Splash Simple & επιλογή έτους ουτο σώστε επιλέγοντας συγκεκριμένο user να επιλέγω και συγκεκριμένο έτος χρήσης μιας βάσης δεδομένων.

1) φόρμα Login Splash Simple και μετά ...
2) φόρμα επιλογή χρήσης έτους για τα δεδομένα της βάσης.

Και εννοείτε ο administrator να έχει διαφορετικές προβολές πεδίων από τους users !

παράδειγμα αν μπω ως user με όνομα Νίκος & pass 1234

να έχω επομενη φόρμα επιλογή έτους 2018 & μετέπειτα ένα μενού

που θα έχει κρατήσει το όνομα του συγκεκριμένου user και το συγκεκριμένο έτος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μέχρι τώρα έχω ως παράδειγμα από μια βάση δεδομένων έχοντας επιλογή έτους χρήσης να ανοίγει ένα μενού που είναι δηλωμένο σε ένα πεδίο η χρήση έτους τις επιλογής του. !!!

Ξέρω είναι πολύπλοκο αυτό που ζητάω αλλα θα μου προστάτευε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα από χρήση πολλών user εργασιών να το πω έτσι, και θα μπορούσε κάθε χρηστης να κάνει κάποια εργασία σε συγκεκριμένη χρονία!

Στην ουσία στο τελικό μενού θέλω να υπάρχει δηλωμένο το user σε πεδίο και το έτος σε πεδίο οπότε να υπάρχει ξεχωριστά data αποθήκευσης δημιουργίας και διαγραφής σε κάθε χρηστη και έτος!

Έχω ανεβάσει το παράδειγμα δείτε και εσείς.

Θα μπορούσα να έχω βοήθεια σε αυτό το πρόβλημα μου?

artchrist73 17-01-18 20:18

Κάποια βοήθεια κανεις;

pctechdr 18-01-18 21:29

Μπορείς να εξηγήσεις λίγο τι εννοείς "να υπάρχει ξεχωριστά data αποθήκευσης δημιουργίας και διαγραφής σε κάθε χρήστη και έτος!" <-------- με αυτό?

artchrist73 20-01-18 00:18

2 Συνημμένο(α)
Ίσως το εξηγήσω με τη σειρά φωτογραφιών στην πρώτη περίπτωση μπαίνοντας ως ένας user............

Στη δεύτερη περίπτωση ως admin.

Οι εικόνες μπορούνε να βοηθήσουνε πιστεύω στη σκέψη μου!

pctechdr 20-01-18 15:44

Λοιπόν...θα μπορούσες να ξεκινήσεις ως εξής: Στους χρήστες για παράδειγμα αφού έχεις πεδίο ποιος είναι χρήστης και ποιος admin τότε θα μπορούσες κάλλιστα με το login που θα κάνουν, να ελέγχεις πχ σε ποιους θα είναι εμφανή τα κουμπιά που θέλεις ή να ελέγχεις ακόμα και το recordsource της φόρμας ώστε ο καθένας να "γράφει" εκεί που θέλεις εσύ. Έχεις πάρα πολλές επιλογές. Εγώ προσωπικά πάντως θα χρησιμοποιούσα 2 ribbon διαφορετικά ένα για κάθε admin και user, και με το login του καθενός θα εμφάνιζα το κατάλληλο ribbon.

artchrist73 20-01-18 15:49

Ναι ok αλλα πως;
έχω το σχεδιασμό στο μυαλό μου,αλλα θα ήθελα βοήθεια σχετικά με τον κώδικα αν είναι εφικτό.

ένα απλό παράδειγμα θα μου ήτανε ποιο κατανοητό.

ευχαριστώ !

pctechdr 20-01-18 16:09

Οκ θα κατεβάσω την βάση σου και θα δώ τι μπορώ να κάνω!

artchrist73 20-01-18 16:26

Σε καταχωρήσεις που έχει να κάνει σε μια καρτέλα προϊόντων χρειάζεται αλλα σε μια καρτέλα πελάτη δεν νομίζω να χρειάζεται σε μια βάση δεδομένων που έχει πληροφορίες από ξεχωριστούς users,συμμετέχοντας και ως administrator φυσικά!
Αν μπορεί να γίνει που λογικά θα γίνετε είναι το άλφα και το ωμέγα πιστεύω !

ευχαριστώ πολύ θα περιμένω πάνω από την οθόνη με λαχταρα!!
:thanks:

pctechdr 20-01-18 17:37

1 Συνημμένο(α)
Συνημμένο Αρχείο 9234

Κοίτα ένα απλό παράδειγμα πχ ανάλογα με τον ποιος κάνει login αν είναι Admin ή User εμφανίζει στην φόρμα κουμπιά ή όχι.

Chris = Administrator Password 123456
Kostas=User Password 987654

artchrist73 20-01-18 17:52

:thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::t hanks::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::tha nks::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::thank s::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω !
Είναι αυτό που χρειαζόμουν.

Η ώρα είναι 07:29.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2