![]() |
Login Splash Simple & επιλογή έτους 1 Συνημμένο(α) Καλή χρονιά σε όλα τα μέλη του φόρουμ!!!!!!! Θα ήθελα κάποια βοήθεια για να μπορώ να φτιάξω ένα μενού με επιλογή Login Splash Simple & επιλογή έτους ουτο σώστε επιλέγοντας συγκεκριμένο user να επιλέγω και συγκεκριμένο έτος χρήσης μιας βάσης δεδομένων. 1) φόρμα Login Splash Simple και μετά ... 2) φόρμα επιλογή χρήσης έτους για τα δεδομένα της βάσης. Και εννοείτε ο administrator να έχει διαφορετικές προβολές πεδίων από τους users ! παράδειγμα αν μπω ως user με όνομα Νίκος & pass 1234 να έχω επομενη φόρμα επιλογή έτους 2018 & μετέπειτα ένα μενού που θα έχει κρατήσει το όνομα του συγκεκριμένου user και το συγκεκριμένο έτος. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Μέχρι τώρα έχω ως παράδειγμα από μια βάση δεδομένων έχοντας επιλογή έτους χρήσης να ανοίγει ένα μενού που είναι δηλωμένο σε ένα πεδίο η χρήση έτους τις επιλογής του. !!! Ξέρω είναι πολύπλοκο αυτό που ζητάω αλλα θα μου προστάτευε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα από χρήση πολλών user εργασιών να το πω έτσι, και θα μπορούσε κάθε χρηστης να κάνει κάποια εργασία σε συγκεκριμένη χρονία! Στην ουσία στο τελικό μενού θέλω να υπάρχει δηλωμένο το user σε πεδίο και το έτος σε πεδίο οπότε να υπάρχει ξεχωριστά data αποθήκευσης δημιουργίας και διαγραφής σε κάθε χρηστη και έτος! Έχω ανεβάσει το παράδειγμα δείτε και εσείς. Θα μπορούσα να έχω βοήθεια σε αυτό το πρόβλημα μου? |
Κάποια βοήθεια κανεις; |
Μπορείς να εξηγήσεις λίγο τι εννοείς "να υπάρχει ξεχωριστά data αποθήκευσης δημιουργίας και διαγραφής σε κάθε χρήστη και έτος!" <-------- με αυτό? |
2 Συνημμένο(α) Ίσως το εξηγήσω με τη σειρά φωτογραφιών στην πρώτη περίπτωση μπαίνοντας ως ένας user............ Στη δεύτερη περίπτωση ως admin. Οι εικόνες μπορούνε να βοηθήσουνε πιστεύω στη σκέψη μου! |
Λοιπόν...θα μπορούσες να ξεκινήσεις ως εξής: Στους χρήστες για παράδειγμα αφού έχεις πεδίο ποιος είναι χρήστης και ποιος admin τότε θα μπορούσες κάλλιστα με το login που θα κάνουν, να ελέγχεις πχ σε ποιους θα είναι εμφανή τα κουμπιά που θέλεις ή να ελέγχεις ακόμα και το recordsource της φόρμας ώστε ο καθένας να "γράφει" εκεί που θέλεις εσύ. Έχεις πάρα πολλές επιλογές. Εγώ προσωπικά πάντως θα χρησιμοποιούσα 2 ribbon διαφορετικά ένα για κάθε admin και user, και με το login του καθενός θα εμφάνιζα το κατάλληλο ribbon. |
Ναι ok αλλα πως; έχω το σχεδιασμό στο μυαλό μου,αλλα θα ήθελα βοήθεια σχετικά με τον κώδικα αν είναι εφικτό. ένα απλό παράδειγμα θα μου ήτανε ποιο κατανοητό. ευχαριστώ ! |
Οκ θα κατεβάσω την βάση σου και θα δώ τι μπορώ να κάνω! |
Σε καταχωρήσεις που έχει να κάνει σε μια καρτέλα προϊόντων χρειάζεται αλλα σε μια καρτέλα πελάτη δεν νομίζω να χρειάζεται σε μια βάση δεδομένων που έχει πληροφορίες από ξεχωριστούς users,συμμετέχοντας και ως administrator φυσικά! Αν μπορεί να γίνει που λογικά θα γίνετε είναι το άλφα και το ωμέγα πιστεύω ! ευχαριστώ πολύ θα περιμένω πάνω από την οθόνη με λαχταρα!! :thanks: |
1 Συνημμένο(α) Συνημμένο Αρχείο 9234 Κοίτα ένα απλό παράδειγμα πχ ανάλογα με τον ποιος κάνει login αν είναι Admin ή User εμφανίζει στην φόρμα κουμπιά ή όχι. Chris = Administrator Password 123456 Kostas=User Password 987654 |
:thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::t hanks::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::tha nks::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::thank s::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω ! Είναι αυτό που χρειαζόμουν. |
Δεν χρειάζεται να με ευχαριστήσεις! Να είσαι καλά και χαίρομαι που κατάλαβα τι ήθελες. Καλό απόγευμα. |
1 Συνημμένο(α) Γεννιούνται 2 προβλήματα φτιάχνοντας τη βάση μου..... 1) πως μπορώ την ώρα που κάποιος χρηστης έχει κάνει login και θέλει να κάνει καταχώριση πελάτη να καταχωρείται και το όνομα του σε ένα πεδίο που έχω φτιάξει? 2) επίσης όταν κάνω το άνοιξε κλείσε σε φόρμες χάνεται η ενέργεια του χρηστη να το πω έτσι και δεν βρίσκει ποιος χρηστης είναι από την ώρα που μπήκε. Δηλαδή μπήκα ως Νίκος έκανα αναζήτηση πελάτη ανοίγω καρτέλα συγκεκριμένη του πελάτη κλείνει η καρτέλα αναζήτηση και επιστρέφοντας στο μενού δεν είμαι συνδεδεμένος ως χρηστης Νίκος. Να το πω διαφορετικά,από μετάβαση μιας φόρμας σε μια άλλη να μην χάνεται η σύνδεση user η admin |
1 Συνημμένο(α) Αυτό θές? Συνημμένο Αρχείο 9238 |
Αυτό είναι το όνομα του υπολογιστή,εγώ αναφέρομαι στο όνομα στον κάθε χρηστη που μπαίνω! δηλαδή κάνω login: κώστας pass: 2 να παραμένει ο χρηστης Το προσπαθώ να το φτιάξω μονος μου αλλα μάταιο !! |
Και το όνομα χρήστη είναι όχι μόνο του Η/Υ. Για κάνε νέα εγγραφή να δείς! Αυτή ήταν η ερώτηση σου "πως μπορώ την ώρα που κάποιος χρηστης έχει κάνει login και θέλει να κάνει καταχώριση πελάτη να καταχωρείται και το όνομα του σε ένα πεδίο που έχω φτιάξει" |
Ποπό είμαι πολύ ηλίθιος που δεν το τσέκαρα ευχάριστο και πάλι. το δεύτερο με την αναζήτηση όμως? |
1 Συνημμένο(α) Στο κουμπί κλείσιμο της φόρμας "anazhthsh" γράψε αυτό: DoCmd.OpenForm "menou" DoCmd.Close acForm, "anazhthsh" και σβήσε αυτό: Private Sub Form_Open(Cancel As Integer) 'DoCmd.Close acForm, "menou" End Sub Συνημμένο Αρχείο 9241 |
Το μελετάω,δηλαδή δεν προλαβαίνει να σβήσει στην ουσία και κρατα ρυθμίσεις κάτι τέτοιο? |
Ένταξη με ένα ντεπόν είμαι ok. Για να μην ζαλίζω με το πρόβλημα μου τελειώνοντας έχω ανεβάσει την ίδια βάση, με την διαφορα μπαίνοντας με συγκεκριμένο χρηστη όταν φτάνω στην αναζήτηση πελατών εκεί δείχνει όλες τις εγγραφες όχι συγκεκριμένο έτος που επέλεξα εξαρχής. Αυτό δεν γίνετε να φιλτράρει εξαρχής ότι έτος δίνω στο συγκεκριμένο χρηστη να δείχνει όλες τοις εγγραφες του 2018 παράδειγμα; π.χ. login: admin pass: 1 χρηση ετους: 2018 αναζητηση πελατων 2018 ΜΟΝΟ! :friends: ευχαριστώ και πάλι,το ξεκινάω από την αρχή να το καταλάβω φτιάχνοντας ένα δικό, μου εντελώς δικό μου μενού του θέματος που ανέβασα! |
αυτό όλο απλά το ήθελα για την εταιρία που εργάζομαι να έχω το παρελθόν εργασίας σε διαφορα έτοι. Φυσικά μετά γεννιούνται πολλά ερωτήματα,όπως μπαίνοντας σε ένα νέο έτος πως θα εγώ τον όγκο εργασίας του προηγουμενου έτους με τον ίδιο κωδικό αρίθμησης τοις καρτέλας του πελάτη για το νέο έτος......... δηλαδή id 1 ονοματεπώνυμο κώστας παπαγεωργίου εγγραφη 20/12/2017 id 1 ονοματεπώνυμο κώστας παπαγεωργίου εγγραφη 20/12/2018 Αν υπάρχει κάποια ιδέα θα την ήθελα πολύ!! |
Παράθεση:
δεν κλείνει η φόρμα με τις ρυθμίσεις αλλά κρύβεται. |
Που ανέβασες την καινούρια σου βάση? Δεν βλέπω κάτι! |
1 Συνημμένο(α) Για δες αυτό σου κάνει? Συνημμένο Αρχείο 9245 |
το είδα το κόλπο το κάνω στην πράξη να δω αν φιλτράρει --------------------------------------------- δεν την έχω φτιάξει απλά σκέφτομαι αν το πούμε πρόβλημα το τελευταίο θέμα. κάνοντας μια καρτέλα προϊόντος για ένα έτος 2017 με συγκεκριμένη κωδικοποίηση είτε με αλφαριθμητική αρίθμηση η τυχαία,μετά κλείνοντας το έτος ξεκινάς το 2018. Εκεί τι κανεις ? Εφόσον θα έχεις κωδικοποιήσει τι κανεις? το ξανά καταχωρείς? πως θα δείχνει ότι έγινε το 2017 ? πάντα με βάση το χρηστη και το έτος μιλάμε! κωδικος περιγραφη τιμη ημερομηνια καταχωρησησ 304055 ultrex 400 ml 1,98 12/06/2017 κωδικος περιγραφη τιμη ημερομηνια καταχωρησησ 304055 ultrex 400 ml 1,98 12/06/2018 η βάση θα τρελαθεί και θα έχει διπλότυπη τιμή στο μοναδικό κωδικό κλειδί. Και αν θα το επιτρέπει |
Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να κάνεις ειλικρινά. |
Ας υποθέσουμε όπως είναι η βάση ότι εξής κάνει το έτος 2017 μια καταχώρηση......... ο πελάτης λέγεται πετρόπουλος πέτρος η καρτέλα του έχει κωδικό id 20 ( κλειδί ) και έχω κάνει κάποιες κινήσεις υπολοίπων στο έτος 2017 20/03/17 40,00 ευρώ 21/03/17 10,00 ευρώ ------------------------- μπαίνοντας τώρα στο 2018 πρέπει να κάνω ξανά εγγραφη του πελάτη σωστά? οποτε κάνοντας εγγραφη στο νέο έτος το id του αντί για 20 που είχε θα έχει κάποιο άλλο αύξοντα αριθμό. Αυτό πως λύνεται? :012: |
Για ποιον ακριβώς λόγο θα πρέπει να ξανά κάνεις εγγραφή του πελάτη? |
Το παλεύω και έχω προβληματιστεί σε απίστευτη κατάσταση.......... Έως τώρα καλά τα πάω με την απόκρυψη τον φορμών,ok έως εδώ. Τώρα προσπαθώ να βρω τρόπο σχετικά με υπόλοιπα πελατών έτος και χρήστης. Αν ακούσετε στης είδησης για ένα παλικάρι που τρελάθηκε θα είμαι εγώ! ----------------------- Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι!! Αν χρειαστώ βοήθεια μπορώ να ξανά ρωτήσω? |
Το forum είναι εδώ γι αυτόν ακριβώς τον λόγο! |
| Η ώρα είναι 18:56. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.