| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στο αγαπητό forum! Δύο θέματα έχω για τα οποία σας ζητώ βοήθεια (ένα εύκολο και ένα δύσκολο νομίζω). Το πρώτο αφορά το πώς θα καταφέρω σε μία φόρμα να έχω, στη νέα εγγραφή, προεπιλεγμένη την τιμή της προηγούμενης εγγραφής. Το μόνο που έχω καταφέρει, είναι να έχω προεπιλεγμένη, στη νέα εγγραφή, την «now» ημερομηνία (την σημερινή ημερομηνία), κάτι που δε με βολεύει πολύ. Επισυνάπτω βάση με φόρμα για κάποιον που θα με βοηθήσει. Το δεύτερο θέμα αφορά μακροεντολή που εξάγει αρχεία ημερολογίου ημερήσιων εργασιών σε προεπιλεγμένο φάκελο (άλλο αρχείο για τις εγγραφές της Δευτέρας, άλλο για την Τρίτη κλπ). Η ερώτησή μου είναι η εξής: Μπορεί στο όνομα αρχείου (πχ των εργασιών της Δευτέρας, όπου όλες οι εγγραφές αναφέρονται στην ίδια ημερομηνία), να μπορώ να βάλω, με κάποιο τρόπο στη μακροεντολή, μέσα στο όνομα του εξαγόμενου αρχείου να αναγράφεται η ημερομηνία; Δηλαδή τα ονόματα των εξαγόμενων αρχείων να είναι: Δευτέρα 3/7/17, Τρίτη 4/7/2017 και ούτω καθεξής; Μέχρι τώρα έχω καταφέρει μόνο να εμφανίζονται οι μέρες στα ονόματα των αρχείων (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη κλ), όπως μπορεί κάποιος να δει στη μακροεντολή της Access που επισυνάπτω. Επειδή δημιουργώ πλήθος αρχείων, που τελικά τα επισυνάπτω ένα-ένα σε άλλο πρόγραμμα, ανάλογα με την ημερομηνία τους, θα με βόλευε πολύ να εμφανίζεται κι αυτή στο όνομα αρχείου. Ευχαριστώ όποιον ασχοληθεί και ελπίζω να διατύπωσα με σαφήνεια αυτό που προσπαθώ να κάνω. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα. Δες μια πρόταση... που πιστεύω ότι είναι πιο κοντά στη διαχείριση που φαίνεται ότι θες να κάνεις. Τα ξαναλέμε -αν χρειαστεί- αρκεί ...να φυσά λίγο αεράκι. Αυτά, φίλε μας Κοζανίτη / Νίκος. Υστερολόγιο : Θα δούμε τα ονόματα των αρχείων σε επόμενη ανάρτηση. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γενικά] Εκτύπωση αρχείων φακέλων | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 04-04-15 20:11 |
| [ Πίνακες ] Εξαγωγή Πίνακα σε Excel με όνομα Ημερομηνία και Τρέχουσα ώρα | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 30-06-13 23:22 |
| Περιηγητής αρχείων *.pdf σε Access | Tasos | Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 28-01-12 11:05 |
| [VBA] Αποθήκευση και αρίθμηση αρχείων | Lokos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 24-03-11 02:17 |
Η ώρα είναι 21:37.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο