Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Τιμές από Πίνακα Τιμοκατάλογο

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-05-17, 11:05
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή Τιμές από Πίνακα Τιμοκατάλογο

Καλημέρα στην παρέα.

Θέλω στον πίνακα δρομολογίων (TBL_VOUCHER) να εμφανίζεται η τιμή (ως προεπιλεγμένη) που έχει καταχωρηθεί στον πίνακα τιμοκαταλόγου (TBL_TIMOKATALOGOS) με βάση 4 κριτήρια σύμφωνα με τα δεδομένα που θα πληκτρολογώ στον πίνακα voucher.

Για να εξηγήσω έχω έναν πίνακα "TBL_TIMOKATALOGO" πλήρη, με πεδία APO - PROS - GRAFEIO - OXHMA τα οποία έχουν μία τιμή.
Θέλω να αποθηκεύω την τιμή διαδρομής στον πίνακα TBL_VOUCHER με βάση τον τιμοκατάλογο εφόσον πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια (ΑΠΟ, ΠΡΟΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ, ΟΧΗΜΑ).

Μέχρι τώρα έχω καταφέρει να βλέπω την τιμή στη φόρμα με ένα υπολογιζόμενο πεδίο με την Dlookup αλλά αυτό το πεδίο δεν αποθηκεύεται στον πίνακα TBL_VOUCHER στο πεδίο KOSTOS_SYMFONIA.
Αυτό είναι απαραίτητο γιατί η τιμή που θα αποθηκευτεί εκεί θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά και δεν πρέπει να επηρεαστεί από μελλοντικές αλλαγές του τιμοκαταλόγου. Οπότε μέχρι τώρα απλά αντιγράφω το ποσό του υπολογιζόμενου πεδίου της φόρμας στο πεδίο KOSTOS_SYMFONIA που αποθηκεύεται στον πίνακα TBL_VOUCHER.
(Κάτι ανάλογο θα κάνω και για την τιμή οδηγού (TIMH2) στον πίνακα τιμοκατάλογο)

Επισυνάπτω τη βάση

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip TRANSFERS TESTS.zip (48,0 KB, 13 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-05-17, 16:42
Όνομα: Γιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα Νίκο
Δεν γνωρίζω να αντιμετωπίσω το ζητούμενο χωρίς κώδικα. Οπότε στο AfterUpdate Event των επίμαχων πεδίων που καθορίζουν την τιμή πρόσθεσα την εξής εντολή :

Me.KOSTOS_SYMFONIA = DLookup("[TIMH]", "TBL_TIMOKATALOGOS", "[APO]='" & [Forms]![FRM_VOUCHER].[Form].[APO] & "' AND [PROS]='" & [Forms]![FRM_VOUCHER].[Form].[PROS] & "' AND [GRAFEIO]='" & [Forms]![FRM_VOUCHER].[Form].[GRAFEIO] & "' AND [OXHMA]='" & [Forms]![FRM_VOUCHER].[Form].[MESO_AITHSH] & "'")
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip TRANSFERS TESTS2.zip (49,1 KB, 33 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-05-17, 07:03
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλημέρα giannis_ie.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σου. Είδα το δείγμα σου και βλέπω ότι είναι ακριβώς ότι ζητούσα. Εγώ πάλευα κάτι μέρες με κώδικα στα συμβάντα του πεδίου που θέλω να αποθηκεύω την τιμή και δεν μου πήγε καθόλου στο μυαλό να πάω στα συμβάντα των πεδίων που καθορίζουν την τιμή.

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ!

Νίκος
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Τιμές από τιμοκατάλογο sakis Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 01-05-17 10:34
[Μορφοποίηση] Δημιουργία κανόνα μορφοποίησης με βάση τις τιμές πίνακα DJTAKIS_7 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 22-02-17 00:40
διπλότυπες τιμές grigoris1 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 05-04-16 14:06
[ Φόρμες ] Τιμές πεδίων mgeorge Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 12-02-15 18:13
[VBA] Δημιουργία συγκεντρωτικού πίνακα με τιμές από κλειστά αρχεία johgian Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 08-02-15 00:10

Η ώρα είναι 08:16.