![]() |
ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΠΛΗΚΤΡΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1 Συνημμένο(α) Φίλες και φίλοι γεια σας! Θα ήθελα στη φόρμα που έχω ανεβάσει το πλήκτρο με ονομασία πλήκτρο 1 να γίνετε ανενεργό όταν έχει περάσει η σημερινή ημερομηνία αλλα και να αποθηκεύεται η επιλογή αυτή σε κάθε καταχώριση. Ενώ όταν έχω σημερινή ημερομηνία να είναι ενεργό. Λογικά πριν μου δώσετε τη λύση πρέπει να γράψω την εντολή if και μάλλον στην φόρμα στο συμβάν να γραφτεί με το τρέχον,σωστά? Το παράδειγμα θα το προτιμούσα σε ανεβασμένη φόρμα. |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Αντώνη δες το συνημμένο. Όταν η ημερομηνία στην τρέχουσα εγγραφή της φόρμας είναι ίση ή μεγαλύτερη από την τρέχουσα ημερομηνία (ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ >= Date()), το κουμπί είναι ενεργό. Διαφορετικά (ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ < Date())) είναι μη ενεργό. |
ευχαριστω !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oeo: |
Την καλησπέρα μου σε όλους σας!! Στο ίδιο παράδειγμα θα μπορούσε να ανταποκριθεί το πλήκτρο μονο στην αλλαγή έτους,με τι διαφορά να βρίσκει το έτος από το σύστημα τον windows; Δηλαδή σήμερα έχουμε 16/03/2018 το πλήκτρο είναι ενεργό. αν γυρίσω το ρολογάκι τον windows 16/03/2016 θα είναι ανανεργο. παρακαλώ βοηθήστε !! ευχαριστώ. :036: |
Την καλησπέρα μου σε όλους! Γνωρίζει κανεις να μου πει? :knuddel: |
Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα Παράθεση:
Θα είναι ενεργό |
χαχαχαα το θέμα είναι πως να είναι ανενεργό όταν είναι σε παλαιό έτος;:icon_hihi: |
:036::036::036::036: ?? |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα, Χριστός Ανέστη... Δοκίμασε το περιεχόμενο της ανάρτησης μιας και έχεις ευχέρεια στο να αλλάζεις την ώρα στο PC. Το προϊόν της συνάρτησης είναι αλφαριθμητικό και όχι date. Φρόντισε να υπάρχει σύνδεση Internet. ... η συνέχεια σε σένα! Με εκτίμηση Νίκος |
Oπ! ειναι σε access 2007 ? εχω 2003 :pchit::pchit::pchit::pchit: :shock2: |
Τουλάχιστον σε γραπτά ? |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Αντώνη. Δες τη σε μορφή 2003 |
Νασο σε ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες μαζί μου,πιθανόν εγώ δεν στο εξήγησα σωστά τι ήθελα να κάνω!! έχω ένα πεδίο που καταχωρώ το έτος με όνομα "etos" Απλά ήθελα να συμπεριφέρεται ανοίγοντας μια φόρμα αυτό το πεδίο ως εξής: Αν υποθέσουμε ότι σήμερα έχουμε 26/04/2018 1) όταν το πεδίο έχει καταχωρηθεί το έτος 2017 και πίσω να κλειδώνει η να απενεργοποιείται 2) όταν το πεδίο έχει καταχωρημένο το παρόν έτος 2018 να λειτουργεί κανονικά χωρίς καμιά ενέργεια ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Κάνοντας νέα καταχώρηση στο πεδίο τώρα: 1) αν πάω να καταχωρήσω έτος υπάρχον, τότε κανονική ενέργεια καταχώρησης! 2) αν πάω να καταχωρήσω περσινό η μελλοντικό έτος τότε να αρνείται να καταχωρεί,ίσως να το κανει με κάποιο μήνυμα. Όλα τα παραπάνω μπορώ να τα εφαρμόσω αλλά μέχρι στιγμής παίζοντας με σύντομη ημερομηνία στο πεδίο και όχι με ένα ξέρω τετραψήφιο έτος καταχώρησης σε ένα πεδίο!! Ζητώ συγγνώμη για την απαίσια ορθογραφία και σύνταξη προτάσεων που αυτό με οδηγεί σε λάθος ερμηνεύσει σε αυτό που ζητάω! |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Αντώνη. Αν κατάλαβα καλά μπορείς να δοκιμάσεις τα παρακάτω: Κώδικας: Private Sub Form_Current() |
Ευχαριστώ πολύ ακριβώς αυτό ήθελα !!!!! :drinking: |
| Η ώρα είναι 01:29. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.