Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > μακροεντολη με πολλα ερωτημα αλλα με κοινο κριτηριο

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-09-16, 20:46
Όνομα: Αντωνης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή μακροεντολη με πολλα ερωτημα αλλα με κοινο κριτηριο

Παιδια καλησπερα,
εχω μια μακροεντολη στην οποια τρεχω καμια 20αρια ερωτηματα οπου σε ολα βαζω μια συγκεκριμενη ημερομηνια ως κριτηριο. οπότε τρεχοντας την μακροεντολη μου βγαινουν συνεχεια μηνυματα ωστε να βαζω την ημερομηνια που θελω. Η ερωτηση μου ειναι εαν υπαρχει καποιος τροπος ωστε μετα την πρωτη καταχωρηση ημερομηνιας στο πρωτο ερωτημα να μην ξανακαταχωρησω σε κανενα αλλο ερωτημα την ημερομηνια.
Δεν ξερω εαν σας εχω βοηθησει αλλα ειμαι ανοιχτος προς περαιτερω επεξηγησεις.

ευχαριστω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-09-16, 11:17
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Καλημέρα

Αντώνη καλωσόρισες στην παρέα μας.

Ας υποθέσουμε ότι το πεδίο ημερομηνίας λέγεται fDate, τότε:

1) Αν η συνθήκη έχει τη μορφή: WHERE [fdate] Between [Από] And [Έως], κάθε φορά που θα ανοίγουμε το ερώτημα (και για κάθε παράμετρο) θα εμφανίζεται το πλαίσιο διαλόγου για την εισαγωγή των παραμέτρων [Από] και [Έως].

2) Αν όμως η συνθήκη έχει τη μορφή: [fdate] Between [Forms]![Form1]![From] And [Forms]![Form1]![To], δε θα εμφανίζονται πλαίσια διαλόγου για την εισαγωγή των παραμέτρων και οι τιμές τους θα λαμβάνονται από τις τιμές των πεδίων [From] και [to] της φόρμας [Form1].

Ένας τρόπος συνεπώς (ο πιο εύκολος) για να αποφύγουμε την εμφάνιση των πλαισίων εισαγωγής των παραμέτρων, είναι να τις περνάμε με τη βοήθεια φόρμας, όπως στην περίπτωση 2.

Σημειώνω ότι κατά το άνοιγμα των ερωτημάτων η φόρμα πρέπει να είναι ανοιχτή και με συμπληρωμένα τα πεδία που συμμετέχουν στη συνθήκη (From,To).

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-09-16, 12:07

Προεπιλογή

Φιλε Γιωργο,

σ ευχαριστω για την απαντηση σου αλλα για να βοηθησω ακομα περισσοτερο κατ αρχην στελνω ενα print screen της μακροεντολης.

οπως θα δειτε η μακροεντολη απλα ανοιγει το ερωτημα (το οποιο ζηταει κατα το ανοιγμα ημερομηνια μορφης ηη/μμ/εεεε) σε μορφη συγκεντρωτικου πινακα και μετα το τυπωνω και παω στο επομενο ερωτημα στο οποιο παλι βαζω την ιδια ημερομηνια με πριν κ.ο.κ. Σε ολα τα ερωτηματα εχω βαλει στα κριτηρια [ημερομ. ηη/μμ/εεεε] ωστε να ζηταει την ημερομηνια κατα το ανοιγμα του.
Οπότε η ερωτηση ητανε εαν μπορω μετα την πρωτη φορα που θα βαλε πχ 25/09/2016 ολα τα υπολοιπα ερωτηματα να τρεχουν με 25/09/2016.

Πιστευω να βοηθησα λιγο περισσοτερο.
Συνημένες Εικόνες
Τύπος Αρχείου: bmp print_screen.bmp (155,4 KB, 17 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-09-16, 14:30
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Αντώνη η συνημμένη ΒΔ αποτελεί μια απλή προσομοίωση αυτών που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμά μου.

Αν όλα τα ερωτήματά σου τα διαμορφώσεις όπως το ερώτημα qryTest2 δε θα εμφανίζεται το πλαίσιο εισαγωγής παραμέτρων και την ημερομηνία θα την παίρνουν από τη φόρμα στην οποία θα την πληκτρολογήσεις μία μόνο φορά.

Μπορείς να ορίσεις το κουμπί της φόρμας να τρέχει τη μακροεντολή σου, οπότε πατώντας το θα ανοίξουν όλα τα ρωτήματα και θα πάρουν την ημερομηνία που θα έχεις πληκτρολογήσει στο σχετικό πεδίο της φόρμας.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb OpenQueries.mdb (484,0 KB, 30 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-09-16, 16:43

Προεπιλογή

φιλε μου σ ευχαριστω πολυ,

θα το κοιταξω αυτο που αναφερεις.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-09-16, 21:56

Προεπιλογή

δουλευει.

ευχαριστω πολυ.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Κριτήριο σε ερώτημα anestaki Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 10-11-15 15:08
[ Ερωτήματα ] Ερώτημα με κριτήριο που εμφανίζει συγκεκριμένα πεδία andreasp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 23-04-15 15:05
βοήθεια με ερώτημα με πολλά checkBoxes = True γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 09-09-14 22:17
[ Πίνακες ] Κοινό πεδίο μεταξύ πινάκων Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 03-07-13 21:58
Κριτήριο σε ερώτημα alex Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 26-12-12 10:32

Η ώρα είναι 07:01.