| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Εχθές κατάφερα και έκανα το αρχείο να δουλεύει στο δίκτυο με δύο τρόπους, είτε χωρισμένο στα δύο και αλλού οι πίνακες αλλού όλα τα υπόλοιπα, είτε όλο μαζί.. Το πρόβλημα μου όμως είναι στην Ασφάλεια του αρχείου από αδιάκριτα μάτια επειδή ο φάκελος είναι κοινόχρηστος μπορεί να το πάρει ο καθένας να το τροποποιήση, η να σβήση την δικιά του άδεια και να το ξανααφήσει.. Ετσι προσπαθώ η να κλειδώσο τον φάκελο και να έχει πρόσβαση μόνο αυτός που θέλω(π.χ. με κωδικό) η να κλειδώσο το πρόγραμμα ... Βασικά θα προτιμούσα να κλειδώσο τον φάκελο που είναι το αρχείο, διότι έτσι όπως είναι τώρα (μπάτε σκύλοι αλέστε) μπορεί κάποιος να διαγράψει το αρχείο η για πλάκα η από λάθος.. Τρόπος φίλοι μου... |
|
| ||||
| ||||
|
Αυτο που ζητας ακουγεται ευκολο να γινει αλλα πλεον δεν ειναι. Βλεπω οτι εχεις Access 2003 αρα υποστηριζει την ασφαλεια της Βασης Δεδομενων. Πρεπει να ασφαλισεις την βαση δεδομενων σου. Αυτο βασικα γινεται απο εμπειρους χρηστες και ειναι πανισχυρο εργαλειο αλλα και τοσο πολυπλοκο που τελικα η MICROSOFT το καταργησε στην ACCESS 2007. Μπορεις να βαλεις τον απλο κωδικο προσβασης στην βαση δεδομενων σου. Ετσι εαν καποιος προσπαθησει να παρει τον πινακα σου η να τον τροποιησει να μην μπορει και να του ζητα τον κωδικο. Βεβαια αυτο δεν ειναι ασφαλες διοτι ενας εμπειρος χρηστης μπορει να σου βρει τον κωδικο. Υπαρχει και αλλη μια πολυ απλη λυση αλλα απολυτα λειτουργικη. Μπορεις να εχεις την βαση Δεδομενων (εννοω τους πινακες) σε ενα USB στικ και να το παιρνεις μαζι σου. Υπαρχουν επισης στην αγορα προγραμματα LOCK FILES - FOLDERS που μπορεις να κλειδωσεις τους φακελους και τα αρχεια. Αυτα τα προγραμματα μπορεις να τα βρεις Δωρεαν και σε καποιο site με torrent. |
|
| |||
| |||
|
Καλημερα σε ολους Συνονόματε (Χρήστο) εκεινο που θα σου προτεινα εγω ειναι να δωσεις στο φακελο που εχεις τη βαση τα καταλληλα permissions ωστε να μην μπορει κανεις να την αντιγραψει η να την διαγραψει. Aυτο βεβαια πρεπει να ειναι καποιος administrator ωστε να δωσει τα καταλληλα permission στο φακελο και στους users. Εφοσον ο φακελος ειναι κοινοχρηστος δες οταν κανεις δεξι κλικ εκει που γραφει Κοινη χρηση και απο κει μπορεις να κανεις οτι ρυθμισεις θελεις και για το φακελο και για τους χρηστες που μπορουν να εχουν προσβαση σε αυτον. Oι moderator μπορουν να σε βοηθησουν ακομη περρισοτερο, εγω ελπιζω νασου εδωσα το εναυσμα να καταλαβεις περιπου πως γινεται.
__________________ Φιλικά ![]() Χρήστος ___________________________ Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει. Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπερα στην παρέα... Επειδη αυτό που θέλει ο φίλος μας παλαια το έκανα και εγώ.. Τι έκανα.. Εβαζα όλους τους πινακες σε μια κλειδωμένη βάση.. Στην σύνδεση με την άλλη βάση με τισ φορμες εκ8εσεις κλπ πέρναγα των κωδικό της κλειδομενης βάσης οπότε αφενός είχα συνδεση.. αφετερου καποιος τρίτος δεν μπορούσε να ανοιξει το αρχείο με τους πινακες.. στο δευτερο σκέλος την βάση των χρηστών την πέρναγα μέσα απο το AccessRuntime.exe 2003 και κλειδωνε και αυτό με την σειρά του.. και "έκρηβα" την βάση με τους πινακες κάπου που να μην βρισκετε ευκολα.. Ετσι έλυνα αθτο το πρόβλημα.. Ομως αυτο που κάνει ο φίλος μας έχει ένα πολύ σημαντικο πρόβλημα.. Επειδη η access το κριτιριο το ελέγχει στην τοπική βάση και οχι στον server 8α του γινει πολύ αργη η βάση με τις φόρμες.. Φίλε χρήστο αυτό πρέπει να το δείς σοβαρα.. αφού όσο γεμιζει η βάση τόσο θα αργεί το προγραμμα.. Φιλικά Γιώργος |
|
| ||||
| ||||
|
Η Ερωτηση που εχει κανει ο Φιλος METEORA εχει μεταφερθει σε νεο thread: http://www.ms-office.gr/forum/access...i-pinakon.html |
|
| |||
| |||
|
Δοκίμασες να δημιουργήσεις αντίγραφο της βασης σε mde ?
|
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα και καλή Σαρακοστή! Χρήστο, για να ασφαλίσεις τη βάση σου, σε περιβάλλον Windows 7 διαίρεσε την πρώτα. Έτσι, τη βάση παρασκηνίου που θα δημιουργηθεί μπορείς να την ασφαλίσεις όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα: ![]() Αν η βάση βρίσκεται κάπου σε κάποιο δίκτυο, θα χρειαστείς δικαιώματα Διαχειριστή για να μπορέσεις να κάνεις κάτι ανάλογο. Παράλληλα, μπορείς να προφυλάξεις το αρχικό τμήμα της βάσης σου που δεν περιέχει πια πίνακες, κλειδώνοντας τον κώδικα ή οτιδήποτε άλλο δεν θέλεις να εμφανίζεται. Ξεκίνα μ αυτά και αν δυσκολευτείς κάπου γράψε απλά στο φόρουμ. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 15-02-10 στις 07:16. |
|
| |||
| |||
|
Το να την διαιρέσω είναι εύκολα τα υπόλοιπα είναι δύσκολα φίλε μου... Στον όροφο που εργάζουμε έχουμε κάπου 15-16 Pc εκτός από δύο που έχουν λειτουργικό Vista όλα τα άλλα έχουν Xp, και αυτοί οι δύο που έχουν Vista γκρινιάζουν και βλέπω σύντομα και αυτούς με Xp ακόμη στην εργασία μου δεν έχουμε μεταπηδήση στα Win 7 για να μπορέσω να κάνω αυτό που δείχνης στην φωτογραφία... |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Χρήστο. Η απάντηση μου είναι βασισμένη στην αναφορά του προφίλ σου (Έκδοση λειτουργικού συστήματος: Windows 7). Θα μπορούσα να σου δώσω μια ακριβέστερη απάντηση αλλά θα πρέπει να γνωρίζω περισσότερα σχετικά με το περιβάλλον όπου πρόκειται να εκτελείται το αρχείο. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Συγνώμη στο σπίτι έχω 2 δικά μου Pc ( και άλλα 3 τα παιδιά μου ) το ένα είναι με Xp Και το άλλο με Win 7... Πάντως εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να κλειδώσω έναν κοινόχρηστο φάκελο με κωδικό ώστε να έχει πρόσβαση μόνο αυτός με τον κωδικό και όλα αυτά σε Xp... |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γενικά] Ταξινόμηση - Αρχείου | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-09-15 08:40 |
| [ Ασφάλεια] Κλείδωμα ΒΔ | nvosnakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 28-02-12 22:49 |
| Κλείδωμα | Αντώνης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 19 | 21-11-11 21:54 |
| ΚΛΕΙΔΩΜΑ | balex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 06-04-11 22:28 |
| [Γενικά] Κλείδωμα .... | crc | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-04-10 19:26 |
Η ώρα είναι 00:44.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο