| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Αγαπητοί φίλοι γειά σας, Διερωτώμαι κατά πόσο μπορώ να κάνω το εξής: Σε μια βάση έχω έναν πίνακα (tblMsg) μέσα στον οποίο θέλω να γράφω το μήνυμα που επιθυμώ και αναλόγως σε οποιαδήποτε φόρμα να μπορώ μέσω εντολής να εμφανίζεται το μήνυμα της επιλογής μου, το οποίο βεβαίως θα καθορίζεται απο Vba. Εννοείται πως στον πίνακα (tblMsg) θα υπαρχουν αρκετά μπορώ να πώ μηνύματα (Rows) και θα πρέπει να μπορώ να εμφανίζω επιλεκτικά την γραμμή και το μήνυμα που θέλω.. Εύχομαι να είμαι στο μέτρο του δυνατού κατατοπιστικός. Με εκτίμηση |
|
| |||
| |||
|
Γεια σου Γιώργο, Δες μια προσέγγιση του θέματος στο συνημμένο αρχείο. Το βασικό πράγμα στο θέμα σου είναι το πώς θα διαχειριστής τα μηνύματα. |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο μου σε υπέρ-ευχαριστώ για την βοήθεια σου... Η λύση που προτείνεις μου κάνει αλλά έχω ακόμη ένα θεματάκι που πρέπει να δούμε... Α) Με αυτή την λύση ουσιαστικά διαβάζουμε απο τον πίνακα το text της κάθε γραμμής....Πώς όμως μπορεί αυτό να παρουσιάζεται σε στύλ κανονικού μηνύματος?? Δηλαδή δίνοντας το ανάλογο εικονίδιο ας πουμε Info etc?? και Β) Τώρα διαβάζουμε απο τον πίνακα ο οποίος παίρνει τιμή και παρουσιαζει απο την δεύτερη στήλη δεδομένα, πως είναι εφικτό (αν είναι) να μπορεί να συνδυάζει δεδομένα απο 2 στήλες (ας πούμε πως στον πίνακα θα έχω και μια στήλη με τον κωδικό του κάθε μηνυματος....πως μπορεί να φαίνεται ας πούμε έτσι "Code:1 - Σε ευχαριστώ πολύ George" ) Υ.Γ: Για το πρώτο θέμα Γιώργο βρήκα την λύση όπως παρα κάτω (δουλεύει και το εικονίδιο μηνύματος vbCritical) Private Sub cmdmsg1_Click() qsql = "SELECT tblmsg.idmsg, tblmsg.massage FROM tblmsg WHERE tblmsg.idmsg=1" Set rsmsg = CurrentDb.OpenRecordset(qsql) MsgBox rsmsg.Fields(1), vbCritical, "τεστ" End Sub Ευχαριστώ και πάλι.. |
|
| |||
| |||
|
Δες μια αλλη προσέγγιση του θέματος στο συνημμένο αρχείο.
|
|
| |||
| |||
|
Γιώργο ευχαριστω.!! Ότι ακριβώς ζητούσα..! Θα προσπαθήσω να το "συμμαζέψω" τώρα στην πραγματική βάση και εάν έχω οποιοδήποτε θέμα θα επανέλθω. Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ και πάλι. Υ.Γ: Γιώργος μήπως θα μπορούσες να βοηθήσεις και στο αλλο θέμα που ανάρτησα με το TextFile? |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Μηνύματα της ACCESS | gregory_m | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 18-05-14 22:20 |
| [ Πίνακες ] Αυτόματη καταχώρηση πεδίων πίνακα Α από πίνακα Β όταν καταχωρώ στοιχεία από μια στήλη | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 17-01-14 23:42 |
| Δημιουργία πίνακα με χρήση δεδομένων από έναν άλλο πίνακα και ένα ερώτημα | nikosmin | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 28-10-13 12:53 |
| [ Ερωτήματα ] Ενημέρωση ενός field πίνακα από 3 Rows άλλου πίνακα | stathas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 23-05-10 10:36 |
| Μηνυματα Ασφαλειας στην Access 2007 | Deminio | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 01-10-09 13:13 |
Η ώρα είναι 11:28.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο