| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας. Έχω φτιάξει έναν πίνακα στον οποίο έχω ορίσει ένα πεδίο που περιέχει αριθμούς σε μορφή κειμένου. Όταν το κάνω ταξινόμηση, πάει 1, 10, 11, 12, ... Γίνεται να το ταξινομήσω σαν να είναι αριθμός και να πάει δηλαδή 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... ; Το πεδίο το έχω σε μορφή κειμένου γιατί σε ένα σημείο περιέχει σύμβολα , πχ: 80Α, 80Β . Επίσης, έχω άλλο ένα πρόβλημα όπου σε πεδίο πίνακα έχω δώσει γενική δεκαδική μορφή αριθμού και στη φόρμα δεν εμφανίζει τα δεκαδικά παρόλο που και στη φόρμα φαίνεται να έχει την ίδια μορφή. Δυστυχώς δεν μπορώ να ανεβάσω τα αρχεία γιατί οι πίνακες περιέχουν "απόρρητα" στοιχεία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Μανώλη καλωσόρισες στην παρέα μας. 1) Μπορείς να δημιουργήσεις ένα ερώτημα με όλα τα πεδία του πίνακα και υπολογιζόμενα πεδία ταξινόμησης. Συγκεκριμένα, αν ο πίνακας λέγεται Table1 και το πεδίο με τους αριθμούς Num, το ερώτημα σε μορφή SQL θα είναι: Κώδικας: SELECT Table1.* FROM Table1 ORDER BY Val([num]), right([num],len(Num)-len(Val(Num))); Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 07-11-15 στις 14:28. Αιτία: Γενίκευση ταξινόμησης |
|
| |||
| |||
|
Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ για την απάντηση σου 1) Μου βγάζει σφάλμα σύνταξης στην παράσταση του ερωτήματος, λέει ότι λείπει ένας τελεστής από το right και μετά. 2) Το δοκίμασα και έκανα και ενημέρωση του πεδίου του πίνακα στη φόρμα αλλά πάλι τίποτα Πριν το είχα αυτόματα το Decimal Place.
|
|
| |||
| |||
|
Μανώλη, έχω τη γνώμη ότι θα μπορούσες να ανεβάσεις ένα απόσπασμα της ΒΔ με εικονικά δεδομένα, ώστε να μας δόσεις περισσότερα στοιχεία. Σχετικά με το ερώτημα, που δε δουλεύει, κάνε διπλό κλικ στο ερώτημα Query1 της ΒΔ και δες το αποτέλεσμα. |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολύ, λύθηκε η ταξινόμηση με αυτό που ξανάστειλες . Για το άλλο δεν πειράζει θα το ψάξω παραπάνω αν ειναι .
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Αύξων αριθμός σε φίλτρο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 01-11-15 22:00 |
| [Γράφημα] Μορφοποίηση αξόνων -> αριθμός | ManiaM | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 26-11-13 12:24 |
| Διαίρεση κειμένου ενός πεδίου | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 26-10-13 08:42 |
| Αριθμός εγγραφών σε φόρμα | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 17-09-10 11:39 |
| [ Ερωτήματα ] Ταξινόμηση ερωτήματος και προσθήκη πεδίου με τα αυξητικά αθροίσματα | kapetang | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 22-06-10 11:03 |
Η ώρα είναι 15:45.

Πριν το είχα αυτόματα το Decimal Place.
Υβριδικός τρόπος