| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλα τα Μέλη του Forum. Στο συνημμένο αρχείο, που ανέβασα παρακάτω, υπάρχουν δύο πεδία. Ένα δεσμευμένο, "Ημερομηνία" και ένα άλλο Μη δεσμευμένο, "Ημέρα" . Θα ήθελα, να πετύχω τα ακόλουθα: Όταν το πεδίο "Ημερομηνία" λαμβάνει την τρέχουσα ημερομηνία [ Now() ], να γίνονται τα παρακάτω: 1] Το Μη δεσμευμένο πεδίο "Ημέρα" να παίρνει τον αριθμό της ημέρας που υπάρχει στο πεδίο "Ημερομηνία" (μέρος της ημερομηνίας). Δηλαδή, αν η ημερομηνία είναι 4/11/2015 τότε, στο πεδίο "Ημέρα" να αναγράφεται ο αριθμός [4], αν είναι 16/11/2015, να αναγράφεται ο αριθμός [16] κοκ., και 2] Ταυτόχρονα, το φόντο του πεδίου "Ημέρα" να αλλάζει χρώμα. Κάθε βοήθειά σας θα είναι υπερπολύτιμη γιά μένα και θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Δημήτρη, δες μια πρόταση στο συνημμένο. Για τον υπολογισμό της τιμής του πεδίου [Ημέρα] χρησιμοποιείται τύπος, ενώ για το χρώμα του φόντου μορφοποίηση υπό όρους. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο σ'ευχαριστώ πάρα πολύ που ασχολήθηκες με το θέμα μου. Η απάντησή σου με κάλυψε πλήρως, σύμφωνα, βεβαίως, με τα δεδομένα του ερωτήματός μου. Παρόλα αυτά, θα ήθελα, επιπροσθέτως, να ρωτήσω αν είναι δυνατόν να επιτευχθεί μορφοποίηση του πεδίου [Ημέρα] με άλλον τρόπο (μέθοδο); Γιά να γίνω πιό σαφής: Θα με εξυπηρετούσε καλύτερα (γιά λόγους δόμησης της Φόρμας μου, αλλά και για εκπαιδευτικούς λόγους) το εν λόγω πεδίο να αλλάζει χρώμα, όχι με τον τρόπο που πρότεινες, αλλά: Με βάση τον προτεινόμενο τύπο (γιά το ερώτημα [1]), όταν στο πεδίο [Ημέρομηνία] έχουμε πχ 14/11/2015, τότε στο πεδίο [Ημέρα] καταχωρείται ο αριθμός 14. Όταν στο πεδίο [Ημέρομηνία] έχουμε πχ 22/11/2015, τότε στο πεδίο [Ημέρα] καταχωρείται ο αριθμός 22 κοκ. Θα ήθελα, λοιπόν, η αιτουμένη μορφοποίηση να πραγματοποιείται (και, βεβαίως να σχετίζεται) με βάση τις ισότητες 14=14 και 22=22 και όχι με [Hμερομηνία] = Date() Ελπίζω να έθεσα με σαφήνεια το ερώτημα. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Στη φόρμα frmImerominia2 της συνημμένης ΒΔ, η μορφοποίηση υπό όρους βασίζεται στον τύπο: [Ημέρα]=Day(Date()). Νομίζω είναι αυτό που θέλεις. |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο, σ΄ευχαριστώ, γιά μια ακόμη φορά, γιά την υπερπολύτιμη βοήθειά σου. Η απάντησή σου, είναι επακριβώς αυτό που ήθελα να πετύχω. Καλή συνέχεια... |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [VBA] Μορφοποιηση κελιού ημερομηνίας σε Χ/Χ/ΧΧΧΧ με χρήση μακροεντολής | Zounds | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 15-01-15 19:00 |
| [ Φόρμες ] Κουμπί εκτύπωσης και αναγραφή ημερομηνίας | Νιόνιος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 30-05-13 12:55 |
| [Συναρτήσεις] Μορφοποίηση ημερομηνίας | nakosg | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 19-07-12 14:09 |
| [ Φόρμες ] Εκτύπωση τρέχουσας εγγραφής (στη φόρμα) | JSARAK2001 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 09-06-12 10:53 |
| [Συναρτήσεις] Time Stamp – Αυτόματη καταχώρηση τρέχουσας ημερομηνίας στο Excel. | Tasos | Excel - Tips & Tricks | 0 | 11-02-10 09:07 |
Η ώρα είναι 17:10.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο