| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Ίσως να έχεις δίκιο.Έγώ θέλω να κλικάρω στο πεδίο "ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ" να επιλέγω τον πελάτη και στο ίδιο πεδίο να παραμένει το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και όχι μόνο το ΕΠΏΝΥΜΟ(ξαναλέω , σαν προέλευση έχω το ID).Τώρα κλικάρω στο βελάκι του πεδίου "ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ" και δεν μου επιτρέπει να επιλέξω πελάτη.Κάτω μου βγάζει μήνυμα "δεν είναι δυνατή η επεξεργασία.Είναι δεσμευμένο με την έκφραση "Επώνυμο & " " & Ονομα".
|
|
|
|
Καλημέρα Πολλές φορές, γράφουμε περιττά πράγματα, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, μιας και θα μπορούσαμε από την αρχή, να ανεβάσουμε ένα αρχείο και να πούμε με ακρίβεια, τι θέλουμε. Στο παράδειγμα που ακολουθεί, υπάρχει μια βάση όπου έχουμε: 1. Πίνακα Πελατών. 2. Πίνακα Συναλλαγών (των πελατών). 3. Κάποια ερωτήματα. 4. Τις φόρμες που μας χρειάζονται. Το παράδειγμα, «δείχνει», πως μπορούμε να έχουμε, μια φόρμα όπου με ένα combo, θα «φέρνουμε» το Ονοματεπώνυμο του πελάτη στο Combo και να φιλτράρουμε μια υποφόρμα, εμφανίζοντας τις συναλλαγές του. Ακόμα στον κώδικα του AfterUpdate μπορούμε να δούμε την σύνταξη αν τα πεδία είναι: Αριθμητικά, ημερομηνία ή κείμενο όπως στην περίπτωσή μας και την χρήση Chr(34) στην σύνταξη για να αποφεύγονται όλα αυτά τα μονά ή διπλά εισαγωγικά. Προσαρμόστε το στο έργο σας. |
|
| |||
| |||
|
Σε ευχαριστώ για την επιμονή και υπομονή σου.Χάρη σε αυτή έλυσα το πρόβλημα. Καλη συνέχεια. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Active X Controls ] Σύνθετο Πλαίσιο | Αναστάσιος Αναγνωστάκης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 01-11-14 15:50 |
| [ Φόρμες ] Φίλτρο σε σύνθετο πλαίσιο από πινάκα σχετιζόμενο με άλλο σύνθετο πλαίσιο | Dafnh0106 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 18-01-13 19:12 |
| [ Φόρμες ] Σύνθετο Πλαίσιο | nodirem | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 12-08-12 09:33 |
| Σύνθετο πλαίσιο? | pakos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 28-04-12 15:33 |
| [ Φόρμες ] Σύνθετο πλαίσιο | Πέτρο | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 29-02-12 13:17 |
Η ώρα είναι 01:09.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο