Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλους Άλλο ένα θέμα που με απασχολεί και ίσως απασχολεί και άλλους φίλους στο φόρουμ. Έχω ένα αρχείο σε word το οποίο ενημερώνεται ένας πίνακας που συμπεριλαμβάνει, σε καθημερινή βάση και εν συνεχεία προωθείται ώς attachment. Ο συγκεκριμένος πίνακας συμπληρώνεται από τον κάθε αξιωματικό υπηρεσίας όπως είπα και πρίν σε καθημερινή βάση, με δεδομένα που προκύπτουν μετά απο επεξεργασία από μιά βάση δεδομένων access (2007). Υπάρχει λοιπόν κάποιος τρόπος να μπορεί αφενώς μέν να γίνονται εξαγωγή τα δεδομένα αυτά από την βάση δεδομένων και αφετέρου δε να γίνωνται εισαγωγή στην word με τελικό προορισμό την ενημέρωση του συγκεκριμένου πίνακα που συμπεριλαμβάνεται στο αρχείο word? Εάν υπάρχει τρόπος θα εκτιμούσα εάν κάποιος φίλος απο το φόρουμ μας έδινε κάποια λύση ή έστω κατευθυντήριες οδηγίες έτσι ωστε να φτάσουμε στο ζητούμενο, το οποίο θα πρέπει να αναφέρω ότι θα βοηθήσει τα μέγιστα Ευχαριστώ εκ προτέρων. |
| |||
| |||
![]()
Γιώργο , στο πάνω μέρος της βάσης έχει επιλογή ΕΞΩΤΕΡΙΚΆ ΔΕΔΟΜΕΝΑ , επιλέγεις πατώντας το βελάκι, εξαγωγή , περισότερα , σε WORD
|
| |||
| |||
![]()
Γιώργο καλησπέρα Το γνωρίζώ φίλε μου, η διαφορά είναι ότι εγώ χρειάζομαι τα δεδομένα που θα εξαχθούν από access να πάνε και να μπούν στην word σε πίνακα ο οποίος είναι ειδικά διαμορφωμένος έτσι ώστε να "δέχεται" τα δεδομένα. Και εξηγώ Γιώργο ζητώ: Υπάρχει μια φόρμα στην access (συνεχής φόρμα) με τρία πεδία τα οποία όπως είπα ενημερώνωνται καθημερινά από τον εκάστοτε αξιωματικό υπηρεσίας. Στην word υπάρχει ένας αντίστηχος πίνακας ο οποίος περιλαμβάνει τα ίδια πεδία όπως και στην access. Το ζητούμενο: Εφόσον ενημερωθούν τα δεδομένα στην φόρμα της access στην συνέχεια θα θέλαμε μέσω ενός command button αυτά τα δεδομένα να γίνουν εισαγωγή στην word και συγκεκριμένα να πάνε να "καθήσουν" στα αντίστοιχα κελιά του πίνακα. κάθε βοήθεια είναι σημαντική και ευπρόσδεκτη Ευχαριστώ εκ προτέρων. |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλους. Γιώργο για το ζητούμενο δες εδώ:http://www.ms-office.gr/forum/access...a-se-word.html και εδώ:http://www.ms-office.gr/forum/access...s-se-word.html |
| |||
| |||
![]()
Αγαπητέ φίλε Νάσο, Πρώτα να σε ευχαριστήσω για το ενδιαφέρων να βοηθήσεις. Θα ήθελα όμως να πώ ότι άν και έχω δεί τις σχετικές πληροφορίες που με έχεις παραπέμψει να κοιτάξω έτσι ώστε να μπορέσω να υλοποιήσω το ζητούμενο, εντούτις άν και έχω κάνει κάποιες προσπάθειες για να κάνω κάτι δυστυχώς δεν τα έχω καταφέρει.. Επισυνάπτω λοιπόν ένα παράδειγμα του Word στο οποίο θα θέλαμε να εισάγουμε τα δεδομένα απο την access καθώς και ένα παράδειγμα της βάσης στην access έτσι ώστε άν μπορέσει κάποιος φίλος απο το φόρουμ να βοηθήσει.. ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΩ: προσωπικά υστερώ γνώσεων προγραμματισμού και αυτό δυσκολεύει ακόμη πιο πολύ τα πράγματα έτσι ώστε να μπορέσω να φτάσω στο ζητούμενο. Ότι έχω μπορέσει έως τώρα να κάνω είναι αποτέλεσμα ερασιτεχνισμών και επιμονής... Ζητώ την κατανόηση σας. Φιλικά ![]() |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα ...εντάξει, έχεις δυσκολίες στο να αναπτύξεις, να προσαρμόσεις και φυσικά να στηρίξεις κώδικα VBA. Κατανοητό! Εκείνο που αδυνατώ να καταλάβω είναι οτι ένω η Access σε προσφέρει Reports να κάνεις ΑΝΕΤΑ αυτό που θες, εσύ πας και ψάχνεις word, για το πως θα στείλεις σε πίνακα και αργότερα πως θα διαγράψεις κ.ο.κ.!!! Αντε τώρα να με πείσεις ότι η αναφορά (report) δεν σε κάνει και 'ντε και καλά' θες word... Για να δούμε Γιώργη Νίκος |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα φίλε Νίκο, Μπορεί φίλε μου να μήν γνωρίζω απο κώδικα vba όμως τις δυνατότητες της access θεωρώ πως τις γνωρίζω, και φυσικά γνωρίζω το θέμα με τα reports...!! Νίκο εάν διάβασες όμως φίλε περί τίνως πρόκυται (και εάν εφόσον μάλλον θα γνωρίζεις περί στρατιωτικής αλληλογραφίας εάν έχεις κάνει την στρατιωτική σου θητεία) αναφερόμαστε σε κάποια αναφορά η οποία δίδεται στην ιεραρχία της μοίρας ΜΥΚ και έχει συγκεκριμένη δομή την οποία ούτε εγώ μπορώ να αλλάξω, ούτε η access αλλά ούτε κανείς καθώς αποτελείται απο 11 σελίδες (περίπου) η μιά εκ των οποίων είναι και η επίμαχη σελίδα με τον πίνακα που θέλουμε να ενημερώνουμε.] Δεν ξέρω εάν σε έχω πείσει φίλε μου έστω και εάν αυτό δεν είναι πρόθεση μου αλλά εάν και κατά πόσο θα μπορούσε κάποιος φίλος απο το φόρουμ αυτό για εμάς θα είναι αρκετά μεγάλη βοήθεια....! Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να σε ευχαριστήσω έστω και για την οποιαδήποτε παρέμβαση στο θέμα. ![]() |
| ||||
| ||||
![]()
Στο Α4, που θα τυπώσεις δεν υπάρχει περίπτωση διάκρισης μεταξύ report και word. Δεν ξέρω αν δίνεται το περιεχόμενο σε ψηφιακή μορφή. Τώρα σε ανεβάζω μια φόρμα για να καταγράφεις τα δεδομένα όπως σχεδόν θα τυπωθούν και να δούμε τι θα κάνουμε με το word... Αυτά φίλε μας. Τα λέμε αύριο... λόγω επιστροφής στις δικές μου σκοτούρες Νίκος |
| |||
| |||
![]()
Νίκος σε ευχαριστώ φίλε..!! Ναι, η αναφορά αποστέλνεται με κρυπτογραφημένο μήνυμα ηλεκτρονικά. Δεν είναι αναγκαία η εκτύπωση της εκτός απο την επίμαχη σελίδα με τον πίνακα που περιέχει απλά το πρόγραμμα υπηρεσίας των αξιωματικών. Θέλω να σε ευχαριστήσω για που έχεις μπεί στον κόπο να ετοιμάσεις το επισυναπτόμενο. Νάσαι καλά φίλε. Θα κοιτάξω το αρχείο (θα σε μελετήσω καλύτερα) και θα επενέλθω εάν και εφόσον παραστεί αυτό αναγκαίο. Καλό βράδυ |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Γιώργη, ανέβασε το αρχείο Word μορφοποιημένο σε τελική εμφάνιση, αλλά σε φόρμα *.doc και όχι *.docx Να ξεκινήσεις τις μορφοποιήσεις στο αρχείο, αφού ήδη έχεις μετετρέψει το αρχείο σε *.doc Μη κάνεις δουλειά σε περιβάλλον *.docx και μετά SaveAs... ...οπότε τα ξαναλέμε. Με εκτίμηση Νίκος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Εξαγωγή δεδομένων από πίνακα | panageo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 18-05-15 13:12 |
[Συναρτήσεις] Πως κάνω εξαγωγή δεδομένων απο πίνακα; | koumpana | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 27 | 29-05-12 09:21 |
Εξαγωγή και αποθήκευση δεδομένων φόρμας σε word | nasos23 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 15-03-12 09:10 |
Η ώρα είναι 20:00.