| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους, Στην βάση που επισυνάπτω, έχω δημιουργήσει μία φόρμα (Form1) η οποία είναι συνεχόμενη και περιλμβάνει 3 πεδία. Το ID, Field1 και Field2. Περιλαμβάνει επίσης και ένα umbound στο οποίο θέλω να βρώ κάποιο τρόπο έτσι ώστε όσες εγραφές έχουν γίνει στο πεδίο Field1 να μπορούν να γίνωνται merge στο ungbound. Κάθε βοήθεια εκτιμητέα. Ευχαριστώ |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο η έκφραση "merge στο ungbound" δεν είναι και πολύ σαφής. Οι τιμές θα διαχωρίζονται και με τι ή θα κολλούν μεταξύ τους. Δώσε ένα παράδειγμα για το πως θα εμφανίζονται. |
|
| |||
| |||
|
Γειά σου φίλε Γιώργο, Επισυνάπτω ένα ακόμη παράδειγμα το οποίο δείχνει ακριβώς το αποτέλεσμα που θα ήθελα να έχω. Σε ευχαριστώ εκ προτέρων |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Γιώργο, πιθανόν πιστεύεις ότι διαθέτω μαντικές ικανότητες. Μακάρι να ίσχυε. Θα αγόραζα λαχείο. Θέλεις να εμφανίζονται τα δεδομένα: ΥΠ/ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 1152 , ΚΕΛΕΥΣΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ 2830 , ΝΑ/ΜΑΡΙΟΥ 1435 Αλλά δε λες από πού θα λαμβάνονται οι αριθμοί 1152, 2830, 1435. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα φίλε Γιώργο, Θα ήταν ευχής έργο φίλε μου εάν είχες όντως μαντικές ικανότητες..☺☺ Έχεις δίκιο, από λάθος ανέβασα λάθος αρχείο φίλε μου. Οι αριθμοί που αναφέρεσαι υπάρχουν δίπλα από καθε εγραφή, ακριβώς δηλαδή όπως αναγράφεις. Έτσι ακριβώς. ΥΠ/ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 1152 , ΚΕΛΕΥΣΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ 2830 , ΝΑ/ΜΑΡΙΟΥ 1435 |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο, δες το επισυναπτόμενο αρχείο.
|
|
| |||
| |||
Καλημέρα Γιώργο,όπως πάντα.....απλά "τέλειος"..!! Ακριβώς αυτό θα θέλαμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την συνέχεια της κατασκευής της βάσης μας. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Υ.Γ: εάν ακόμη βρούμε και τρόπο στο άλλο θέμα που έχω κοινοποιήσει σχετικά με την εισαγωγή δεδομένων της access στον πίνακα word που έχουμε, τελειώσαμε με το σχεδιασμό της βάσης .
|
|
| |||
| |||
|
Γιώργο επανέρχομαι φίλε μου για ένα ακόμη θέμα, Επειδή το Field1 στην πραγματική βάση παίρνει τιμή από combobox έχω προσπαθήσει να προσαρμόσω τον κώδικα ώς επισυνάπτω αλλά δεν δουλεύει, πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο? Public Function Concatenate(strS As String) As String Dim strAll As String With Me.RecordsetClone If .RecordCount Then .MoveFirst Do Until .EOF strAll = strAll & ", " & !Field1.Column(1) .MoveNext Loop Concatenate = Mid(strAll, 3) End If End With End Function το θέμα είναι ότι μου δείχνει τον κωδικό του αξιωματικού και όχι το όνομα του όπως θα θέλαμε.Δηλαδή αντί να έχω "ΥΠ/ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 1152" μου δίνει τον κωδικό 1 που είναι το ID στον πίνακα αξιωματικών Επισυνάπτω παράγειγμα Ευχαριστώ και πάλι Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη γιώργοςΚ : 13-10-14 στις 09:57. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Γιώργο, δεν κατάλαβα γιατί, ενώ θέλεις να συνενώσεις δεδομένα από τον πίνακα table2, βασίζεις τη φόρμα στον πίνακα table1. Δεν κατάλαβα επίσης γιατί έπρεπε να γραφτούν τόσο μηνύματα για να φθάσουμε (αν φθάσαμε) σ’ αυτό που πραγματικά θέλεις. Τέλος πάντων, δες μια λύση στην επισυναπτόμενη ΒΔ. Με το θέμα της μεταφοράς δεδομένων από την access στο Word δε μπορώ να ασχοληθώ. Πέρα από το χρόνο που πρέπει να διαθέσω για να φρεσκάρω κάποια πράγματα, κυρίως με αποθάρρυνε η μη επισύναψη των αναγκαίων αρχείων Word και access. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο γειά σου Ευχαριστώ για την βοήθεια. Στην πραγματική βάση υπάρχει συγκεκριμένη σκοπιμότητα έτσι ώστε να συνδέωνται οι παραδειγματικοί 2 πίνακες. Το τελευταίο παράδειμα που επισυνάπτεις είναι αυτό που ζητώ. Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου. Νάσαι καλά ΥΓ: αναφορικά με το θέμα σύνδεσης των δεδομένων της access με την word, έχω ανεβάσει σήμερα ένα σχετικό παράδειγμα του τί επιδιώκουμε να κάνουμε. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Συναρτήσεις ] Έλεγχος τιμών ενός πεδίου | giorgos_ad | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 21-09-14 21:48 |
| άνοιγμα φόρμας από unbound Row Source | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 07-07-14 11:04 |
| Καθαρισμός τιμών φόρμας | tyllman | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 17-10-13 13:23 |
| Ενημέρωση Πεδίου Δευτερεύουσας Φόρμας μέσω Βοηθητικής Φόρμας | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 17-04-12 18:18 |
| [ Φόρμες ] ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΙΜΩΝ ΕΝΟΣ ΠΕΔΙΟΥ | vangelis67 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-11-11 20:40 |
Η ώρα είναι 15:57.

Καλημέρα Γιώργο,
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο